Παλικάρια από τη… Λάρισα

*Πήγαν και πάτησαν τη Λιβαδειά κερδίζοντας τον Λεβαδειακό με 2-1*Τέλος η σεζόν για Φατάι και Πλέγα

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2024 12:25

Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Το δημοτικό άσμα που μιλάει για σαράντα παλικάρια που πήγαν να πατήσουν την Τριπολιτσά ή Τοπολιτσά διχάζει τους ιστορικούς, αλλά το σίγουρο είναι ότι κάτι παλικάρια χθες από τη Λάρισα πήγαν και πάτησαν τη Λιβαδειά κερδίζοντας την ομάδα του Λεβαδειακού με 2-1. Και ήταν τα παλικάρια της ΑΕΛ που παρά τις απουσίες αρκετών παικτών με γκολ των Φατάι (13’) και Μαυριά (21’) σημείωσαν μια νίκη-γοήτρου απέναντι στον πρωταθλητή, που το μόνο που κατάφερε ήταν να έχει μια άκαρπη υπεροχή (60%-40%) και να μειώσει με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ρομό (63’).
Η ομάδα της Βοιωτίας μετρούσε περισσότερους από 5 μήνες χωρίς ήττα, ωστόσο, η ΑΕΛ έμελλε να τους βάλει φρένο και να τους εμποδίσει να τελειώσουν αήττητοι εντός του 2024. Η τελευταία και μόνη φορά που ηττήθηκε ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα ήταν στις 19 Νοεμβρίου με 2-0 από την Αναγέννηση Καρδίτσας επί ημερών του προηγούμενου προπονητή της, Νίκου Νιόπλια.
Η ομάδα της ΑΕΛ με τη νίκη αυτή διατήρησε το αήττητο απέναντι στον Λεβαδειακό από την έναρξη της περιόδου (3 ισοπαλίες και μία νίκη και όμως δεν πέτυχε την άνοδο…), ενώ σημείωσε τη δεύτερη σερί νίκη στα πλέι οφ μετά το 3-0 επί της ΑΕΚ Β’. Πάντως για ένα ακόμα παιχνίδι δέχθηκε τέρμα ενώ σκόραρε σε όλα!
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παύλος Δερμιτζάκης ξεκίνησε χωρίς εκπλήξεις με το γνωστό 4-3-3, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σουλούκο, στην άμυνα τους: Καλουτσικίδη (δεξιά), Στάμου, Θ. Παπαγεωργίου (σέντερ μπακ), Μαϊδανό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Θωμαΐδη, Πλέγα, Στίνα και στην επίθεση τους Μαυριά, Φατάι, Πεντρόσο.
Το πρώτο καλό σουτ έγινε στο 12’ από τον Νταγκό μέσα από τη μεγάλη περιοχή που κατέληξε μόλις άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σουλούκου.
Και η ΑΕΛ στην πρώτη επίθεσή της έμελλε να πετύχει τέρμα (13’) όταν ο Στίνα τροφοδότησε τον Μαυριά, εκείνος τον Φατάι που με υπέροχο σουτ έκανε το 0-1.
Στη δεύτερη επίθεσή της η λαρισινή ομάδα στο 21 έκανε το 0-2 όταν ο Στίνα με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Μαυριά, που περνάει και τον Γκροφ πετυχαίνοντας το δεύτερο «βυσσινί» τέρμα.
Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στη συνέχεια, αλλά τα σουτ που έκαναν οι: Βήχος (27’), Νταγκό (30’) και Ρομό (41’) δεν βρήκαν στόχο.
Και στο 45’ η ΑΕΛ φθάνει κοντά στο 0-3 όταν ο Φατάι βγαίνει μόνος προ του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, αλλά ο παίκτης της ΑΕΛ δεν καταφέρνει να τον νικήσει.
 Τα δεύτερο μέρος ανήκει στους παίκτες του Λεβαδειακού, αλλά με την ΑΕΛ να αμύνεται στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης υποδειγματικά, καθώς οι γηπεδούχοι απείλησαν ουσιαστικά πλην της φάσης του πέναλτι μόλις μια φορά τον Σουλούκο.
Στο 55’ η εκτέλεση φάουλ από τον Βήχο στέλνει την μπάλα άουτ, ενώ στο 63’ ο Λεβαδειακός κερδίζει καθαρό πέναλτι όταν ο Νταγκό ξεπερνάει τον Θ. Παπαγεωργίου και τον Καλουτσικίδη, αλλά ο τελευταίος τον ανατρέπει.
Το πέναλτι υπέδειξε ο Ευαγγέλου και ο Ρομό μείωσε σε 1-2.
Από κει και πέρα η ορθή αμυντική διαχείριση και οι ορθολογικές αλλαγές Δερμιτζάκη δεν άφησαν τους γηπεδούχους να απειλήσουν.
Αυτό το έκαναν μόνο στο 90’+3 όταν σε φάουλ του Βήχου η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Σουλούκου.
Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες της λαρισινής ομάδας να πανηγυρίζουν τη νίκη και μπορεί να λέει ότι δεν έχασε σε κανένα από τα τέσσερα παιχνίδια από τον πρωταθλητή. Αν αυτή τη νίκη την είχαν πετύχει στην κανονική περίοδο όλα θα ήταν διαφορετικά.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Πρώτος παίκτης για την ΑΕΛ ήταν ο Δημήτρης Μαυριάς, μια ασίστ και ένα γκολ. Ο Στάμου έδειξε πόσο έλειψε λόγω τραυματισμού στο πρωτάθλημα, ενώ ο Θ. Παπαγεωργίου με εξαίρεση τη φάση του πέναλτι ήταν καλός. Το ίδιο ισχύει και για τον Καλουτσικίδη, ενώ ο Μαϊδανός ήταν αποκάλυψη.
Ο Πλέγας πολύ καλός, ενώ μέτριος ο Θωμαϊδης. Ο Στίνας μας άρεσε, ενώ ο Φατάι αποδείχθηκε ηχηρή μεταγραφή τον Ιανουάριο. Έφθασε τα έξι τέρματα. Ο Σουλούκος σταθερός, και το ίδιο καλός για μια ακόμα φορά ο Πεντρόσο. Από τις αλλαγές ο Νίνο προσπάθησε, ενώ οι υπόλοιπες αλλαγές έπαιξαν λίγο και δεν κρίνονται.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) έδειξε μια εύνοια υπέρ των γηπεδούχων. Παράλληλα έδειξε κίτρινες κάρτες στους Φατάι, Πλέγα που συμπλήρωσαν τρεις κίτρινες κάρτες και η σεζόν ολοκληρώθηκε γι’ αυτούς. Οι βοηθοί Αντρέας Φωτόπουλος (Αθηνών) και Ιωάννης Καργκιζόπουλος (Ημαθίας) είχαν σωστές υποδείξεις.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Λεβαδειακός (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Γκροφ, Βήχος, Τσάπρας, Νταγκό (78’ Κουϊρουκίδης), Μπελμόντ (46’ Γκεζαλί), Ρομό, Μεχία (78’ Χάμοντ), Πίρινεν, Λιάγκας, Συμελίδης (71’ Νικολιάς), Τσελεπίδης (35’ Κωστή).
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Στάμου, Θ. Παπαγεωργίου, Μαϊδανός (78’ Παπαδόπουλος), Θωμαΐδης, Πλέγας, Στίνα (78’ Μιλτιάδης), Μαυριάς (89’ Τσουμάνης), Πεντρόσο (89’ Γιανναράκης), Φατάι (66’ Νίνο).ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής των playoffs του Α’ Ομίλου της Super League 2 έχουν ως εξής:
Μακεδονικός - ΑΕΚ Β’     1-2
Λεβαδειακός - ΑΕΛ     1-2
Ρεπό: Νίκη Βόλου
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 6 αγώνες)
1. Λεβαδειακός     44 -7αγ.
2. ΑΕΛ     34 -7αγ.
3. Νίκη Βόλου     24
4. ΑΕΚ Β’     21
5. Μακεδονικός     21
9η αγωνιστική Play off Α’ όμιλος
Τετάρτη 15 Μαΐου 2024
16:00 ΑΕΛ-Μακεδονικός
Πέμπτη 16 Μαΐου 2024
16:00 ΑΕΚ Β’-Νίκη Βόλου
Ρεπό: Λεβαδειακός
ΣΗΜΕΡΑ Η Κ-19
Ολοκλήρωσε χθες την προετοιμασία της η ομάδα Κ-19 της ΑΕΛ και βρίσκεται στην Αθήνα όπου σήμερα αντιμετωπίζει στον ημιτελικό του Final 4 K-19 της Super League 2 τον Ιωνικό Κ-19 (Γήπεδο Π. Νικολαΐδης - Νίκαια, 15:00).
Οι 18 ποδοσφαιριστές που θα έχει στη διάθεσή του ο κ. Γιώργος Καμάκας είναι οι εξής: Αντωνόπουλος (Τ), Κοβούσογλου (Τ), Ντιντής, Κουκουράβας, Μπαντραλέξης, Ράπτης, Μπέζας, Γκατζιάς, Τσούτσος, Νίτσος, Νινίκας, Βλιώρας, Πολύζος, Ντελόπουλος, Τασίκας, Βελετάνης, Γκουγκίδης, Αρσένης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass