Ο πρώτος παίκτης που είχε παραδεχθεί ότι είναι ομοφυλόφιλος

Αποχωρεί από το ΝΒΑ

Δημοσίευση: 19 Νοε 2014 22:27 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 19:22

 

Την αποχώρηση του από την ενεργό δράση ανακοίνωσε ο Τζέισον Κόλινς, ο οποίος στο τέλος της σεζόν 2012-13 είχε γνωστοποιήσει ότι είναι ομοφυλόφιλος και είχε γίνει ο πρώτος εν ενεργεία παίκτης σε όλα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα των ΗΠΑ που το δήλωσε δημοσίως.

«Για να καταλάβετε γιατί είμαι τόσο τυχερός που κάθομαι σήμερα εδώ σαν ένας άνθρωπος που επιτέλους αισθάνεται τόσο άνετα για το "δέρμα" του, θα πρέπει να καταλάβετε πως το μπάσκετ με έσωσε», δήλωσε ο 35χρονος στο «ThePlayersTribune.com», ο οποίος στις 23 Φεβρουαρίου του 2014 είχε υπογράψει με τους Μπρούκλιν Νετς, και πρόσθεσε: «Έπρεπε να ζήσω τα περασμένα χρόνια έχοντας παραδεχθεί ότι είμαι οφομυλόφιλος για να μπορώ να αποχωρήσω ήρεμα σήμερα».

Ο Κόλινς θα ανακοινώσει και επισήμως την αποχώρηση του στο «Barclays Center», πριν οι Νετς υποδεχθούν τους Μιλγουόκι Μπακς, του τεχνικού των «ελαφιών», Τζέισον Κιντ, ο οποίος υπήρξε πρώην συμπαίκτης και προπονητής του 35χρονου στο Μπρούκλιν.

Ο Κόλινς, ο οποίος είχε ξεχωρίσει στο ΝΒΑ για τις αμυντικές αρετές του, αγωνίστηκε για 13 χρόνια στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου με μέσο όρο 3.6 πόντους και 3.7 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ δεν έχει πατήσει παρκέ την εφετινή αγωνιστική περίοδο.

«Ακόμα δεν υπάρχουν παίκτες του NFL, του NHL ή του επαγγελματικού πρωταθλήματος μπέιζμπολ που να έχουν παραδεχθεί δημόσια ότι είναι γκέι», πρόσθεσε σε δηλώσεις του στο «SI.com» και κατέληξε με νόημα: «Πιστέψτε με υπάρχουν! Κάθε επαγγελματικό άθλημα έχει και γνωρίζω πολλούς από αυτούς προσωπικά. Όταν φτάσουμε στο σημείο όπου ένας επαγγελματίας γκέι αθλητής δεν είναι υποχρεωμένος να ζει στο φόβο ότι θα απορριφθεί από τους συμπαίκτες ή θα κατακριθεί από τον Τύπο αν το παραδεχθεί και όταν θα είναι ο εαυτός του και θα μπορεί να ζει μία αυθεντική ζωή, θα το αποκαλύπτει χωρίς να είναι κάτι σπουδαίο. Ωστόσο δεν έχουμε φτάσει ακόμα σε αυτό το σημείο».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass