Το δις εξαμαρτείν ουκ …ομάδας σοφής

Η ΑΕΛ ΠΑΛΙ ΔΕΧΘΗΚΕ ΓΚΟΛ ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ (2-2) - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥΧΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΔΩΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΙΝΗ ΟΜΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΕΒΑΛΕ ΑΔΙΚΑ ΤΟΝ ΠΛΕΓΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΟ ΓΙΑ ΟΦΣΑΪΝΤ ΣΕ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΕΡΜΑ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2024 11:00

Ρεπορτάζ: Σωτ. Κέλλας
Φωτ.: Κων. Τσάντζος
«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» η φράση αποδίδεται στον αρχαίο Έλληνα ποιητή, Μένανδρο και σημαίνει ότι δεν είναι έξυπνος αυτός που επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη.

Εμείς θα την παραφράσουμε λέγοντας «το δις εξαμαρτείν ουκ ομάδας σοφής…» γιατί η ΑΕΛ για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι χάνει τη νίκη στα τελευταία λεπτά, καθώς όπως στον προηγούμενο αγώνα με την ΑΕΚ Β’(3-3) έτσι και στον χθεσινό με τον Λεβαδειακό(2-2) ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις.
Το ντέρμπι των πρωτοπόρων ξεκίνησε ιδανικά για τη λαρισινή ομάδα, που προηγήθηκε πριν τον… αγώνα, αφού κατάφερε να πάρει τα δελτία των χειμερινών μεταγραφών και μια εξ αυτών ο Φατάι έβαλε δύο τέρματα στο 5΄ και στο 12΄. Προηγήθηκε η ΑΕΛ με 2-0, αλλά από κει και μετά πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής Μανούχος που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την ΑΕΛ όταν δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στο 16’ σε ανατροπή του Γιανναράκη από τον Λιάγκα.
Παράλληλα στις αρχές του δευτέρου μέρους ο Κώστας Θεοδωρόπουλος, τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε στο 50΄ από τον Στέφανο Σουλούκο, ο οποίος λίγο μετά την είσοδό του στο ματς (56΄) απέκρουσε πέναλτι του Νίκα. Στο 73΄ αποβλήθηκαν μετά από αψιμαχία οι Πλέγας (ο παίκτης της ΑΕΛ απλά ως αρχηγός διαμαρτυρήθηκε...) από την ΑΕΛ και Λιάγκας από τον Λεβαδειακό.
Και εκεί που η ΑΕΛ φαινόταν νικήτρια και να ξαναμπαίνει στη μάχη της ανόδου, στο 86’ ο Τσιριγώτης μείωσε, ενώ ο Ρομό στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το 2-2.
Η ΑΕΛ για άνοδο έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες καθώς στα πέντε παιχνίδια μέχρι το τέλος πρέπει να πάρει 15 βαθμούς (κερδίζοντας και μέσα στη Λιβαδειά), ενώ ο αντίπαλός της μόλις επτά (έχοντας τρία παιχνίδια εντός έδρας). Μάλλον δύσκολο σενάριο…
Χθες η ΑΕΛ στο πρώτο εικοσάλεπτο ήταν καλύτερη, πέτυχε δύο γκολ με την ορμή του Φατάι, στη συνέχεια το παιχνίδι ισορρόπησε και στο δεύτερο μέρος στο γήπεδο κυριάρχησε ο Λεβαδειακός, ενώ οι «βυσσινί» οπισθοχώρησαν χωρίς λόγο και έπαιξαν με την είσοδο του Θανάση Παπαγεωργίου 5-4-1. Από την άλλη μπορεί να πήρε τα δελτία η ΑΕΛ των χειμερινών μεταγραφών, αλλά μόνο ο Φατάι έπαιξε. Ο Στίνα είναι τραυματίας, ο Μορέιρα έφυγε για την Αργεντινή, ο Τσουμάνης ήταν στην κερκίδα και ο Κόσιτς δεν χρησιμοποιήθηκε.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Η ΑΕΛ μια ώρα πριν τον αγώνα πληροφορήθηκε ότι έχουν δικαίωμα να παίξουν οι χειμερινές μεταγραφές, κάτι που έφερε τον Φατάι φορ και τον Πεντρόσο στα πλάγια. Στο γνώριμο 4-3-3 κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Θεοδωρόπουλος (πήρε τη θέση του Σουλούκου), στην άμυνα οι: Καλουτσικίδης (δεξιά), Γιανναράκης, Ηλιάδης, Μαϊδανός (αριστερά), στη μεσαία γραμμή οι: Πλέγας, Αντράντα, Κ. Παπαγεωργίου και στην επίθεση οι: Μαυριάς, Φατάι, Πεντρόσο.
Η ΑΕΛ μπήκε και μόλις στο 4’ απείλησε με σουτ του Πλέγα που απέκρουσε ο Γκρόφ κα στη συνέχεια νέο σουτ του Μαυρία κατέληξε άουτ.
Στο επόμενο λεπτό γίνεται το 1-0 όταν από δεξιά ο Καλουτσικίδης κάνει σέντρα, ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού αποκρούει προ του Κώστα Παπαγεωργίου, η μπάλα φθάνει στον Φατάι που με σουτ λίγο έξω από τη μικρή περιοχή κάνει το 1-0.
Η χαρά των «βυσσινί» διπλασιάζεται στο 12’ όταν από εκτέλεση κόρνερ του Κώστα Παπαγεωργίου από δεξιά ο Ηλιάδης πιάνει κεφαλιά, ο Γκροφ αποκρούει, η μπάλα παίρνει ύψος και περίεργη τροχιά, φθάνει στον Φατάι και κάνει το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Στο 16’ εκτελεί κόρνερ ο Κ. Παπαγεωργίου, ο Ηλιάδης πιάνει κεφαλιά, αποκρούει ο Γκροφ και στη συνέχεια ο Λιάγκας ανατρέπει το Γιανναράκη χωρίς ο διαιτητής να δώσει πέναλτι.
Και εκεί τελειώνει και η υπεροχή της ΑΕΛ. Ο Λεβαδειακός άρχισε να αντιδράει και στο 26’ από σέντρα του Γιαννιώτα από αριστερά ο Νίκας πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι και στέλνει την μπάλα άουτ.
Και η τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου ήταν στο 44’ όταν από σέντρα του Πίρινεν από τα αριστερά, ο Γιαννιώτας έκανε σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.
Και στο 50’ το παιχνίδι αρχίζει να παίρνει αντίστροφη ροή. Ο Βήχος κάνει σέντρα από αριστερά και ο Θεοδωρόπουλος μπλοκάρει την μπάλα αλλά τραυματίζεται. Και στη θέση του μπαίνει ο Σουλούκος που στο 51’ αποκρούει σε κόρνερ ένα σουτ εκτός περιοχής του Γιαννιώτα.
Νέα ευκαιρία για τον Λεβαδειακό στο 52’ όταν από εκτέλεση κόρνερ του Βήχου ο Ρομό πιάνει κεφαλιά αλλά ο Σουλούκος αποκρούει σε κόρνερ.
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η είσοδος των Ρομό, Συμελίδη ανέβασαν τον Λεβαδειακό σε απόδοση και στο 56’ οι φιλοξενούμενοι κερδίζουν πέναλτι όταν ο Πεντρόσο ανατρέπει τον Γιαννιώτα.
Ο διαιτητής ορθά καταλογίζει την εσχάτη των ποινών που εκτελεί ο Νίκας και μπλοκάρει ο Σουλούκος στη δεξιά του γωνία.
Η πρώτη καλή φάση για την ΑΕΛ είναι ένα σουτ του Γιώργου Παπαδόπουλου στο 66’ έξω από τη μεγάλη περιοχή, με την μπάλα να καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκρόφ.
Στο 73’ οι ομάδες μένουν με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης κάρτας του Πλέγα και του Λιάγκα. Ο Λιάγκας για μαρκάρισμα και ο Πλέγας για διαμαρτυρία.
Από βαθιά μπαλιά του Τσάπρα η μπάλα φθάνει στον Τσιριγώτη που κερδίζει τον προσωπικό του αντίπαλο Γιανναράκη και με σουτ κάνει το 2-1.
Ο Λεβαδειακός άρχισε να πιέζει περισσότερο και στο 90’+1 σουτ του Συμελίδη λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή μπλοκάρει ο  Σουλούκος.
Η ΑΕΛ απαντάει με σουτ του Νίνο στο 90’+2 έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά αποκρούει ο Γκροφ σε κόρνερ. Την εκτέλεση αναλαμβάνει ο Νίνο, ο Ηλιάδης πιάνει κεφαλιά αλλά μπλοκάρει ο Γκροφ.
Και εκεί που όλα έδειχναν ότι η ΑΕΛ θα υποχρέωνε τον Λεβαδειακό στην πρώτη του ήττα μετά τις 19 Νοεμβρίου, οι φιλοξενούμενοι χάρη στις αλλαγές του Σωκράτη Οφρυδόπουλου έφτασαν στο 2-2. Σέντρα του Νταγκό στο 90’+6, κεφαλιά του Ρομό στο δεύτερο δοκάρι και η μπάλα στα δίχτυα.
Για μία ακόμη φορά η ΑΕΛ αν και φαινόταν να κρατά την τύχη της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό στα χέρια της, δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη και έμεινε στην τρίτη συνεχόμενη ισοπαλία της στα πλέι οφ, με τον πρωτοπόρο να διατηρεί τη διαφορά ασφαλείας των επτά βαθμών.

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Κορυφαίος από την ΑΕΛ ο Φατάι και ακολούθησε ο Κώστας Παπαγεωργίου παρότι και οι δύο έγιναν αλλαγή μάλλον για λόγους τακτικής. Ο Καλουτσικίδης στο πρώτο μέρος ήταν καλός, αλλά στην επανάληψη όχι, ενώ ο Μαϊδανός δε φάνηκε. Σε άσχημη μέρα ο Γιανναράκης, ενώ ο Ηλιάδης είχε τη συνήθη σταθερότητά του.
Ο Θεοδωρόπουλος όσο έπαιξε ήταν καλός, ενώ ο Σουλούκος έπιασε το πέναλτι αλλά έχει μικρό μέρος ευθύνης στο τρίτο γκολ. Τη μεγαλύτερη ευθύνη φέρνει το μπακ και συγκεκριμένα ο Καλουτσικίδης που μάρκαρε τον Νταγκό.
Ο Πλέγας για ένα παιχνίδι ακόμα πολύ καλός, ενώ Αντράντα και Πεντρόσο πήγαν περίφημα στο πρώτο μέρος. Ο Μαυρίας σε χαμηλά επίπεδα, ενώ από τις αλλαγές δεν υπήρξε κάτι ιδιαίτερο με εξαίρεση το σουτ του Νίνο.
Από το Λεβαδειακό κορυφαίοι Τσιριγώτης, Ρομό, Γιαννιώτας. Πάντως δείχνει και ποιότητα ομάδας. Και φαίνεται από τις αλλαγές των επιθετικών. Όταν βγάζει Μπαϊροβιτς, Νίκα και βάζει Ρόμο, Τσιριγώτη δείχνει και την ποιότητα.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Από τον κ. Μανούχο υπάρχουν πολλά παράπονα από την ΑΕΛ και συγκεκριμένα ότι δεν είδε πέναλτι στο 16’ και έδειξε άδικα την πρώτη και τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Πλέγα. Ο συγκεκριμένος διαιτητής αδίκησε την ΑΕΛ και σε άλλα σφυρίγματα, ενώ δεν κατάφερε να συγκρατήσει τη νευρικότητα των δυο πάγκων παρά τις κόκκινες κάρτες που έδειχνε.
Επίσης με υπόδειξη του βοηθού Πετρόπουλου κόπηκε κακώς ως οφσάιντ ο Μαυρίας στο 69’ που στη συνέχεια πέτυχε τέρμα.
Ο άλλος βοηθός ο Τριανταφύλλου (Αρκαδίας) πολύ καλός.
Εκτός από τις δύο κίτρινες (έγιναν κόκκινη) σε Πλέγα, Λιάγκα, ο Μανούχος έδειξε κίτρινες κάρτες και στους: Φατάι, Πεντρόσο, Θωμαϊδη, Ηλιάδη, Μεχία.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Θεοδωρόπουλος (50′ λ.τρ. Σουλούκος), Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Ηλιάδης, Γιανναράκης, Πλέγας, Αντράντα (77′ Θωμαΐδης), Κ. Παπαγεωργίου (63′ Θ. Παπαγεωργίου), Μαυρίας, Πεντρόσο, Φατάι (63′ Νίνο).
Λεβαδειακός (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Γκροφ, Πούρινεν, Βήχος, Λιάγκας, Τσάπρας, Μπελμόντε (77′ Κωστή), Μεχία (90′ Ντάγκο), Κουάδρα (46′ Συμελίδης), Νίκας (77′ Τσιριγώτης), Γιαννιώτας, Μπαΐροβιτς (46′ Ρομό)

 

ΠΑΥΛΟΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ:
Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα...

Ο προπονητής της ΑΕΛ, Παύλος Δερμιτζάκης, μετά το τέλος του αγώνα μεταξύ των άλλων δήλωσε: «Είμαστε μια ομάδα με αξιοπρέπεια που παλεύει τα παιχνίδια. Δυστυχώς είμαστε μόνοι μας. Όλοι είναι απέναντί μας. Όσο έχει να κάνει με το σημερινό παιχνίδι, έγινε ένας ποδοσφαιρικός βιασμός. Κάποιοι κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Τίποτα άλλο, ευχαριστώ πάρα πολύ».ΚΑΡΤΕΣ
Ένας παίκτης της ΑΕΛ είδε την κόκκινη κάρτα και τρεις την κίτρινη κάρτα στην εντός έδρας αναμέτρηση με το Λεβαδειακό. Κόκκινη κάρτα είδε ο Κώστας Πλέγας (δεύτερη κίτρινη) και θα χάσει τον επόμενο εκτός έδρας αγώνα με τον Μακεδονικό, ενώ κίτρινη κάρτα είδαν οι Κεχίντε Φατάι, Δημήτρης Θωμαΐδης και Χάρης Ηλιάδης. Τέλος υπενθυμίζουμε ότι η συμπλήρωση τριών, έξι, κλπ κίτρινων καρτών επισύρουν ποινή μίας αγωνιστικής.
Από μία κίτρινη κάρτα έχουν: Πεντρόσο, Κοσσονού, Πλέγας, Καλουτσικίδης, Γιανναράκης, Φατάι, Θωμαΐδης, Ηλιάδης.

 

Θλάση στη γάμπα ο Κ. Θεοδωρόπουλος

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ υπέστη θλάση στη γάμπα και τελειώνει η αγωνιστική περίοδος γι’ αυτόν. Στην επανεμφάνισή του στη Λάρισα μετά από 14 μήνες (είχε παίξει και σε ένα παιχνίδι εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Πόντου) δεν στάθηκε τυχερός…

 

Αποτελέσματα-βαθμολογία

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής των Play Off του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2:
ΑΕΛ-Λεβαδειακός    2-2
ΑΕΚ Β’-Μακεδονικός    3-3
Ρεπό: Νίκη Βόλου
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 2 αγώνες)
1. Λεβαδειακός    35 -3αγ.
2. ΑΕΛ    28 -3αγ.
3. ΑΕΚ Β’    18
4. Νίκη Βόλου    17
5. Μακεδονικός    17


Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής των Play Out του Α’ Ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2:
Αναγέννηση Καρδίτσας-ΠΟΤ Ηρακλής    0-0
ΠΑΟΚ Β΄-Κοζάνη    4-2
Καμπανιακός-Αιολικός    0-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 3 αγώνες)
1. ΠΑΟΚ Β’    21 -2αγ.
2. ΠΟΤ Ηρακλής    18
3. Κοζάνη    16
4. Αναγέννηση Καρδίτσας    16
5. Καμπανιακός    15 -2αγ.
6. Αιολικός    14

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass