ΣΤΟ ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΤΕΞΑΣ: Λαρισαίος ο θριαμβευτής του NAGA Championship

Ο ΠΑΛΑΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΕΑΛ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2024 11:08

Του Σωτ. Κέλλα
Ο Λαρισαίος παλαιστής της ΕΑΛ Γιώργος Αργυρόπουλος ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο North American Grappling Association (NAGA) Championship στο Χιούστον του Τέξας, κάνοντας το κοινό να παραληρεί από ενθουσιασμό.

Ο αγώνας του Αργυρόπουλου έγινε το περασμένο Σάββατο 1η Ιουνίου, όποτε κέρδισε διαδοχικά όλους τους αντιπάλους του στην κατηγορία Superheavy 200lbs-224lbs, έχοντας ο ίδιος σωματικό βάρος 14 λίμπρες λιγότερες και ήταν ο ελαφρύτερος αθλητής απ’ όλους τους συμμετέχοντες.
Ο Αργυρόπουλος στα 34 χρόνια του απέδειξε ότι η τέχνη της πάλης δεν ξεχνιέται και ήδη προσαρμόζεται σε νέα στυλ, όπως είναι το BGG (Βραζιλιάνικο Ζίου-Ζίτσου).
Την ίδια μέρα στο ίδιο πρωτάθλημα στην κατηγορία Absolut, που δεν έχει περιορισμούς σε επίπεδο τεχνικής - κιλών - ηλικίας, πήρε τη 2η θέση.
Μετά τη διπλή αυτή επιτυχία ο Αργυρόπουλος μίλησε από το Χιούστον στην «Ελευθερία» λέγοντας τα εξής: «Για μένα το γεγονός ότι ήρθα στο Χιούστον σήμαινε και ένα καινούριο ξεκίνημα στον αθλητισμό. Ήμουν αθλητής πάλης της ΕΑΛ, ενώ από το 2013 είχα να ασχοληθώ με το BGG, όπου ήμουν πρωταθλητής Ελλάδας και αργότερα με το ΜΜΑ.
Το γεγονός ότι η κοπέλα μου είναι στην περιοχή αυτή, με βοήθησε και για μένα ήταν σημαντικό να επανέλθω στο άθλημα που αγαπώ και λατρεύω.
Ήταν ένα πολύ δύσκολο τουρνουά, αφού είχα να αντιμετωπίσω αθλητές από πολλές χώρες και κυρίως Αμερικανούς, Βραζιλιάνους και άλλες χώρες, κυρίως της Λατινικής Αμερικής.
Θα συνεχίσω να κάνω προπόνηση και για άλλες διοργανώσεις, ενώ συνιστώ στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το άθλημα της πάλης. Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τον νικητή της πάλης σπουδαιότερο όλων, αυτός είναι και ο λόγος που στο αρχαίο ολυμπιακό πένταθλο ο τελικός νικητής ήταν ο νικητής του 5ου στη σειρά αγωνίσματος της πάλης. Στην Αμερική διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολλοί οργανισμοί επαγγελματικής πάλης με σκοπό το κοινό να απολαμβάνει αγώνες υψηλού επιπέδου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass