«ΒΟΛΕΣ» ΑΓΡΑΦΙΩΤΗ ΚΑΤΑ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ

Σαρρής: «Ας φέρουν ξένους διαιτητές»

Δημοσίευση: 20 Νοε 2014 13:33 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:24

 

Επιμένει ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, για την επανέναρξη των πρωταθλημάτων των εθνικών κατηγοριών και τη δήλωση που έχει ζητηθεί από τη Σούπερ Λίγκα. Με δήλωση του σήμερα το πρωί στο ραδιοφωνικό σταθμό «ARENA FM 89.4», ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δήλωσε αμετακίνητος: «Αν δεν μου στείλουν μέχρι τις 12 σήμερα (20/11) το μεσημέρι την δήλωση που ζητήθηκε δεν θα οριστούν οι διαιτητές για τις αναμετρήσεις του Σαββατοκύριακου. Αν θέλουν ας φέρουν ξένους διαιτητές...»

Η ομοσπονδία, που δέχεται να αναστείλει την αναβολή των πρωταθλημάτων, απαιτούσε μέχρι αργά χθες το βράδυ να υπογραφεί από τις 18 ΠΑΕ η δήλωση, σύμφωνα με την οποία οι ομάδες, οι παράγοντες και τα ΜΜΕ, θα πρέπει να απέχουν από κρίσεις για τη διαιτησία, για να μην «στοχοποιούνται» οι διαιτητές. Ομάδες, όμως, όπως οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και Ξάνθη, αρνούνται να υπογράψουν τέτοια δήλωση.

«Βολές» Αγραφιώτη κατά Αλαφούζου

Νέα αναστάτωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς σήμερα ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκα, Δημήτρης Αγραφιώτης, με γραπτή του δήλωση προανήγγειλε την παραίτησή του αφήνοντας αιχμές για τον Γιάννη Αλαφούζο τον οποίο κατηγορεί για εμπρηστικές δηλώσεις με επικοινωνιακή στόχευση. Αναλυτικά η γραπτή δήλωση:

«Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων και της απόφασης του κ. Αλαφούζου να παραιτήσει τον αναπληρωτή πρόεδρο της Super League κ. Σωπήλη, έχω να δηλώσω τα εξής:

1. Η εκλογή μου ως προέδρου της Super League έγινε ύστερα από πρόταση του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ήταν ομόφωνη, είναι δε πρόδηλο ότι δεν προωθήθηκε από την ΠΑΕ Ολυμπιακός από την οποία και προέρχομαι.

2. Κατά την διάρκεια της έως τώρα θητείας μου η διοίκηση της Λίγκας - κατά κοινή παραδοχή όλων των μελών της - λειτούργησε με πνεύμα συναινετικό και εποικοδομητικό προς το κοινό συμφέρον όλων των ΠΑΕ. Όσες επιμέρους διαφωνίες υπήρξαν ήταν επουσιώδεις, παρά τις κατά καιρούς εμπρηστικές δηλώσεις του κ. Αλαφούζου, οι οποίες είχαν προφανώς επικοινωνιακή στόχευση. Είναι φανερό ότι ο κύριος Αλαφούζος αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή του στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου ως πεδίο επικοινωνιακών αντιπαραθέσεων.

3. Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, προσκαλώ Δ.Σ. για την Δευτέρα 24/11/2014 κατά την οποία θα υποβάλλω την παραίτησή μου στα μέλη του Συνεταιρισμού και θα καλέσω το Σώμα να εκλέξει νέο Προεδρείο, αφού η παραμονή μου στη θέση του Προέδρου αποτελεί απλά αφορμή για να συνεχίζει την προπαγάνδα και τα επικοινωνιακά του τρικ ο κύριος Αλαφούζος στη προσπάθεια του να καθιερώσει την ομάδα του ως «την ιστορικότερη ομάδα της Αθήνας» όπως ο ίδιος την αναφέρει στην επιστολή του στην Super League, γιατί προφανώς έτσι αντιλαμβάνεται το μέγεθος της.

4. Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός έχουν θέσει στο συμβούλιο τις προτεραιότητες για όλα τα πραγματικά και φλέγοντα θέματα που θα έπρεπε να απασχολούν τη Λίγκα όπως την οικονομική εξυγίανση των ΠΑΕ, την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του Πρωταθλήματος, του τρόπου διανομής των τηλεοπτικών εσόδων, εργασιακά και φορολογικά θέματα των ποδοσφαιριστών, την σχέση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την Ε.Π.Ο., το σύστημα αδειοδότησης των ομάδων, τις θέσεις του ποδοσφαίρου σε σχέση με το στοίχημα, θέματα για τα οποία ο κ. Αλαφούζος δεν έκανε καμιά πρόταση.

Πλέον ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Η Super League δεν ιδρύθηκε για να γίνει πεδίο άγονων αντιπαραθέσεων αλλά για την προώθηση των κοινών συμφερόντων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

Κατέθεσε στον εισαγγελέα ο Β. Μαρινάκης

Μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων δραστών της επίθεσης που δέχθηκε πριν λίγες ημέρες, κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, μέσω του συνηγόρου του, ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Χριστόφορος Ζωγράφου. Ο κ. Ζωγράφου, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" μετά την επίθεση με λοστό που δέχθηκε το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου, θα κληθεί να καταθέσει στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση, όταν το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας του.

Κατάθεση έδωσε, επί μιάμιση ώρα, στον αθλητικό εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου για την επίθεση σε βάρος του κ. Ζωγράφου ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο κ. Μαρινάκης κλήθηκε σε κατάθεση ενώπιον του εισαγγελέα καθώς είχε εμπλέξει στην επίθεση που δέχθηκε ο κ.Ζωγράφος τον παράγοντα της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε τις καταγγελίες που έχει κάνει και δημόσια, ενώ φέρεται να αναφέρθηκε και σε άλλες υποθέσεις επιθέσεων σε βάρος παραγόντων του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια.

Κατά την αποχώρησή του από το εισαγγελικό γραφείο, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός δήλωσε: «Ό,τι είχα να πω, το είπα στον εισαγγελέα» ενώ σε ερώτηση για το αν επανέλαβε ενόρκως τις δημόσιες καταγγελίες του, απάντησε: «Πολύ σωστά».

Στο μεταξύ, μηνυτήρια αναφορά για την υπόθεση Ζωγράφου κατέθεσε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή Αλέξης Κούγιας, ο οποίος επιθυμεί να καταθέσει και ως μάρτυρας.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γ. Σαρρής

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση στον αθλητικό Εισαγγελέα του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, για την επίθεση σε βάρος του στελέχους της ΚΕΔ, Χριστόφορου Ζωγράφου.

Ο κ. Σαρρής δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις αποχωρώντας από το εισαγγελικό γραφείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επανέλαβε στον κ. Σιμιτζόγλου όσα και δημόσια έχει υποστηρίξει μετά την επίθεση σε βάρος του κ. Ζωγράφου.

Τις επόμενες ημέρες ο αθλητικός Εισαγγελέας θα καλέσει και άλλους μάρτυρες, ενώ όταν θα το επιτρέπει η κατάσταση της υγείας του, θα καταθέσει και ο κ. Ζωγράφος.

Αναβλήθηκε η ένορκη κατάθεση Μελισσανίδη

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δεν κατέθεσε ενόρκως ενώπιον του αθλητικού Εισαγγελέα, Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου. Ο δικαστικός λειτουργός, ενημέρωσε τον «ισχυρό άνδρα» της ΑΕΚ, να μην μεταβεί στο κτίριο της πρώην σχολής Ευελπίδων, όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί και όπου ήδη μετέβησαν ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης και ο ομόλογος του, της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.

Οι δύο παράγοντες κατέθεσαν ενόρκως όσα γνωρίζουν για την πρόσφατη επίθεση αγνώστων σε βάρος του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Χριστόφορου Ζωγράφου, κάτι που αναμένεται να πράξει και ο κ. Μελισσανίδης, όταν κληθεί αρμοδίως από τον κ. Σιμιτζόγλου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass