Ηττα μετά από επτά μήνες!

Η ΑΕΛ αν και προηγήθηκε εκτός έδρας κόντρα στον Μακεδονικό με 2-0, έχασε με 3-2 και ουσιαστικά ο δεύτερος γύρος των πλέι οφ αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα. Δύο γκολ για τη λαρισινή ομάδα ο Κώστας Παπαγεωργίου, ενώ για τους γηπεδούχος δύο τέρματα ο 29χρονος Χερίδης και ένα στο 90’+4’ ο Σιμόνι!

Δημοσίευση: 08 Απρ 2024 11:04

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Σωτ. Κέλλας
Η ΑΕΛ ουσιαστικά από χθες τελείωσε τις αγωνιστικές υποχρεώσεις αφού στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας στην 4η αγωνιστική των πλέι οφ έχασε από τον Μακεδονικό με 3-2 και πλέον εκτιμούμε ότι έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για την άνοδο, αφού παραμένει επτά βαθμούς πίσω από τον Λεβαδειακό και απομένουν μόλις τέσσερα παιχνίδια, ενώ οι αντίπαλοί της έχουν ένα παραπάνω (τρία εντός…).


Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους «βυσσινί» καθώς προηγήθηκαν με 2-0 χάρη σε δύο τέρματα του Κώστα Παπαγεωργίου (5’,15’), αλλά στη συνέχεια πρωταγωνιστής της αναμέτρησης αναδείχθηκε ο 20χρονος Χερίδης που ισοφάρισε την αναμέτρηση με δύο τέρματα στο 42’ και στο 55’, ενώ την ανατροπή ολοκλήρωσε στο 90’+4’ ο Αλβανός Άλμπερτ Σιμόνι.
Σίγουρα η πίκρα ήταν μεγάλη μετά το χθεσινό παιχνίδι το οποίο έγινε και υπό βροχή κατά διαστήματα, ενώ παραβρέθηκαν και Λαρισαίοι φίλαθλοι που θέλησαν να ενισχύσουν στην τελευταία απέλπιδα προσπάθεια ανόδου τους παίκτες του τεχνικού Παύλου Δερμιτζάκη.
Υπάρχει ένας μεγάλος προβληματισμός από το γεγονός ότι η ΑΕΛ προηγήθηκε σε όλα τα παιχνίδια των πλέι οφ, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το αποτέλεσμα.
Αυτή ήταν η πρώτη ήττα από τις 30 Σεπτεμβρίου τότε που ΑΕΛ είχε χάσει από την ΑΕΚ Β’ με 3-0, ενώ μέχρι τώρα είχε μια σχεδόν ισορροπία μεταξύ νικών και ισοπαλιών (14-10 και στα πλέι οφ ακόμα δεν έχει «γευθεί» τη χαρά της επιτυχίας). Χθες δε, γλίτωσε την ήττα, ενώ η ανατροπή έβαλε σε σκέψεις πολλούς φίλους της ομάδας, αφού η κόπωση ήταν φανερή και δεν ξέρουμε αν αιτία ήταν το προηγούμενο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό την περασμένη Τετάρτη (2-2).
Από δω και πέρα δεν ξέρουμε τι θα κάνει ο προπονητής, αλλά μάλλον θα δώσει ευκαιρία και σε άλλους παίκτες να αγωνιστούν, που μέχρι τώρα δεν είχαν χρόνο συμμετοχής.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ ξεκίνησε με αλλαγές το παιχνίδι σε σχέση με τον αγώνα με τον Λεβαδειακό, αφού έμεινε εκτός λόγω τιμωρίας ο Πλέγας, αλλά και οι δύο Αργεντίνοι Πεντρόσο και Αντράντα. Αναλυτικά κάτω από τα δοκάρια έπαιξε ο Σουλούκος, στην άμυνα οι: Καλουτσικίδης (δεξιά), Παπαγεωργίου Α., Ηλιάδης (σέντερ μπακ), Μαϊδανός (αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι: Θωμαΐδης, Παπαγεωργίου Κ., Στίνα και στην επίθεση οι: Μαυριάς, Φατάι, Κοσσονού.
Το ξεκίνημα της ΑΕΛ θύμισε τον αγώνα με τον Λεβαδειακό καθώς προηγήθηκε με 2-0 στο 15’ με δύο γκολ του Κώστα Παπαγεωργίου, το πρώτο με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή (5’) και το δεύτερο έξω από αυτή (15’).
Βέβαια στα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης ο Χερίδης βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Σουλούκο, ύστερα από πάσα του Ζαφειράκη, αλλά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απέκρουσε.
Η ΑΕΛ θα μπορούσε να κάνει και το 0-3, αλλά ο Κοσσονού δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος του Γρομητσάρη και το σουτ που έκανε δεν βρήκε δίχτυα (20’)
Από το 30’ και μετά η ομάδα του Στέλιου Μαλεζά (τεχνικού του Μακεδονικού) άρχισε να ανεβαίνει ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι.
Μετά το μισάωρο, ο Μακεδονικός ισορρόπησε πλήρως το παιχνίδι και έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει το σκορ στο 37’ μετά από σουτ του Κουλούρη που η μπάλα πέρασε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σουλούκου.
Αλλά στο 42’, ο Ζαφειράκης συνεργάστηκε με τον Λυμπεράκη που έκανε σέντρα στην περιοχή, ο Κουλούρης σούταρε από πλάγια θέση, με τον Σουλούκο να διώχνει και τον Χερίδη να εκμεταλλεύεται τη στιγμή και να κάνει το 1-2!
Στις αρχές του δευτέρου μέρους η ΑΕΛ απείλησε με δύο διαδοχικά σουτ των Κοσσονού (53’ σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή μπλόκαρε ο Γουναρίδης) και Νίνο (54’ σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή άουτ).
Αλλά στην πρώτη επίθεσή του ο Μακεδονικός έκανε το 2-2. Ο Χερίδης βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα της ΑΕΛ, σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, απέκρουσε ο Σουλούκος, πήρε ύψος η μπάλα, βρήκε το δοκάρι και στη συνέχεια ο Χερίδης με κεφαλιά πήρε το «ριμπάουντ» και διαμόρφωσε το 2-2.
Ο Μαλεζάς ρίχνει στον αγώνα το Σιμόνι, ενώ ο Δερμιτζάκης τους Αντράντα, Πεντρόσο, ενώ βγάζει τον σκόρερ Κώστα Παπαγεωργίου λίγο αργότερα για να μπει ο Κόσιτς.
Οι δύο αλλαγές του προπονητή της ΑΕΛ στις επιθετικές προσπάθειες που επιχειρούν μέσα από τη μεγάλη περιοχή (Αντράντα, κεφαλιά άουτ στο 77’ και Πεντρόσο σουτ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας στο 83’) δεν κατάφεραν να βρούνε στόχο.
Και ενώ το 2-2 φαινόταν ως τελικό αποτέλεσμα, κάτω από δυνατή βροχή στα τελευταία λεπτά έγινε το 3-2 όταν ο Μπουλάτοβιτς έκανε σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι του Σουλούκου και ο Σιμόνι από κοντά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Το αήττητο του Δερμιτζάκη και της ΑΕΛ επί επτά μήνες πήρε τέλος…
Η ΑΕΛ πλέον έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες…

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίος για ένα ακόμα παιχνίδι ο Κώστας Παπαγεωργίου που τελειώνει φέτος το συμβόλαιό του. Ήδη έφθασε τα 9 γκολ. Από κει και πέρα στο πρώτο μέρος και ειδικά στο πρώτο ημίωρο όλοι οι παίκτες προσπάθησαν για το καλύτερο. Μετά το ημίωρο η απόδοση όλων έπεφτε συνεχώς.
Καλουτσικίδης και Μαϊδανός έκαναν ό,τι μπορούσαν στα πλάγια, Ηλιάδης και Θανάσης Παπαγεωργίου είχαν καιρό να παίξουν δίδυμο σέντερ μπακ, ενώ ο Θωμαΐδης δεν φάνηκε καθόλου.
Ο Στίνα φάνηκε να επηρεάστηκε από τον τραυματισμό του με την εθνική Μολδαβίας, ενώ ο Σουλούκος για μια ακόμα φορά δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι έκτος έδρας δέχεται τρία γκολ (προηγήθηκε αυτό με την ΑΕΚ Β’).
Μαυριάς και Νίνο σε χαμηλά επίπεδα, ενώ Πεντρόσο και Αντράντα έδειξαν κουρασμένοι. Ο Κοσσονού λίγα πράγματα, υποφέρει από τον τραυματισμό στο πόδι του, ενώ ο Φατάι δεν φάνηκε. Ο Παπαδόπουλος πήγε καλά. Ο Κόσιτς δεν κρίνεται γιατί έπαιξε λίγο.

 

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο 31χρονος Σπύρος Ζαμπαλάς, από την Ένωση Ηπείρου δεν επηρέασε το αποτέλεσμα, ενώ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μια φάση στο 84’ σε μαρκάρισμα του Ηλιάδη στο Σμόνι, αλλά δεν φάνηκε να έχουν δίκιο.
Σωστοί στις υποδείξεις οι βοηθοί Δημήτρης Λιόντος (Ηπείρου) και Χρήστος Κορώνας (Πειραιά).

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
Μακεδονικός (Μαλεζάς): Γουναρίδης, Χασάνογλου, Γρομητσάρης, Πέδρο Λούκας, Λυμπεράκης (71’ Μπουκουβάλας), Παναγιωτούδης, Λεωνιδόπουλος (64’ Μελετίδης), Χάσεκ, Κουλούρης (56’ Μπουλάτοβιτς), Ζαφειράκης (71’ Ραμίρεζ), Χερίδης (56’ Σιμόνι)
ΑΕΛ (Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Παπαγεωργίου Α., Ηλιάδης, Μαϊδανός (61’ Παπαδόπουλος), Θωμαϊδης, Παπαγεωργίου Κ. (71’ Κόσιτς), Στίνα (61’ Αντράντα), Μαυριάς (46’ Νίνο), Κοσονού (61’ Πεντρόσο), Φατάι

 

SUPER LEAGUE 2
Αποτελέσματα- βαθμολογίες
Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου και του 2ου Ομίλου των πλέι οφ και πλέι άουτ της Σούπερ Λίγκα 2, μαζί με τις βαθμολογίες και τα προγράμματα της επόμενης αγωνιστικής έχουν ως ακολούθως:

 

Α’ ΟΜΙΛΟΣ-ΠΛΕΪ ΟΦ
4η αγωνιστική
Μακεδονικός-ΑΕΛ    3-2
Νίκη Βόλου-ΑΕΚ Β’    1-0
Ρεπό: Λεβαδειακός
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεβαδειακός    35*
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
2. ΑΕΛ    28
3. Μακεδονικός    20*
4. Νίκη Βόλου    20*
5. ΑΕΚ Β’    18*
*Έχουν κάνει το ρεπό τους

Η ΕΠΟΜΕΝΗ 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΑΕΚ Β’-Λεβαδειακός
Νίκη Βόλου-Μακεδονικός
Ρεπό: ΑΕΛ

 

Β’ ΟΜΙΛΟΣ-ΠΛΕΪ ΟΦ
4η αγωνιστική
Ιωνικός-Καλαμάτα    0-0
ΣΗΜΕΡΑ
16:00 Ηλιούπολη-Χανιά    Action 24
Ρεπό: Καλλιθέα
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Χανιά    28
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
2. Καλλιθέα    28*
3. Ιωνικός    23*
4. Ηλιούπολη    21*
5. Καλαμάτα    19*
*Έχουν κάνει το ρεπό τους
Η ΕΠΟΜΕΝΗ 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Καλαμάτα-Καλλιθέα
Ιωνικός-Ηλιούπολη
Ρεπό: Χανιά

 

Α’ ΟΜΙΛΟΣ-ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ
4η αγωνιστική
ΠΟΤ Ηρακλής-ΠΑΟΚ Β’    2-1
Κοζάνη-Καμπανιακός    2-2
Αιολικός-Αναγέννηση Καρδίτσας    0-1
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
6. ΠΟΤ Ηρακλής    21
7. ΠΑΟΚ Β’    21*
8. Αναγέννηση Καρδίτσας    19
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
9. Κοζάνη    17
10. Καμπανιακός    16*
11. Αιολικός    14
*Έχουν παιχνίδι λιγότερο
Η ΕΠΟΜΕΝΗ 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΠΑΟΚ Β’-Αναγέννηση Καρδίτσας
Καμπανιακός-Ηρακλής
Αιολικός-Κοζάνη

 

Β’ όμιλος-ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ
4η αγωνιστική
Γιούχτας-Ολυμπιακός Β’    3-2
ΣΗΜΕΡΑ
15:00 Αιγάλεω-Διαγόρας Ρόδου
16:00 Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός Β’
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
6. Αιγάλεω    19*
7. Διαγόρας Ρόδου    18*
8. Γιούχτας    17
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
9. Ολυμπιακός Β’    15*
10. Παναθηναϊκός Β’    14*
11. Παναχαϊκή    12
*Έχουν παιχνίδι λιγότερο
Η ΕΠΟΜΕΝΗ 5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Ολυμπιακός Β’-Παναθηναϊκός Β’
Διαγόρας Ρόδου-Γιούχτας
Παναχαϊκή-Αιγάλεω

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass