Πρόκριση με ανατροπή στις καθυστερήσεις για τον Απόλλωνα Λ.

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2024 10:30

Του Άρη Γκουτρουμάνη
Την πρόκριση στους «4» του πρωταθλήματος Κ-15 πανηγύρισε

χθες στη Φιλιππούπολη ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος επικράτησε της Πρότυπης Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Ολύμπικ με 2-1. Σ’ ένα παιχνίδι που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος, οι «κυανόλευκοι» ευτύχησαν να πάρουν την πολυπόθητη νίκη στις καθυστερήσεις (80’+2’), μετά από ανατροπή. Έτσι στη συνέχεια της διοργάνωσης ο Απόλλων Λάρισας θα αντιμετωπίσει την ΑΕΛ (1) (ο άλλος ημιτελικός θα διεξαχθεί ανάμεσα στους Ατρόμητους/Θύελλα και τον Ηρακλή Λάρισας στις 17 του μηνός).
Σε ό,τι αφορά στο χθεσινό παιχνίδι οι παίκτες του Απόλλωνα Λάρισας κινήθηκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχαν την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά επιθετικά παρουσίασαν αδυναμίες στην τελική προσπάθεια.
Από την άλλη πλευρά η Ακαδημία Ολύμπικ έβγαλε αντίδραση όταν δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης, είχε ευκαιρίες, αλλά δεν αποδείχτηκε ουσιαστική.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια για την Ακαδημία Ολύμπικ, καθώς μόλις στο 2' λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Αδαμόπουλου, ο Αβραμούλης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0.
Ο Απόλλωνας άγγιξε την ισοφάριση στο 10’ όταν ο Τσαχτσίρας μετά από ωραία ενέργεια και διαγώνιο πλασέ σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 11’ ο Σωτηρίου με πλασέ δεν μπόρεσε να βρει στόχο.
Στο 34’ το κοντινό σουτ του Κατσάνου αποκρούστηκε από σώμα αμυνομένου, για να διατηρηθεί έτσι το 1-0 με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.
Στην επανάληψη κι ενώ ο Απόλλωνας είχε θέμα με την τελική προσπάθεια στην επίθεση, τη λύση έδωσε ένας αμυντικός παίκτης και συγκεκριμένα ο Μιχαλόπουλος, ο οποίος στο 50’ δέχτηκε την μπάλα στο ύψος της δεξιάς γωνίας της μεγάλης περιοχής, ελήχτηκε έξυπνα και με ψηλοκρεμαστό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα, ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Η Ακαδημία Ολύμπικ έβγαλε αντίδραση και έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες στο 59’ με τον Ι. Κουρδή και στο 65’, οι οποίες πέρασαν ανεκμετάλλευτες.
Στο 76’ ο Απόλλωνας θα μπορούσε να είχε σκοράρει όταν ο Τσαχτσίρας έβγαλε τετ α τετ τον Σινάι, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας επενέβη σωτήρια.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά κι ενώ όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα πέναλτι, στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων (80’+2’) μετά από εκτέλεση φάουλ του Σεφεριάδη οι αμυνόμενοι δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα και ο Καραμανάβης από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 2-1, σφραγίζοντας τη νίκη και μαζί την πρόκριση για τον Απόλλωνα Λάρισας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 71’ αποβλήθηκε για έντονη διαμαρτυρία ο προπονητής του Απόλλωνα Λάρισας κ. Μπαρλαγιάννης, ενώ στο 79’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γδούπας.
ΠΡΟΤΥΠΗ ΑΚΑΔ. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΚ (Κουτσιάκης-Κουκουλιαύκας): Τσίντζιρας, Τζιότζιος, Αλβανός, Μπουτζέτης, Ι. Κουρδής, Αβραμούλης, Ντόντος, Κορονάτσε, Αδαμόπουλος, Δ. Κουρδής, Χατζής (Γεωργιάδης, Σαγρής, Πουρτσίδης, Παππάς, Παπαγεωργίου, Ντανούσι)
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Ι. Μπαρλαγιάννης): Λάππας, Μιχαλόπουλος, Πλούμης, Σεφεριάδης, Γδούπας, Καραμανάβης, Τσαχτσίρας, Καζαντζής, Σινάι, Σωτηρίου, Κατσάνος.
ΑΥΡΙΟ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΣ Κ-16
Αύριο Πέμπτη στις 19:00, στο γήπεδο Φιλιππούπολης θα διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός του πρωταθλήματος Κ-16 με φιναλίστ τον Ηρακλής Λάρισας (1) και την Αστραπή Ν. Πολιτείας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass