Νικητής ο Φερστάπεν

Στο χθεσινό γκραν πρι της Φόρμουλα Ενα στον Καναδά

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2024 10:32

Ο Ολλανδός Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) αναδείχθηκε νικητής στο Γκραν Πρι του Καναδά, το ένατο του παγκοσμίου πρωταθλήματος, μετά από έναν επεισοδιακό αγώνα στην πίστα Gilles-Villeneuve, στο Μόντρεαλ.

Ο τρεις φορές κάτοχος του τίτλου, ο οποίος εκκίνησε από τη δεύτερη σειρά, κέρδισε τρεις Βρετανούς για να τερματίσει πρώτος, τον δεύτερο Λάντο Νόρις (McLaren), τον τρίτο Τζορτζ Ράσελ (ξεκίνησε από την pole position με Mercedes) και τον Λιούις Χάμιλτον. Ο Φερστάπεν θριάμβευσε στον Καναδά για τρίτη σερί χρονιά, αλλά αυτή τη φορά η νίκη του ήρθε μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και με το αυτοκίνητο ασφαλείας να ενεργοποιείται δύο φορές. Η χθεσινή ήταν η έκτη φετινή νίκη του και η 60ή της καριέρας του στη Φόρμουλα Ένα.
Όπως είχε κάνει ο Λάντο Νόρις στο Μαϊάμι για να κερδίσει τον Μαξ Φερστάπεν, έτσι και ο Ολλανδός στο χθεσινό GP Καναδά ευτύχησε να έχει τον χρονισμό της εισόδου του οχήματος ασφαλείας στην πίστα με το μέρος του -αλλά και μετέπειτα τον ανώτερο ρυθμό του αγώνα- για να κερδίσει με τον ίδιο τρόπο τον Άγγλο της McLaren.
Ο πρωταθλητής είχε χάσει την πρωτοπορία από τον Νόρις, αλλά τον πέρασε ξανά στο πρώτο πιτ-στοπ, στον 27ο από τους 70 γύρους, και έκτοτε δεν έπεσε ξανά από την πρώτη θέση. Σε μια στρατηγική και απρόβλεπτη μάχη πίσω του, ο Νόρις αμύνθηκε στο τέλος από τους Τζορτζ Ράσελ και Λιούις Χάμιλτον της Mercedes, καθώς ο έτερος οδηγός της McLaren Όσκαρ Πιάστρι και ο Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin έκλεισαν την πρώτη εξάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι εγκατέλειψαν και οι δύο Ferrari.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass