F1 2024: Το who is who της νέας σεζόν

Δημοσίευση: 03 Μαρ 2024 8:03

Στο παρόν άρθρο θα βρείτε το who is who του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Έχουμε συγκεντρώσει πληροφορίες, τους ανθρώπους κλειδιά, τους στόχους τους για τη νέα σεζόν και σας παρουσιάζουμε έναν απαραίτητο οδηγό για το Πρωτάθλημα F1 του 2024. Καλή αγωνιστική χρονιά!


Red Bull Racing: Οι πρωταθλητές ξεκινούν ως το φαβορί και για τη φετινή σεζόν. Στόχος τους, ασφαλώς, η κατάκτηση και των δύο πρωταθλημάτων. Ο Φερστάπεν έχει φυσικά τον πρώτο λόγο, ενώ ο Πέρεζ θα προσπαθήσει να παρουσιαστεί βελτιωμένος.
Mercedes: Η Mercedes κάνει ένα νέο ξεκίνημα με την W15, ευελπιστώντας να τα πάει καλύτερα από ό,τι πέρυσι. Θα είναι η τελευταία χρονιά του Χάμιλτον με την ομάδα και αυτό ίσως φέρει τον Ράσελ στο προσκήνιο λίγο περισσότερο.
Ferrari: Η Ferrari τα πήγε πολύ καλά στις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν, με τη SF-24 να δείχνει κατά πολύ ανώτερη της προκατόχου της. Μπορεί αυτή η βελτίωση να μην αποδειχτεί αρκετή ώστε η Scuderia να διεκδικήσει το πρωτάθλημα με αξιώσεις. Ωστόσο, είναι μία ένδειξη του ότι οι Λεκλέρ-Σάινθ δεν θα είναι εύκολοι αντίπαλοι φέτος για κανέναν.
McLaren: Ο Ζακ Μπράουν επιθυμεί το 2024 να είναι μια χρονιά καθιέρωσης για τη McLaren. Έπειτα από τη ραγδαία βελτίωση των αποτελεσμάτων κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν, οι άνθρωποι της ομάδας έχουν υψηλούς στόχους για φέτος. Ακόμη και εάν δεν το λένε φωναχτά. Θα ανταποκριθεί η MCL38 στις προσδοκίες;
Aston Martin: Η περσινή σεζόν ξεκίνησε εκπληκτικά για την ομάδα του Λόρενς Στρολ. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη μέχρι το τέλος. Για φέτος η Aston Martin επιθυμεί να έχει μία πιο σταθερή παρουσία και να δίνει συχνότερα μάχες με την… ελίτ του πρωταθλήματος. Η παραμονή ή μη του Αλόνσο θα μας απασχολήσει αρκετά φέτος.
Alpine: Το 2024 αναμένεται ως ένα ιδιαίτερα δύσκολο έτος για τους Γάλλους. Έπειτα από τις ριζικές αλλαγές στην κορυφή της ιεραρχίας, η Alpine περνάει την πιο ταραγμένη περίοδο της πρόσφατης ιστορίας της. Το μονοθέσιο δεν φαντάζει ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και μόνο ορισμένες εκλάμψεις των Οκόν-Γκασλί ίσως δώσουν λίγη χαρά στους ανθρώπους της ομάδας.
Williams: Έπειτα από ένα πολύ θετικό 2023, η ομάδα από το Γκρόουβ θα προσπαθήσει να καθιερωθεί στο μέσο της κατάταξης και -γιατί όχι- να προσπαθήσει για την έκπληξη σε ορισμένους αγώνες. Η FW46 είναι ένα από τα μονοθέσια των οποίων ο σχεδιασμός ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Θα δικαιωθεί η απόφαση των ανθρώπων της Williams;
Sauber: Ενόσω συνεχίζεται η διαδικασία εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Sauber από την Audi, η ομάδα θα αγωνίζεται με το ιδιαίτερο αυτό όνομα. Εξίσου ιδιαίτερος θα είναι και ο χρωματισμός των μονοθέσιων. Κατά τα λοιπά, δεν θα περιμέναμε και πυροτεχνήματα από τη Stake F1 στη διάρκεια της σεζόν.
Alpha Tauri: Η δεύτερη ομάδα που θα έχει διαφορετικό όνομα και χρωματισμό για φέτος. Ωστόσο, η πρώην Alpha Tauri δείχνει ικανή -λόγω της στενής συνεργασίας της με τη Red Bull- για αρκετές εκπλήξεις φέτος. Ακόμη και για την ανάσταση της καριέρας του Ρικιάρντο
Haas: Άλλη μία ομάδα η οποία βρίσκεται σε κρίση. Το έργο του νέου τεχνικού διευθυντή, Αγιάο Κομάτσου, θα είναι ιδιαίτερα δύσκολο. Η απαισιοδοξία είναι διάχυτη στο αμερικανικό στρατόπεδο και όσο και αν προσπαθούμε δεν μπορούμε να δώσουμε άδικο στους ανθρώπους της Haas για αυτήν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass