Εφυγε για Βερολίνο και κοιτάει το 7ο!

O ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 81-72 ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟ ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 12 ΧΡΟΝΙΑ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2024 7:09

Ο Παναθηναϊκός... ξεκλείδωσε αμυντικά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Κέντρικ Ναν το πήρε... προσωπικά, ειδικά από τη στιγμή που τραυματίστηκε ο Κώστας Σλούκας και το «τριφύλλι» τύπωσε «εισιτήριο» για το φάιναλ φορ της Euroleague για 12η φορά στην Ιστορία του και πρώτη από το μακρινό 2012!

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 81-72 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και στο Game 5 έγραψαν το 3-2 στη σειρά των πλέι οφ, αρπάζοντας την πρόκριση από τους Ισραηλινούς. Στον ημιτελικό του Βερολίνου, εκεί όπου θα διεκδικήσει το έβδομο ευρωπαϊκό της Ιστορίας του, ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού, Μονακό-Φενερμπαχτσέ, που θα ξεκαθαρίσει σήμερα.
Δώδεκα χρόνια «πράσινης» αναμονής και δίψας για την επιστροφή του «τριφυλλιού» στην καταληκτική φάση της Euroleague, δεν μπορούσαν να... σβηστούν ούτε από την αστοχία του Ματίας Λεσόρ από τη γραμμή των ελευθέρων βολών (3/14), ούτε από το νευρικό πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός έβγαλε αμυντική αντίδραση στο δεύτερο, το κορυφαίο δίδυμο γκαρντ της Ευρώπης, Κέντρικ Ναν και Κώστας Σλούκας, είχαν τις λύσεις στην επίθεση και η ομάδα του Εργκίν Αταμάν εκπλήρωσε τον πρώτο στόχο της, που ήταν η πρόκριση στο φάιναλ φορ και πάει στο Βερολίνο για να τον ολοκληρώσει, ράβοντας το 7ο αστέρι στη φανέλα της.
Πρώτος σκόρερ του «τριφυλλιού» ο Κέντρικ Ναν, ο οποίος με 26 πόντους (6/10 τρίποντα), 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην πρόκριση και ετοιμάζεται για τη διεκδίκηση της κούπας στη rookie χρονιά του. Ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος μετά τον Ολυμπιακό και Φενερμπαχτσέ θα αγωνιστεί σε φάιναλ φορ και με την «πράσινη» φανέλα, τελείωσε τον αγώνα με 15 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ 11 πόντοι ήταν η προσφορά του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και 10 του Ιωάννη Παπαπέτρου.
Από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, που παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία Γουέιντ Μπόλντγουϊν, πάλεψε ο Λορέντζο Μπράουν με 19 πόντους, 4 ριμπάουντ και 7 ασίστ.
Τα δεκάλεπτα: 19-21, 41-41, 58-56, 81-72
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Εργκίν Αταμάν): Καλαϊτζάκης 2, Σλούκας 15 (2), Παπαπέτρου 10 (2), Γκραντ 3, Ναν 26 (6), Λεσόρ 9, Αντετοκούνμπο 2, Γκριγκόνις, Ερνανγκόμεθ 11 (1), Μήτογλου 3.
ΜΑΚΑΜΠΙ (Όντεντ Κάτας): Κλίβελαντ 2, Γουέμπ 3 (1), Μπράουν 19 (2), Μένκο, Σόρκιν, ΝτιΜπαρτολομέο 9 (3), Ριβέρο 8, Κοέν 4, Κοέν 4, Τόμασον, Νίμπο 14, Μπλατ 9 (3), Κόλσον 4 (1).
ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ
Ο Ολυμπιακός αναμετράται σήμερα (22:00) με την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» με στόχο να «σπάσει» γι’ ακόμη μια φορά την έδρα των Καταλανών στη σειρά και να προκριθεί στο φάιναλ φορ. Πλέον οι Πειραιώτες στοχεύουν στο να «γράψουν Ιστορία» για να προκριθούν για τρίτη διαδοχική χρονιά στο φάιναλ φορ, καθώς μέχρι σήμερα καμία φιλοξενούμενη ομάδα δεν έχει πανηγυρίσει νίκη στο Game 5.
Στο μεταξύ, σήμερα (20:00) διεξάγεται το πέμπτο παιχνίδι και στη σειρά των πλέι οφ ανάμεσα στη Μονακό και τη Φενερμπαχτσέ.
Υπενθυμίζεται ότι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ήδη «κλείσει»... θέση στο φάιναλ φορ του Βερολίνου, καθώς επικράτησε 3-0 στη σειρά των πλέι οφ με την Μπασκόνια.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΣΗΜΕΡΑ
Μονακό-Φενερμπαχτσέ    20:00    (2-2)
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός    22:00    (2-2)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass