Ηττες για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Δημοσίευση: 08 Μαρ 2024 10:03

Η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού επί ημερών Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο ήταν... εκκωφαντική.

Η πειραϊκή ομάδα γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με 4-1 και η υπόθεση πρόκριση γίνεται πάρα πολύ δύσκολη, αφού οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να νικήσουν τους Ισραηλινούς με διαφορά τεσσάρων τερμάτων την άλλη Πέμπτη (14 Μαρτίου, 22:00) στη Σερβία, στην έδρα της Μπάτσκα Τοπόλα.
Μόλις στο 5ο λεπτό ο Ζάχαβι «εκτέλεσε» από την καρδιά της περιοχής τον Πασχαλάκη για το 0-1, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σαχάρ από κοντά έγραψε το 0-2.
Στο 13’ οι «ερυθρόλευκοι» μείωσαν με κεφαλιά του Ελ Κααμπί από εξαιρετική σέντρα του Φορτούνη στο δεύτερο δοκάρι κι έδωσαν ελπίδες στο κοινό τους, που γρήγορα διαψεύστηκαν.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού η Μακάμπι έφτασε στο 3-1, με τον Ζάχαβι, ο οποίος έκανε δύο τα προσωπικά του γκολ στο παιχνίδι, για να φτάσουμε στο 74ο λεπτό, όταν ο Πέρετζ νίκησε με κεφαλιά τον Πασχαλάκη, διαμορφώνοντας το τελικό 1-4.
Κι επειδή η τύχη είχε γυρίσει τελείως την πλάτη στην ελληνική ομάδα, στο 89’ ο Καρβάλιο είδε το πολύ ωραίο σουτ που επιχείρησε να καταλήγει στο δοκάρι.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο (67’ Μασούρας), Όρτα (84’ Ιμπόρα), Φορτούνης (77’ Γιόβετιτς), Ποντένσε (77’ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (84’ Ελ Αραμπί).
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ρόμπι Κιν): Μισπάτι, Σαχάρ, Σάμποριτ, Νάχμιας, Ρεβίβο, Φαν Όφερεϊμ (77’ Καρζέφ), Πέρετζ, Κανισόφσκι (81’ Γκολάσα), Μίλσον (81’ Νταβιτζάντα), Ζαχάβι (77’ Τούργκεμαν), Ντάβιντα (68’ Μπιτόν).

 

Ο ΠΕΤΚΟΒΙΤΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ
Χάρη σε δύο γκολ του Μπρούνο Πέτκοβιτς (37’, 71’), η Ντιναμό Ζάγκρεμπ επικράτησε με 2-0 του ΠΑΟΚ στο «Μάκσιμιρ», βάζοντας γερές βάσεις πρόκρισης για τα προημιτελικά του UEFA Europa Conference League. Η πρωταθλήτρια Κροατίας αποδείχθηκε πολύ αποτελεσματική, σε αντίθεση με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου που θα χρειαστεί να παρουσιαστεί μεταμορφωμένη προς το καλύτερο στη ρεβάνς της Τούμπας (14/3, 19:45) αν θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητές της.
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Σεργκέι Γιακίροβιτς): Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνάουερ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς, Μίσιτς, Σούτσιτς, Σπίκιτς (72’ Κανέκο), Μπατούρινα (90’+3’ Χαλίλοβιτς), Χότζα (46’ Βίντοβιτς), Πέτκοβιτς (89’ Κουλένοβιτς).
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (69’ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς (83’ Τζίμας), Κωνσταντέλιας (69’ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (60’ Ντεσπόντοφ).

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων στη φάση των «16» του Europa Conference League έχουν ως εξής:
Άγιαξ-Άστον Βίλα    0-0
Μόλντε-Μπριζ    2-1
Στουρμ Γκρατς-Λιλ    0-3
Ολυμπιακός-Μακάμπι Τελ Αβίβ    1-4
Σερβέτ-Βικτόρια Πλζεν    0-0
Σεντ Ζιλουάζ-Φενέρμπαχτσε    0-3
Ντιναμό Ζάγκρεμπ-ΠΑΟΚ    2-0
Μακάμπι Χάιφα-Φιορεντίνα    3-4

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ EUROPA LEAGUE
Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων για τη φάση των «16» του Europa League έχουν ως εξής:
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Αταλάντα    1-1
Καραμπάχ-Λεβερκούζεν    2-2
Ρόμα-Μπράιτον    4-0
Σπάρτα Πράγας-Λίβερπουλ    1-5
Μπενφίκα-Ρέιντζερς    2-2
Μίλαν-Σλάβια Πράγας    4-2
Μαρσέιγ-Βιγιαρεάλ    4-0
Φράιμπουργκ-Γουέστ Χαμ    1-0
* Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν στις 14/3.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass