ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Aποπληρώθηκε το δάνειο για το γήπεδο 16 χρόνια νωρίτερα

Δημοσίευση: 20 Νοε 2014 20:34 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:24

 

Η Μπάγερν Μονάχου αποπλήρωσε το δάνειο που είχε πάρει για την κατασκευή της «Αλιάντς Αρένα» και μάλιστα 16 χρόνια νωρίτερα απ' ό,τι ήταν προγραμματισμένο και αναμένεται να παρουσιάσει κέρδη για τη σεζόν 2013/14 που ξεπερνούν τα 500 εκατομμύρια ευρώ, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του βαυαρικού συλλόγου, Καρλ-Χάιντς Ρουμενίγκε.

Συγκεκριμένα, ο Ρουμενίγκε δήλωσε στο επίσημο περιοδικό της Μπουντεσλίγκα: «Το 2005 χρηματοδοτήσαμε την κατασκευή του σταδίου με 346 εκατομμύρια ευρώ που συγκεντρώσαμε εξ ολοκλήρου από ιδιωτικούς πόρους, με στόχο να το αποπληρώσουμε, σύμφωνα με το οικονομικό πλάνο που είχαμε καταρτίσει, το 2030, δηλαδή σε 25 χρόνια. Καταφέραμε όμως να αποπληρώσουμε πλήρως μετά από 9,5 χρόνια».

Σύμφωνα με υπολογισμούς που είχε κάνει παλιότερα ο πρώην πρόεδρος της ομάδας, Ούλι Χένες, αυτό σημαίνει πως η Μπάγερν θα έχει στη διάθεση της περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για να διαθέσει σε μεταγραφές παικτών. Πάντως, ο Ρουμενίγκε απέφυγε να επιβεβαιώσει το συγκεκριμένο πόσο, λέγοντας μόνο πως «τα έσοδα που θα έρθουν από το γήπεδο μας θα μπορούν σύντομα να επενδυθούν στην βελτίωση της ποιότητας του ρόστερ μας».

Σχετικά με τον ισολογισμό της ομάδας για τη σεζόν 2013/14, ο οποίος θα παρουσιαστεί επισήμως στην ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί στις 28/11, ο Ρουμενίγκε δήλωσε: «Δεν είναι μυστικό ότι, για τη χρονιά που μας πέρασε, σπάσαμε το μαγικό αριθμό του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ για πρώτη φορά στην ιστορία μας».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass