Αρχίζει το «ταξίδι» της Εθνικής μπάσκετ για το Παρίσι

*ΤΖΑΜΠΟΛ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ *ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2024 9:42

Την αγωνιστική προσπάθειά τους για το πιο σημαντικό ταξίδι... της τετραετίας,

τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ξεκινούν οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη. Η Εθνική ρίχνεται στη «μάχη» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες (26/7-11/8), μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά του Πειραιά (2-7/7), με πρώτη αντίπαλο τη Δομινικανή Δημοκρατία, αύριο Τετάρτη (3/7, 21:00), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη θα έχουν μαζί τους τον... έκτο παίκτη, το ελληνικό φίλαθλο κοινό στην προσπάθεια να κατακτήσουν την πρώτη θέση, τη μόνη που επιβιβάζει τους Έλληνες διεθνείς σε αεροπλάνο με προορισμό την «Πόλη του Φωτός».
Η «επίσημη αγαπημένη» συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες για τελευταία φορά στο Πεκίνο το 2008, όπου κατέλαβε την 5η θέση. Τότε, ηγέτης της στο παρκέ ήταν ο νυν Ομοσπονδιακός τεχνικός, Βασίλης Σπανούλης. Έκτοτε, η εθνική Ελλάδας απουσίασε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (2012), του Ρίο ντε Τζανέιρο (2016) και του Τόκιο (2020). Μετά από 16 χρόνια... απουσίας, δηλαδή από το μεγαλύτερο αθλητικό «ραντεβού» του... πλανήτη, έχει μία μοναδική ευκαιρία να επιστρέψει.
Σε αυτό το... ταξίδι, η εθνική έχει στις τάξεις της έναν εκ των κορυφαίων παικτών του κόσμου, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς είχε σφοδρή επιθυμία να βοηθήσει την Εθνική με στόχο να ζήσει και ο ίδιος και οι συμπαίκτες του τη μαγική εμπειρία της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Μαζί με τον αδελφό του, Κώστα, τον αρχηγό της εθνικής Κώστα Παπανικολάου, τον Τόμας Ουόκαπ, τον Νικ Καλάθη, τον Ντίνο Μήτογλου, τον Γιώργο Παπαγιάννη, τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη και τους Βασίλη Τολιόπουλο, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, Παναγιώτη Καλαϊτζάκη και Δημήτρη Μωραΐτη θα τα δώσουν όλα στο παρκέ με στόχο να κάνουν τους Έλληνες υπερήφανους με μία πρόκριση σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Εθνική μετρά βέβαια και σημαντικές απουσίες, με πιο χαρακτηριστική αυτή του Κώστα Σλούκα, του MVP του φάιναλ φορ της Euroleague φέτος, πρωταθλητή Ευρώπης και Ελλάδας (θλάση στο γαστροκνήμιο). Εκτός έμειναν ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος. Η Ελλάδα κληρώθηκε στον Β΄ όμιλο μαζί με τις θεωρητικά κατώτερες αγωνιστικά Δομινικανή Δημοκρατία και Αίγυπτο. Στον Α΄ όμιλο, βρίσκονται η ισχυρή Σλοβενία, η Κροατία και η Νέα Ζηλανδία. Στα ημιτελικά προκρίνονται οι πρώτες δύο κάθε ομίλου που θα αγωνιστούν μεταξύ τους χιαστί. Οι νικητές των ημιτελικών θα διεκδικήσουν στον... τελικό της Κυριακής (7/7, 21:00) το μοναδικό εισιτήριο για το Ολυμπιακό Τουρνουά του Παρισιού από το Προολυμπιακό του ΣΕΦ.
Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ
ΔΟΜΙΝΙΚΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Η Δομινικανή Δημοκρατία πραγματοποίησε εκπληκτική παρουσία στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο 2023, όπου με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες στον όμιλο με Ιταλία, Ανγκόλα και Φιλιππίνες, κατάφερε να πάρει την πρόκριση, τόσο για τη δεύτερη φάση όσο και για το Προολυμπιακό Τουρνουά.
Οι απουσίες δεν είναι λίγες για τη Δομινικανή Δημοκρατία, που στερείται των υπηρεσιών αθλητών που ξεχωρίζουν στο NBA, όπως ο πρωταθλητής με τους Μπόστον Σέλτικς, Αλ Χόρφορντ, ή ο Καρλ Αντονι Τάουνς, χωρίς μάλιστα αυτοί να είναι οι μόνοι. Έτσι ο τεχνικός Νέστορ Γκαρσία θα έχει να υπολογίζει αρκετά στον Κρις Ντουάρτε, ο οποίος αγωνίζεται επίσης στο ΝΒΑ και στους Σακραμέντο Κινγκς.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σήμερα, 2 Ιουλίου
Αίγυπτος-Δομινικανή Δημοκρατία    17:30
Σλοβενία-Κροατία    21:00
Αύριο, 3 Ιουλίου
Κροατία-Νέα Ζηλανδία    17:30
Δομινικανή Δημοκρατία-Ελλάδα    21:00
Πέμπτη 4 Ιουλίου
Νέα Ζηλανδία-Σλοβενία    17:30
Ελλάδα-Αίγυπτος    21:00
Σάββατο 6 Ιουλίου
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
Α1-Β2    17:30 ή 21:00
Β1-Α2    17:30 ή 21:00
Κυριακή 7 Ιουλίου
ΤΕΛΙΚΟΣ
Νικήτρια 1-Νικήτρια 2    21:00

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass