Αθλητικές Ειδήσεις

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2024 11:00

Ενημερωτική συνάντηση για το μπάσκετ της ΑΕΛ

Ενημερωτική συνάντηση με τους γονείς των παιδιών που δραστηριοποιούνται στα τμήματα μπάσκετ του συλλόγου θα πραγματοποιήσει η ΑΕΛ μεθαύριο Πέμπτη 18/7, στις 19:30, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.


Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Την Πέμπτη 18/7, στις 19:30, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο (Ρούσβελτ 57), σας καλούμε σε συνάντηση με τη διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο της ΑΕΛ, προκειμένου να σας ενημερώσουμε για τη νέα χρόνια και να σας συζητήσουμε μαζί σας για όλα τα θέματα που αφορούν τα παιδιά σας και το τμήμα μπάσκετ. Παρόλο το δύσκολο της θερμοκρασίας και των καλοκαιρινών διακοπών, είμαστε σίγουροι ότι θα κάνετε ό,τι μπορείτε για να είστε εκεί. Σας ευχαριστούμε πολύ».

 

Χωρίς Giannis, Καλάθη και Λαρεντζάκη η Εθνική

ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ (18:30)

Η Εθνική Ανδρών ολοκλήρωσε χθες το απόγευμα στο κλειστό του Περιστερίου την προετοιμασία της ενόψει του σημερινού φιλικού με το Πουέρτο Ρίκο στην PAOK Sports Arena (18:30, ΕΡΤ3).
Στο εν λόγω τεστ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της «γαλανόλευκης» ομάδας για το Ολυμπιακό Τουρνουά, θα απουσιάσουν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο λόγω ίωσης, οι Νικ Καλάθης και Γιαννούλης Λαρεντζάκης λόγω μικροενοχλήσεων (δεν προπονήθηκαν χθες) και ο Κώστας Αντετοκούνμπο, ο οποίος συνεχίζει τις θεραπείες για να ξεπεράσει τον τραυματισμό που υπέστη στην εκκίνηση του προ-Ολυμπιακού.
Οι 12 που θα έχει στη διάθεσή του ο Βασίλης Σπανούλης είναι οι: Κώστας Παπανικολάου, Γιώργος Παπαγιάννης, Ντίνος Μήτογλου, Τόμας Ουόκαπ, Βασίλης Τολιόπουλος, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Δημήτρης Μωραΐτης, Μιχάλης Λούντζης, Γιάννης Κουζέλογλου, Νίκος Χουγκάζ και Γιώργος Τανούλης.

 

 

«Βγαίνει» ο αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Champions League

Σήμερα και αύριο βγαίνουν τα πρώτα εισιτήρια πρόκρισης στο -νέο- Champions League 2024. Οκτώ αγώνες-ρεβάνς σήμερα και άλλοι έξι αύριο, είναι προγραμματισμένοι, προκειμένου να ολοκληρώσουν το πρώτο βήμα της μακράς διαδρομής που θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου, βραδιά του τελικού στην «Allianz Arena» του Μονάχου.
Η 70ή σεζόν της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης και η 33η από τότε που μετονομάστηκε σε Champions League, αλλά και η πρώτη με τη νέα μορφή, που μετά την προκριματική της φάση θα έχει έναν Όμιλο με 36 ομάδες.
Το ελληνικό ενδιαφέρον στρέφεται στον τελευταίο (μαζί με εκείνον της Λαρν με την RFS) χρονικά αγώνα, αύριο το βράδυ (22:00), όταν η Εγκνατία (Αλβανία) υποδεχθεί στην «Elbasan Arena» τη Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Βοσνία/Ερζεγοβίνη), αφού η ομάδα που θα προκριθεί, θα βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ, στη δεύτερη προκριματική φάση του Champions League.
Στο πρώτο παιχνίδι στην Μπάνια Λούκα, η Μπόρατς με γκολ του Χρέλια στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων νίκησε (1-0), έπειτα από ένα «επεισοδιακό» ματς που «σημαδεύτηκε» από δεκάλεπτη διακοπή στο β’ ημίχρονο λόγω συνθημάτων απ’ την εξέδρα εναντίον του Κοσόβου. Το πρόγραμμα των επαναληπτικών αγώνων του Α’ προκριματικού γύρου του Champions League έχει ως εξής:
ΣΗΜΕΡΑ
Μπαλκάνι-UE Σάντα Κολόμα    2-1
Λίνκολν Ρεντ Ιμπς-Χάμρουν Σπάρτανς    1-0
Ελσίνκι-Πανεβέζις    0-3
Πιούνικ-Ντιναμό Μινσκ    0-0
Τσέλιε-Φλόρα Ταλίν    5-0
Στεάουα Βουκουρεστίου-Βίρτους    7-1
Ντέτσιτς-Δε Νιού Σέιντς    0-3
Σάμροκ Ρόβερς-Βίκινγκουρ    0-0
ΑΥΡΙΟ
Στρούγκα-Σλόβαν Μπρατισλάβας    2-4
Ντιφερντάνζ-Κλάκσβικ    0-2
Ντιναμό Μπατούμι-Λουντογκόρετς    1-3
Πετροκούμπ-Ορντάμπασι    0-0
Εγκνατία-Μπόρατς Μπάνια Λούκα    0-1
Λαρν-RFS    0-3

 

 

Ολυμπιακός: Παρελθόν ο Φορτούνης

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΣΤΟΥΣ «ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥΣ»

Τέλος εποχής και μίας τεράστιας και ξεχωριστής σχέσης που «σημάδεψε» την τελευταία δεκαετία τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» και ο Κώστας Φορτούνης δε θα συνεχίσουν την κοινή πορεία τους, καθώς δεν ήρθαν σε συμφωνία για την επέκταση της συνεργασίας τους και ο μέχρι πρότινος αρχηγός των Πειραιωτών αποχωρεί απ’ το «λιμάνι», με πιθανότερο προορισμό τη Σαουδική Αραβία και την Ελ Καλίζ του Γιώργου Δώνη.
Οι δύο πλευρές είχαν έναν μεγάλο κύκλο συζητήσεων για την επέκταση του συμβολαίου του που έχει λήξει, ωστόσο δεν υπήρξε «λευκός καπνός», καθώς ο ίδιος δείχνει να έχει πάρει την απόφαση να φύγει πλέον για τη Σαουδική Αραβία. Εκεί όπου τον περιμένει πλέον ένα κλειστό διετές συμβόλαιο απ’ την Ελ Καλίζ, το οποίο (μαζί με τα μπόνους) θα του αποφέρει συνολικά 6 εκατ. ευρώ.
Τη φετινή σεζόν ο Φορτούνης μέτρησε 11 γκολ και 19 ασίστ σε 49 επίσημα ματς, ενώ συνολικά στη δεκαετή παρουσία του στον Ολυμπιακό κατέγραψε 343 επίσημες συμμετοχές, με απολογισμό 94 γκολ και 106 ασίστ. Κατέκτησε 6 Πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας, ενώ βεβαίως ήταν εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών στην ιστορική κατάκτηση του Conference League απ’ τους Πειραιώτες στις 29 Μαΐου.

 

 

Η πρεμιέρα των «αιωνίων» στη νέα Euroleague

ΣΤΙΣ 8/11 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Στις 8 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το πρώτο ντέρμπι «αιωνίων» στο πλαίσιο της Euroleague για την αγωνιστική περίοδο 2024-25, όπως έγινε γνωστό. Η διοργανώτρια αρχή δημοσίευσε το πρόγραμμα της κανονικής περιόδου και οι ομάδες έμαθαν τη σειρά με την οποία θα δώσουν τους 34 αγώνες τους στο πλαίσιο της regular season. Ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί στις 8/11 (21:15) τον Ολυμπιακό στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, ενώ ο αγώνας του β’ γύρου θα διεξαχθεί στο ΣΕΦ στις 14 Μαρτίου (21:15), στο πλαίσιο της 29ης ημέρας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο ελληνικές ομάδες αρχίζουν εκτός έδρας τις υποχρεώσεις τους στη νέα σεζόν της Euroleague, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινάει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα στις 3 Οκτωβρίου, στην αναμέτρηση με την οποία θα ανοίξει η «αυλαία» της σεζόν 2024-25, ενώ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη στις 4/10.
Η κανονική περίοδος της Euroleague ολοκληρώνεται στις 11 Απριλίου 2025 με τις αναμετρήσεις για την 34η αγωνιστική, με την ολοκλήρωση της οποίας οι πρώτες έξι ομάδες της κατάταξης προκρίνονται στα πλέι οφ, ενώ οι επόμενες τέσσερις συνεχίζουν στα play in, διεκδικώντας τα δύο εναπομείναντα «εισιτήρια» για την οκτάδα στους αγώνες που θα διεξαχθούν στις 15 και 19 Απριλίου. Οι σειρές των πλέι οφ αρχίζουν στις 22 Απριλίου, ενώ θα ολοκληρωθούν το αργότερο στις 7 Μαΐου, εάν ένα ή περισσότερα ζευγάρια οδηγηθούν σε πέμπτο παιχνίδι. Το φάιναλ φορ της Euroleague θα αρχίσει με τους ημιτελικούς στις 23 Μαΐου, ενώ δύο ημέρες αργότερα (25/5) θα διεξαχθεί ο τελικός.
Το πρόγραμμα της πρεμιέρας της Euroleague έχει ως εξής:
ΠΕΜΠΤΗ 3/10
Άλμπα Βερολίνου-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Μονακό-Αρμάνι Μιλάνο
Ζαλγκίρις Κάουνας-Μπαρτσελόνα
Μακάμπι Τελ Αβίβ-Βιλερμπάν
Μπασκόνια-Παρτιζάν Βελιγραδίου
Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/10
Φενέρμπαχτσε -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Παρί-Ερυθρός Αστέρας
Βίρτους Μπολόνια-Αναντολού Εφές

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass