Θρίαμβος για την ελληνική κολύμβηση

Δίδυμα «φωτιά» έφεραν την Ελλάδα στη δεύτερη θέση

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2024 10:06

Το μακράν καλύτερο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για την ελληνική κολύμβηση ολοκληρώθηκε με κάτι παραπάνω από ιδανικό τρόπο στο Βελιγράδι.

Με τη χώρα μας να φτάνει τα 17 μετάλλια στο σύνολο και να κατακτά τη δεύτερη θέση, πίσω από την Ουγγαρία.
Όσα πέτυχε η ελληνική αποστολή στη σερβική πρωτεύουσα (έστω και με τον... αστερίσκο της απουσίας των μεγάλων δυνάμεων της Ευρώπης) περνούν στην ιστορία, όχι μόνο γιατί δεν έχουν ξανασυμβεί, αλλά γιατί πιθανότατα δεν θα ξαναγίνουν και ποτέ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 36 προηγούμενες διοργανώσεις η χώρα μας είχε αθροιστικά 26 μετάλλια και πλέον έφτασε τα 43, δηλαδή αύξησε τη συγκομιδή της κατά 65%! Οι Απόστολος Χρήστου (εις διπλούν), Κριστιάν Γκολομέεβ, Στέργιος Μπίλας και Απόστολος Παπαστάμος ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με την Ελλάδα να κατακτά στο Βελιγράδι τόσα χρυσά (5), όσα είχε στο σύνολο των προηγούμενων διοργανώσεων, ενώ αντίστοιχα ο αριθμός των ασημένιων μεταλλίων υπερδιπλασιάστηκε (από τα 5 στα 13)!
Τα υπόλοιπα τρία ελληνικά μετάλλια (ένα χρυσό και δύο ασημένια) ήρθαν από τα ομαδικά αγωνίσματα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, που έφτασε τα 12 στο σύνολο. Μάλιστα το χρυσό στο ελεύθερο ομαδικό ήταν το πρώτο για το άθλημα σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

 

ΜΕ 16 ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ
Η είδηση που προέκυψε είναι ότι η Ολυμπιακή ομάδα της κολύμβησης για το Παρίσι θα αποτελείται τελικά από 16 αθλητές/τριες, αφού η ΚΟΕ αποφάσισε να κάνει χρήση και των έξι επιπλέον θέσεων που έχει δικαίωμα, χάρη στην πρόκριση τριών εθνικών ομάδων στις «σκυταλοδρομίες».
Η συνολική αποστολή της ΚΟΕ στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα φτάσει τα 45 μέλη, καθώς στους 16 της κολύμβησης προστίθενται οι 26 των δύο εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης, ο Αλκης Κυνηγάκης στο open water και το ντουέτο Ευαγγελία Πλατανιώτη/Σοφία Μαλκογεώργου στην καλλιτεχνική κολύμβηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass