Σπανούλης: Είμαστε έτοιμοι, ομάδα και κόσμος είμαστε ένα

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΣΛΟΒΕΝΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ (17.30)

Δημοσίευση: 06 Ιουλ 2024 11:42

Για... πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα αλλά και ενότητα μίλησε ο Βασίλης Σπανούλης ενόψει του κρίσιμου ημιτελικού με τη Σλοβενία σήμερα (17:30) ως προς την πρόκριση της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Είμαστε έτοιμοι, ομάδα και κόσμος είμαστε ένα» δήλωσε Ομοσπονδιακός τεχνικός, μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής προπόνησης στο ΣΕΦ.
Αναλυτικά, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός είπε μεταξύ άλλων:
«Κοιτάμε το πρώτο βήμα, αυτό που έχουμε αύριο, όχι τα δύο. Παίζουμε το μπάσκετ μας, ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε. Είμαστε μια παρέα, είμαστε μια χώρα που παίζουμε στο γήπεδό μας και όλος ο κόσμος μαζί μας είναι ένα. Όλοι αγωνιζόμαστε την ίδια συγκέντρωση και την ίδια αυτοπεποίθηση. Τα παιδιά είναι έτοιμα. Είμαστε έτοιμοι για ένα ακόμη παιχνίδι, όπως όλα τα άλλα. Για να προετοιμαστείς για ένα τέτοιο ματς, θα πρέπει να έχεις δουλέψει και να έχεις παίξει όλα τα άλλα παιχνίδια σε πολύ υψηλή ένταση. Κι εμείς δεν κάναμε εκπτώσεις στην ενέργειά μας και στον τρόπο που παίζουμε. Με τον ίδιο τρόπο θα αγωνιστούμε και στο αυριανό παιχνίδι».
-Για τη μονομαχία Αντετοκούνμπο-Ντόντσιτς: «Όταν παίζει ο Γιάννης θα ψάξεις να βρεις τις λύσεις για να είναι όσο πιο αποδοτικός γίνεται. Άλλος παίκτης είναι ο Λούκα, άλλος παίκτης είναι ο Γιάννης ως προς το παιχνίδι τους. Με άλλους τρόπους σκοράρει ο ένας και με άλλον τρόπο ο άλλος. Δουλειά μας είναι να βάλουμε τον κάθε παίκτη στο κατάλληλο σημείο για να σκοράρει. Δεν μπορείς να έχεις τον Γιάννη στην ομάδα σου και να μην είναι σημείο αναφοράς. Από εκεί και πέρα, το μπάσκετ δεν είναι... τένις για να παίζεις ένας εναντίον ενός. Είναι ομαδικό άθλ ημα, έχουμε την ευλογία και την τύχη πέρα από τον Γιάννη να διαθέτουμε εξαιρετικούς παίκτες, που τα έχουν καταφέρει εξαιρετικά σε συλλογικό επίπεδο και τώρα θέλουμε να τα καταφέρουμε και σε εθνικό επίπεδο».
-Για το αμυντικό πλάνο της Εθνικής ομάδας: «Όλοι έχουν καταλάβει τι πρέπει να κάνουμε. Το θέμα είναι να πάμε μέσα στο παιχνίδι και να το διασκεδάσουμε όπως κάνουμε αυτές τις δύο εβδομάδες. Είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ και δεν πρόκειται κανένας να τους πυροβολήσει στο κεφάλι αν χάσουν ένα σουτ ή δεν παίξουν μια άμυνα. Θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να τα καταφέρουμε. Τα παιδιά πρέπει να νιώθουν περήφανα για τη στιγμή που φοράνε αυτή τη φανέλα και όχι να παίζουμε με αυτό το τεράστιο άγχος του αποτελέσματος».

 

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ»
Από την άλλη πλευρά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός των Σλοβένων, Αλεξάνταρ Σέκουλιτς είπε: «Δεν είναι Λούκα Ντόντσιτς εναντίον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το παιχνίδι είναι Ελλάδα-Σλοβενία. Απλώς υπάρχει ένας σούπερ σταρ σε κάθε πλευρά.
Αντιμετωπίζουμε τους οικοδεσπότες, σε ένα κατάμεστο γήπεδο και ξέρουμε πως είναι το φαβορί του τουρνουά, όχι μόνο του αγώνα. Είναι στο χέρι μας να προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε και να τους επιτεθούμε».

 

ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Ο Κ. ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
Η απουσία του Κώστα Αντετοκούνμπο από τον σημερινό ημιτελικό (17:30) με τη Σλοβενία ήταν δεδομένη ήδη από προχθές τη νύχτα, μετά το τέλος του αγώνα της εθνικής με την Αίγυπτο. Ο Κώστας Αντετοκούνμπο είχε τραυματιστεί στο αριστερό γόνατο στα μισά της 2ης περιόδου και δεν επέστρεψε στο παιχνίδι. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, με την Ελληνική Ομοσπονδία να ανακοινώνει πως θα μείνει εκτός και στον τελικό της Κυριακής (7/7), εφόσον βέβαια η Ελλάδα ξεπεράσει το εμπόδιο της Σλοβενίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass