Ενας ...Μούργος στην ΑΕΛ

* ΒΟΡΕΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΕΛ

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2024 13:43

Του Σωτ. Κέλλα

Η λέξη μούργος χρησιμοποιείται για να δηλώσει το μεγάλο, σκουρόχρωμο συνήθως σκυλί

των βοσκών. Η ΑΕΛ απέκτησε από χθες τον δικό της... Μούργο, που «δάγκωνε» τις εστίες τόσο σαν παίκτης της Βέροιας όσο και του Πανσερραϊκού με προπονητή τον Παύλο Δερμιτζάκη που ξέρει τις ικανότητές του και τον εμπιστεύτηκε για να τον φέρει στην ΑΕΛ να βοηθήσει στην υλοποίηση του στόχου της ανόδου.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Μαρτίου 1998. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία έξι ετών από την ακαδημία του Πανιωνίου, ενώ στα 12 του επελέγη να πλαισιώσει τις ακαδημίες της Άρσεναλ. Το 2014 υπέγραψε και αγωνίστηκε στις Κ18 και Κ21 του αγγλικού συλλόγου. Το 2017 αποκτήθηκε από τη Νόριτς και στη συνέχεια δόθηκε δανεικός στη Β’ ομάδα της ολλανδικής Ντόρντρεχτ. Η πορεία του στο εξωτερικό ανακόπηκε από την πανδημία του κορονοϊού και συνεχίστηκε στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2020, οπότε υπέγραψε στη Βέροια. Το καλοκαίρι του 2022 πήρε μεταγραφή στον Πανσερραϊκό και έναν χρόνο αργότερα πανηγύρισε την άνοδο της ομάδας στη Super League.
Για την εμπειρία του με την Άρσεναλ είχε δηλώσει: «Το προπονητικό κέντρο της Άρσεναλ ήταν το κάτι άλλο, τεράστιο, ενώ, όταν αντίκρισα τους παίκτες της πρώτης ομάδας, εκείνη την εποχή ήταν ο Φαν Πέρσι, ο Ράμσεϊ, ο Σανιά, δεν το πίστευα. Είδα και τον προπονητή Αρσέν Βενγκέρ και λέω «τι γίνεται εδώ πέρα τώρα!».
Στην αρχή είχα αρκετό άγχος, αλλά ήταν όλοι καλοί μαζί μας, εγώ ήμουν 14 ετών και έκανα προπόνηση με την Κ20, οπότε σκεφτόμουν «εντάξει, αυτοί είναι έξι χρόνια μεγαλύτεροί μου, καταλαβαίνουν τη διαφορά».
Στην Άρσεναλ αγωνίστηκα στην Κ18 και την Κ21, καθώς από τα 16 μου είχα πάει μόνιμα πλέον.
Ήταν καλοκαίρι, έδινα εξετάσεις στην Ελλάδα για την Α’ Λυκείου και στη συνέχεια στην Αγγλία κάναμε μαθήματα τρεις φορές την εβδομάδα μέσα στο προπονητικό κέντρο, ώστε να πάρω το ανάλογο ελληνικό απολυτήριο.
Έμενα στο σπίτι μιας οικογένειας (με γονείς και παιδιά) με την οποία συνεργαζόταν η Άρσεναλ, υπήρχε δωμάτιο για εμένα και μου παρείχαν τα πάντα.
Ήταν περίεργα στην αρχή, γιατί δεν μιλούσα τη γλώσσα, εκεί έμαθα αγγλικά, αλλά είχα μαζί μου τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη, με τον οποίον είχαμε επιλεγεί μαζί, κι έτσι ήταν πιο εύκολο για εμένα, γιατί είχα έναν δικό μου άνθρωπο να μιλάμε τη γλώσσα μας».
Με τη Βέροια, τη σεζόν 2021-22 είχε 35 συμμετοχές, 8 γκολ και 5 ασίστ, όντας από τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος. Το 2022 πήρε μεταγραφή στον Πανσερραϊκό, όπου κέρδισε το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 με 30 συμμετοχές και 3 γκολ, ενώ την περσινή χρονιά στη Σούπερ λιγκ είχε σε όλες τις διοργανώσεις 28 συμμετοχές και 2 γκολ.
Τέλος έχει χριστεί διεθνής, με τη φανέλα Εθνικής Ελλάδας στα μικρά κλιμάκια, U16 (2 συμμετοχές), U17 (1 συμμετοχή) και U19 (4 συμμετοχές).ΒΟΡΕΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ
Παίκτης από τον νότο της Βόρειας Αμερικής,  ηλικίας 32 ετών, γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας θα αποτελέσει πιθανότητα την τελευταία μεταγραφή της ΑΕΛ για τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο ποδοσφαιριστής παίζει πλάγιος επιθετικός και, αν η λαρισινή ομάδα προχωρήσει στην απόκτησή του, τότε θα μιλάμε για καλή μεταγραφή. Ο ποδοσφαιριστής πέρυσι πήγε πολύ καλά με την ομάδα που αγωνίστηκε και ασχολήθηκαν μαζί του και διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως το ESPN.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass