«Βάπτισμα» του πυρός για τον Χρ. Παπαδόπουλο

Ο 19ΧΡΟΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΣΤΗ SERIE A ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΙΛΑΝ

Δημοσίευση: 08 Μαϊ 2024 12:11

Ο Χρήστος Παπαδόπουλος διαπρέπει στην Κ-19 της Τζένοα και πήρε την ευκαιρία του στο «Σαν Σίρο» κόντρα στη Μίλαν, στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής του Ιταλικού πρωταθλήματος. Παρότι σχετικά αδιάφορο βαθμολογικά, το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό σε εξέλιξη.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 5ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ρετεγκί για να ισοφαρίσει ο Φλορέντσι με τη συμπλήρωση 45 λεπτών αγώνα. Οι Γενοβέζοι ανέκτησαν το προβάδισμα στο 48’ με τον Εκουμπάν για να έρθει ένα «τρίλεπτο ξέσπασμα» των Μιλανέζων οι οποίοι χάρη σε τέρματα των Γκάμπια στο 72’ και Ζιρού στο 75’ ανέτρεψαν την κατάσταση και πήραν το πρόβαδισμα.
Με το σκορ στο 3-2 στο «Σαν Σίρο», ο πρώην παίκτης της Μίλαν και νυν τεχνικός της Τζένοα Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο αποφάσισε να κάνει διπλή αλλαγή στο 87‘. Μια από τις αλλαγές του Ιταλού τεχνικού ήταν ο 19χρονος (1/11/2004) Λαρισαίος αριστεροπόδαρος μέσος Χρήστος Παπαδόπουλος.
Τελικά για την ιστορία το ματς έληξε με 3-3, με τον Ρετεγκί να ισοφαρίζει εκ νέου ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα, με το σερί των Μιλανέζων δίχως νίκη να επεκτείνεται στα έξι παιχνίδια.
*Ο Χρήστος Παπαδόπουλος δεν είναι ένας τυχαίος παίκτης που παρακαλούσε για μια ευκαιρία. Είναι ο πρώτος σκόρερ της Κ-19 της Τζένοα, της Πριμαβέρα δηλαδή όπως λέγεται στην Ιταλία. Δώδεκα γκολ (αλλά και έξι ασίστ) στο πρωτάθλημα όντας πέμπτος σκόρερ εκεί και πρώτος σε γκολ στην ομάδα του τούτη τη σεζόν!
Στους Γενοβέζους ο Παπαδόπουλος ανήκει από το καλοκαίρι του 2022 και στην έδρα της Μίλαν πραγματοποίησε την παρθενική του συμμετοχή με την πρώτη ομάδα.
ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΒΑ
Γεννημένος στη Λάρισα την 1η του Νοέμβρη του 2004, ο Παπαδόπουλος δεν έζησε το Euro που κατακτήσαμε στην Πορτογαλία. Γρήγορα κατάλαβε πως του αρέσει το ποδόσφαιρο διότι δεν ήρθε στον κόσμο μια τυχαία χρονιά, αλλά μια χρονιά σταθμό για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ξεκίνησε να παίζει μπάλα στον Φαλανιακό του Α’ τοπικού της ΕΠΣ Λαρίσης. Το καλοκαίρι του 2021 πήρε μεταγραφή στον Αετό Μακρυχωρίου για να παίξει στη Γ’ Εθνική. Δυστυχώς όμως πριν τρεις σεζόν η ομάδα από το Μακρυχώρι Λάρισας αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα και παίζει στα τοπικά.
Στις 8 Ιανουαρίου ο Παπαδόπουλος φόρεσε τη φανέλα του Ηρακλή Λάρισας ο οποίος πέρσι αγωνίστηκε στη Super League 2 και φέτος στην Α΄τοπική κατηγορία.
Η Τζένοα ακροβόλησε τους σκάουτερ της και μερικοί εντόπισαν τον νεαρό επιθετικό χαφ φέρνοντάς τον στην Ιταλία πρόπερσι. Ακόμη δεν έχει συμμετάσχει σε κάποιο τμήμα της Εθνικής Ελλάδας, αλλά είναι θέμα χρόνου να συμβεί και αυτό.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass