Άνοιξε η αυλαία του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Αθλητικών Επιστημών από τα ΤΕΦΑΑ στη Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση: 22 Νοε 2014 13:41 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:28

 

Παρουσία πλήθος κόσμου άνοιξε επίσημα στη Θεσσαλονίκη η αυλαία για το 1ο Διεθνές Συνέδριο Αθλητικών Επιστημών, που διοργανώνει η Σχολή Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, για τη συμπλήρωση 30 ετών από την ίδρυση του τμήματος. Η κεντρική αίθουσα τελετών του ΑΠΘ φιλοξένησε την τελετή έναρξης της διοργάνωσης, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (23/11). «Επιλέξαμε να δώσουμε ξεχωριστό χρώμα στα 30 χρόνια ύπαρξης των ΤΕΦΑΑ, με την υλοποίηση ενός ενδιαφέροντος, με επίκαιρα επιστημονικά θέματα, συνεδρίου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Κοσμήτορας ΣΕΦΑΑ/ΑΠΘ, Σπύρος Κέλλης. Πρόσθεσε λέγοντας: «Έχουμε ήδη 450 εγγραφές και περιμένουμε 700 περίπου σύνεδρους. Είμαστε, βέβαιοι, ότι το τριήμερο θα έχει επιτυχία. Στο συνέδριο θα συμμετέχουν, για πρώτη φορά στα χρονικά, οι 11 αθλητικές επιστημονικές εταιρείες της Ελλάδας και κάθε μια θα καλύψει το δικό της επιστημονικό πεδίο. Έχουμε ομιλητές από την Αγγλία και τη Γερμανία, που θα αναπτύξουν σύγχρονα θέματα αθλητικής επιστήμης. Στο πλαίσιο του συνεδρίου κάναμε, επίσης, πανελλαδικό λογοτεχνικό διαγωνισμό, με θέμα «Αθλητικό Ιδεώδες και Αθλητικό Γίγνεσθαι», σε συνεργασία με την Ένωση Λογοτεχνών Βόρειας Ελλάδας».

Τη σημασία της Αθλητικής Επιστήμης επισήμανε στο χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Γιώργος Ορφανός, ενώ Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η οικονομική κρίση μας έκανε να ξεχάσουμε την πνευματική μας προετοιμασία. Είναι στενάχωρα όλα όσα γίνονται ακόμη και στο ποδόσφαιρο, με την αδυναμία τέλεσης αγώνων. Μακάρι οι υπεύθυνοι να βρουν τις λύσεις που πρέπει».

Για το συνέδριο, συναντήθηκαν, επίσης, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι Κοσμήτορες των Σχολών Φυσικής Αγωγής της χώρας (καθηγητές Σ. Κέλλης, Ν. Γελαδάς, Ι. Κουτεντάκης, Μ. Μιχαλοπούλου). Παρέθεσαν τους προβληματισμούς τους, κατέγραψαν την προοπτική των σχολών και του κλάδου των καθηγητών φυσικής αγωγής, με βάσει τις απαιτήσεις της εποχής, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι ΣΕΦΑΑ έχουν παρόν και μέλλον.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass