Μνήμες Euro 2004 χθες στη Λάρισα...

*ΦΙΛΟΞΕΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ *Ο ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ ΔΙΗΓΗΘΗΚΕ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ

Δημοσίευση: 04 Ιουν 2024 11:02

Ένα τρόπαιο ασημένιο, ύψους 60 εκατοστά, με τετράγωνη μαύρη βάση και βάρος 8 κιλά ήταν ικανό να βγάλει τον πληθυσμό της Ελλάδας στους δρόμους το 2004, όταν η Εθνική Ελλάδας Ποδοσφαίρου κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Πορτογαλία.

Και με την ευκαιρία της διοργάνωσης του φετινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, που αρχίζει στις 14 Ιουνίου, ΟΠΑΠ και ΕΠΟ γιορτάζουν το μεγάλο ποδοσφαιρικό «θαύμα», διοργανώνοντας το TROPHY TOUR powered by OPAP, σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με τους κατά τόπους Δήμους που θα φιλοξενήσουν τις επετειακές εκδηλώσεις. Το βαρύτιμο τρόπαιο αρχή γενομένης από τη Λάρισα θα «ταξιδέψει» σε γενέτειρες πόλεις παικτών της «χρυσής» Εθνικής Ομάδας, με στόχο να αναβιώσουν οι ανεπανάληπτες στιγμές χαράς και συγκίνησης που έζησαν οι φίλαθλοι το καλοκαίρι του 2004.
Στη Λάρισα γεννήθηκαν δύο παίκτες που μετείχαν στην ομάδα, ο Κώστας Χαλκιάς και ο Γιάννης Γκούμας. Χθες λόγω προσωπικού προβλήματος ο δεύτερος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, αλλά ο πρώτος είδε ότι παρότι πέρασαν είκοσι χρόνια από την κατάκτηση του τροπαίου, ο κόσμος θυμάται τις στιγμές και δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλοι και μικροί γέμισαν την Κεντρική πλατεία της πόλης για να φωτογραφηθούν με τον ποδοσφαιριστή, αλλά και με το τρόπαιο.
Ο Κώστας Χαλκιάς, ευγενικός όπως πάντα, δέχθηκε να φωτογραφηθεί με όλους και με πολλή θέρμη, αλλά τα κυριότερο να διηγηθεί σε μικρούς και μεγάλους στιγμές από τον ιστορικό θρίαμβο της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου…
Παρουσία έκπληξη ήταν του Βαγγέλη Μόρα, ενός ακόμα Λαρισαίου διεθνή ποδοσφαιριστή, που υπήρξε συμπαίκτης στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με τον Κώστα Χαλκιά μετά το Euro 2024.
Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Τσέτσιλας, ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης Ηρακλής Γερογιώκας, ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Δημήτρης Μπουχλαριώτης και ο υπεύθυνος Μάρκετινγκ της ΕΠΟ Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (γιος του πρώην παράγοντα του Εθνικού Αστέρα Νίκου Παπαδόπουλου).
Στο τέλος στο κύπελλο μαζί με τον Κώστα Χαλκιά και την εκπρόσωπο του ΟΠΑΠ, κ. Λουκία Βλάχου, φωτογραφήθηκαν οι Λαρισαίοι πράκτορες του ΟΠΑΠ με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Τσολάκη.
Το «ταξίδι» της κούπας θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουνίου, με Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα και Αθήνα να είναι οι επόμενοι σταθμοί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass