Σούπερ Ισπανία, με ανατροπή στον τελικό

ΝΙΚΗΣΕ 2-1 ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2024 8:33

Παρούσα μετά από 12 χρόνια σε τελικό Euro θα είναι η Ισπανία. Η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε νίκησε με ανατροπή τη Γαλλία, 2-1, στην «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Euro 2024 και θα είναι παρούσα στο μεγάλο τελικό της Κυριακής (14/7) στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.


Η «Ρόχα» απέδειξε σε ένα ακόμη ματς ότι είναι η καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης και απόλυτα δικαιολογημένα θα βρεθεί για πέμπτη φορά στην Ιστορία της σε καταληκτικό αγώνα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος με στόχο να κατακτήσει το 4ο τρόπαιο! Το τουρνουά ολοκληρώθηκε στην ημιτελική φάση για τους «τρικολόρ», που μπορεί να «σώθηκαν» στα πέναλτι με την Πορτογαλία, ωστόσο, χθες δεν ξέφυγαν από τη μετριότητα και παρότι προηγήθηκαν μέσα σε ένα πεντάλεπτο βρέθηκαν με την «πλάτη στον τοίχο» χωρίς να καταφέρουν να αντιδράσουν!
Στο 9’ ο Μπαπέ έβγαλε τη σέντρα ακριβείας και ο 25χρονος επιθετικός Κολό Μουανί με κεφαλιά είχε πολύ εύκολο έργο, βάζοντας μπροστά στο σκορ τους «τρικολόρ» (1-0).
Κι ενώ όλα έμοιαζαν... τέλεια για τους «πετεινούς», μέσα σε 5 λεπτά η «Ρόχα» έφερε τα πάνω κάτω.
Αρχικά στο 21’ με το ωραιότερο, ίσως, γκολ του τουρνουά έως τώρα από το φοβερό σουτ του Λαμίν Γιαμάλ. Το νέο μεγάλο αστέρι της Μπαρτσελόνα και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου με το τέρμα που πέτυχε έγραψε Ιστορία.
Έγινε ο νεαρότερος παίκτης που σκοράρει σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, σε ηλικία 16 ετών και 323 ημερών και παράλληλα ο μικρότερος που ξεκίνησε σε ημιτελικό Euro και Μουντιάλ προσπερνώντας τον Πελέ, ο οποίος ήταν στο αρχικό σχήμα της Βραζιλίας στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 1958 με τη Γαλλία, σε ηλικία 17 ετών και 244 ημερών.
Στο 25’, ο Ντάνι Όλμο αφού «άδειασε» τον Τσουαμενί με δυνατό σουτ νίκησε τον Μενιάν, με τη βοήθεια και της τύχης, καθώς παρενέβη στην πορεία της μπάλας ο Κουντέ.
Η πιο παραγωγική ομάδα της διοργάνωσης με 13 γκολ (Ισπανία) είχε καταφέρει μία σπουδαία ανατροπή (2-1) απέναντι στην καλύτερη άμυνα του Euro μέχρι τη σέντρα του χθεσινού ματς (η Γαλλία είχε δεχτεί μόλις ένα γκολ μετά από 5 αγώνες)!
Στο 86’ ο Κιλιάν Μπαπέ θα μπορούσε να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά το σουτ που έπιασε μέσα από την περιοχή ήταν πολύ μακριά από τα δικά του στάνταρ.
ΙΣΠΑΝΙΑ (Λουίς ντε λα Φουέντε): Σιμόν, Νάβας (58’ Βιβιάν), Νάτσο, Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Ρουίθ, Γιαμάλ (90’+4 Τόρες), Όλμο (76’ Μερίνο), Ουίλιαμς (90’+4 Θουμπιμέντι), Μοράτα (76’ Ογιαρθάμπαλ)
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Μενιάν, Κουντέ, Ουπαμεκανό, Σαλιμπά, Ερναντέζ, Καντέ (62’ Γκριεζμάν), Τσουαμενί, Ραμπιό (62’ Καμαβινγκά), Ντεμπελέ (79’ Ζιρού), Κολό Μουανί (62’ Μπαρκολά), Μπαπέ.

 

«Οράνιε» και «λιοντάρια» σήμερα στον δεύτερο ημιτελικό

Δύο βήματα έμειναν ακόμη για την ολοκλήρωση και του εφετινού EURO 2024, καθώς το τουρνουά μπαίνει πλέον σήμερα (22:00) στην τελική ευθεία με τη διεξαγωγή (και) του δεύτερου ημιτελικού στο «Signal Iduna Park» του Ντόρτμουντ, όπου η Ολλανδία και η Αγγλία θα κονταροχτυπηθούν για μία θέση στον μεγάλο τελικό της Κυριακής (14/7) στο Βερολίνο.
Για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε χρόνια, η Ολλανδία και η Αγγλία αναμετρώνται σε ημιτελικό, καθώς οι «οράνιε» είχαν θριαμβεύσει με 3-1 στην παράταση στους «4» του Nations League το 2019. Ένα ζευγάρι που συχνά οδηγείται σε ισορροπία, καθώς απ’ τις 8 αναμετρήσεις τους, οι 5 έχουν λήξει ισόπαλες μετά τα 90 λεπτά.
Ο τεχνικός των «τριών λιονταριών» είδε με ικανοποίηση τον Λουκ Σο να επιστρέφει από πολύμηνη απουσία και να μπαίνει ως αλλαγή στο ματς με την Ελβετία, ενώ αυτή τη φορά θα έχει διαθέσιμο και τον Μαρκ Γκουέχι, ο οποίος εξέτισε την ποινή του.
Απ’ την άλλη πλευρά ο Κούμαν δεν έχει απουσίες κι αναμένεται να παρατάξει την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στον προημιτελικό με την Τουρκία, με τον Βάουτ Βέχορστ να διεκδικεί πιο «ενεργό» ρόλο στο παιχνίδι.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Ακέ, Σάουτεν, Σίμονς, Ρέιντερς, Μάλεν, Ντεπάι, Χάκπο.
ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Γκουέχι, Σο, Μέινο, Ράις, Σάκα, Μπέλινγχαμ, Φόντεν, Κέιν.

 

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ...ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΟΥ ΤΣΒΑΪΕΡ
Προβληματισμό, ανησυχία και πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει στους Άγγλους, ο ορισμός του Γερμανού διαιτητή Φέλιξ Τσβάιερ στο σημερινό παιχνίδι.
Αρκετές εφημερίδες στην Αγγλία έχουν τονίσει τις τελευταίες ημέρες το «σκοτεινό» παρελθόν του 43χρονου Γερμανού διαιτητή, ο οποίος το 2004 είχε τιμωρηθεί με αποκλεισμό έξι μηνών, αφού ενεπλάκη σε σκάνδαλο στημένων αγώνων στη δεύτερη και τρίτη γερμανική κατηγορία.
Ο Τσβάιερ κατήγγειλε τρεις συναδέλφους του, αλλά κατέληξε επίσης σε αναστολή λόγω της καθυστέρησής του να αποκαλύψει αυτές τις πληροφορίες, ενώ ανακαλύφθηκε ότι είχε δεχθεί πληρωμή 300 ευρώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass