O πρωταθλητής και ο αρχηγός που δεν εκτελούσε πέναλτι

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2024 7:01

O ένας, Λουίς ντε Λα Φουέντε, ομοσπονδιακός προπονητής της

Ισπανίας, ήταν μέλος της ομάδας (αριστερό μπακ) όταν η Αθλέτικ Μπιλμπάο κατέκτησε για τελευταία φορά τον τίτλο στην Ισπανία, το 1983 και 1984.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας Γκάρεθ Σαουθγκέιτ ήταν αρχηγός της Μίντλεσμπρο, όταν σήκωσε το Λιγκ Καπ του 2004, το μοναδικό της σημαντικό τρόπαιο έως σήμερα.
Λουίς ντε λα Φουέντε: Ένας καταξιωμένος αριστερός μπακ, μέλος των διάσημων ομάδων της Αθλέτικ Μπιλμπάο που κατέκτησαν τίτλο το 1983 και το 1984, την τελευταία φορά που ο σύλλογος των Βάσκων ήταν πρωταθλητής της La Liga.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Ισπανίας ήταν μόλις 21 ετών την εποχή του πρώτου τίτλου, έχοντας περάσει από τις τάξεις των νέων στην Αθλέτικ. Συνέχισε να παίζει περισσότερες από 200 φορές για αυτή σε δύο περιόδους με τέσσερα χρόνια παραμονής στη Σεβίλλη ενδιάμεσα.
Ο Λουίς ντε λα Φουέντε έπαιξε για την Ισπανία σε επίπεδο νέων, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων του 1988, αλλά ποτέ στην ομάδα των ανδρών.Γκάρεθ Σαουθγκέιτ: Μοίρασε σχεδόν εξίσου τις ημέρες που αγωνίστηκε σε τρεις συλλόγους -την Κρίσταλ Πάλας, την Άστον Βίλα και τη Μίντλεσμπρο- και με την τελευταία κέρδισε θρυλική θέση, καθώς έγινε ο πρώτος (και μέχρι σήμερα, μοναδικός) αρχηγός τους που σήκωσε ένα σημαντικό τρόπαιο, συγκεκριμένα το Λιγκ Καπ του 2004.
Ο Σαουθγκέιτ, όπως είναι και στην... άκρη του πάγκου, ήταν συνεπής, αξιόπιστος, αξιοπρεπής και ηγέτης. Ο αρχηγός της Κρίσταλ Πάλας στα 23 του (παίζοντας στη μεσαία γραμμή) προτού μετακομίσει στο κέντρο της Βίλα και ευδοκιμήσει στη συνέχεια. Πενήντα επτά συμμετοχές στην Αγγλία. Χαρακτηριστικό του ότι δεν μπορούσε να εκτελέσει πέναλτι.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass