Η Αργεντινή του Μέσι απέναντι στην Κολομβία του Χάμες

Για το τρόπαιο στο Copa America

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2024 9:56

Η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι και η Κολομβία του Χάμες Ροντρίγκες θα αναμετρηθούν (ματς Νο. 32 του τουρνουά) αύριο τα ξημερώματα (15/7, 03:00) στο «Hard Rock Stadium» του Μαϊάμι (Φλόριντα), με στόχο το τρόπαιο στην αρχαιότερη διοργάνωση εθνικών ομάδων στον κόσμο, το -48o- Copa America.


Είκοσι τέσσερις ώρες νωρίτερα σήμερα (14/7-03:00), είναι προγραμματισμένος ο αγώνας (Νο. 31) για την τρίτη θέση στη διοργάνωση μεταξύ Καναδά και Ουρουγουάης, στο στάδιο «Bank of America», στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.
Ο Λιονέλ Μέσι και οι συμπαίκτες του, που είναι οι κάτοχοι του τίτλου, μετέτρεψαν την επικράτηση στη Βραζιλία το 2021 σε εφαλτήριο επιτυχίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, κάτι παραπάνω από ένα χρόνο αργότερα, και τώρα ο αρχηγός της «Αλμπισελέστε» απέχει μόλις ένα παιχνίδι από ακόμη ένα τρόπαιο.
Ο Λιονέλ Μέσι και η Αργεντινή εξασφάλισαν τη θέση τους στον τελικό μετά την πειστική νίκη με 2-0 επί του Καναδά στον ημιτελικό. Ο Μέσι σημείωσε το πρώτο γκολ του στο τουρνουά, σφραγίζοντας τη νίκη με το δεύτερο γκολ της Αργεντινής, αφού ο Χουλιάν Άλβαρες είχε ανοίξει το σκορ. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά, η Αργεντινή έχει δείξει τρομερή δύναμη, με το μεγαλύτερο «χτυποκάρδι» της να έρχεται στη διαδικασία των πέναλτι εναντίον του Ισημερινού στα προημιτελικά.
«Εμπόδιο» στο τελευταίο βήμα για την κορυφή για το συγκρότημα του Λιονέλ Σκαλόνι είναι η ομάδα του Νέστορ Λορέντσο, η οποία ξεπέρασε την αριθμητική υπεροχή της Ουρουγουάης σε ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο -μετά την κόκκινη κάρτα του Ντανιέλ Μουνιός- στέλνοντας τους «Los Cafeteros» σε έναν τελικό μετά από 23 χρόνια, ήτοι απ’ το 2001.
Αυτή η νίκη επέκτεινε το αήττητο σερί της Κολομβίας στη διεθνή σκηνή σε 28 αγώνες, το μεγαλύτερο σερί στην Ιστορία της. Και αυτό τους κάνει να ονειρεύονται μια άλλη αξιοσημείωτη επιτυχία, αλλά θα χρειαστεί κάτι ξεχωριστό για να προσπεράσουν τους πρωταθλητές.

 

ΜΕΣΙ VS ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ
Απ’ τη μια πλευρά είναι ο Λιονέλ Μέσι, ο ηγέτης της Αργεντινής, κι απ’ την άλλη ο Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος ήρθε στον Ολυμπιακό στις 14 Σεπτεμβρίου 2022 ως ελεύθερος από την Αλ Ραγιάν και στις 13 Απριλίου 2023 έλυσε τη συνεργασία του με τους «ερυθρόλευκους» κι αποδείχθηκε καθοριστικός για την Κολομβία σε όλη τη διάρκεια του Copa America.
Ο νικητής του αγώνα μεταξύ Αργεντινής και Κολομβίας θα αντιμετωπίσει στη «Finalíssima» το νικητή του τελικού του EURO 2024 μεταξύ Ισπανίας και Αγγλίας.
Οι πιθανές ενδεκάδες:
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μοντιέλ (ή Μολίνα), Ρομέρο, Λισάντρο Μαρτίνες, Ταλιαφίκο, Ντε Πολ, Φερνάντες, ΜακΆλιστερ, Ντι Μαρία, Μέσι, Άλβαρες.
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Βάργκας, Σαντιάγκο Αρίας, Σάντσες, Κουέστα, Μοχίκα, Λέρμα, Ρίος (ή Ουρίμπε), Τζον Αρίας, Χάμες Ροντρίγκες, Ντίας, Κόρντομπα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass