«Φωτιά» στη μάχη της παραμονής έβαλε ο Ατρόμητος

*Μετά την εκτός έδρας νίκη επί του Δαμασιακού *Αλώβητοι προχώρησαν Ανθούπολη και Σμόλικας, ηττήθηκε ο Οικονόμος Τσαριτσάνης

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2024 11:00

Του Άρη Γκουτρουμάνη
«Φωτιά» στη μάχη της παραμονής στην «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ έβαλε ο Ατρόμητος Αγ. Αναργύρων, ο οποίος στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της διοργάνωσης επικράτησε στο Δαμάσι του τοπικού Δαμασιακού με 1-0. Στην κορυφή της βαθμολογίας η πρωτοπόρος Ανθούπολη ξεπέρασε το εμπόδιο του Δωτιέα Αγιάς (2-0), ο Σμόλικας νίκησε στο «el clasico» της Φαλάνης (που διεξήχθη στο Δασοχώρι) του Φαλανιακού με 2-0, ενώ ο Οικονόμος Τσαριτσάνης υποχρεώθηκε σε ήττα στους Γόννους από τον τοπικό Όλυμπο με 2-0.


Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια έχουν ως ακολούθως:

ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ 2
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ 0
Ανώτερη του αντιπάλου της η Ανθούπολη επικράτησε με 2-0 στα Βούναινα του Δωτιέα Αγιάς και συνεχίζει την πορεία της προς τον τίτλο.
Οι τυπικά γηπεδούχοι «κλείδωσαν» τη νίκη στο πρώτο ημίχρονο, καθώς στο 5ο λεπτό προηγήθηκαν με τον Γιαννακόπουλο (προβολή μετά από εκτέλεση κόρνερ), ενώ στο 20’ ο Βλαχάκης μετά από ωραίο συνδυασμό με τον Μούτσα Μπλέντι διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Δύο δοκάρια είχε ο Κουβελάς στο 49’ και στο 66’, ενώ χάθηκαν πολλές ευκαιρίες για περισσότερα τέρματα.
Διαιτησία: Κουκούλης, Στάικος, Δεδικούσης.
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (Χρ. Χατζηλιάδης): Ντιντής, Λάιος, Πανταζής (82’ Πολίτης), Γιαννακόπουλος, Σκούπρας, Αργύρης, Κουβελάς, Παπαδάκος (70’ Μαριγκούδης), Μούτσα (75’ Καραγιάννης), Βλαχάκης (75’ Καραλούλης), Καραμπούζης.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Ι. Σιάρκος): Πατέτσος, Παπανικολάου, Πασχαλίδης, Τσακάλι (80’ λ.τ. Λέσι), Ντελής, Νικολακούλης, Φουρίκης, Ντακούλας, Φουκαλάς, Γκουντίκας (46’ Σαΐτης), Παπαϊωάννου (46’ Μάντσε).

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ 0
ΣΜΟΛΙΚΑΣ 2
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Παρασκεούδη, ο Σμόλικας Φαλάνης επικράτησε στο γήπεδο Δασοχωρίου στο «el clasico» της Φαλάνης του τυπικά γηπεδούχου Φαλανιακού με 2-0 και συνέχισε την εξαιρετική πορεία του στη φετινή διοργάνωση.
Ο επιθετικός των «πρασίνων» άνοιξε το σκορ στο 29’ με κεφαλιά μετά από ωραία προσπάθεια του Γούτου, ενώ στο 35’ ο ίδιος παίκτης διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
Οι τυπικά γηπεδούχοι πάλεψαν στην επανάληψη για να αποφύγουν την ήττα, δημιούργησαν φάσεις, όπως για παράδειγμα το δοκάρι με τον Ντανίκα, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν τον στόχο τους.
Διαιτησία: Βλιώρας, Γκαρέλης, Γκόγκος.
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Παραφέστας): Κωνσταντίνου, Κυρίτσης, Πάνου, Σούλης, Γκανάτσας, Αλιάι (53’ Καρυώτης, 75’ λ.τ. Κωστόπουλος), Ιωαννίδης, Χοτάι (53’ Ντανίκας), Αντωνόπουλος, Μαλάκος, Καρακίτσιος (53’ Πανταζής Γ.).
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Ν. Χρόνης): Παπαγιάννης (75’ Μπαρούτας), Πόνηρος, Μπαργιώτας, Γούτος (59’ Νερπιέτρι), Φούντογλου, Γκιόνα, Χριστακέας (59’ Χατζούλης), Γκατζούλης (59’ Γκανάβας), Παρασκευούδης (85’ Πίτσης), Πολύζος, Αλατάς Δ.

ΓΟΝΝΟΙ 2
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ 0
Την ήττα με 2-0 γνώρισε στους Γόννους ο Οικονόμος Τσαριτσάνης. Στην πρώτη αξιοσημείωτη φάση του παιχνιδιού (17’), οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα, όταν σε σέντρα του Αθανασιάδη από αριστερά παρεμβλήθηκε ο Γελαλής και με πλασέ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στο 61’ οι γηπεδούχοι έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν καταλογίστηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αυλογιάρη επί του Αλεξίου, αλλά ο Ν. Δραχαλίβας εξουδετέρωσε την εκτέλεση του Γελαλή, ενώ στο 65’ το σουτ του Αθανασιάδη αποκρούστηκε από το αριστερό δοκάρι.
Τελικά στο 88’ οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» οριστικά τους τρεις βαθμούς, με την προσπάθεια του Γελαλή να αξιοποιείται από τον επερχόμενο Ε. Μπούμπουλη που διαμόρφωσε από κοντά το 2-0.
Διαιτησία: Χήτος, Δ. Κοτούμπας, Τσακνάκης.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΟΝΝΩΝ (Δ. Κωστής): Μπαρμπαγιάννης, Σέτζας, Γκουγκουλιάς, Αθ. Μπούμπουλης, Περδίκης, Ε. Μπούμπουλης, Αθανασιάδης (82’ Κίτσιος), Σερίφης, Αλεξίου (77’ Κόκρας), Γελαλής (90’+3’ Κολτσίδας), Γ. Ζαϊρές.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Β. Μπακογιάννης): Ν. Δραχαλίβας, Μιφτάρι, Μπουμπουνάρας, Αυλογιάρης, Γκαντούνας (57’ Γκόλτσιος), Αλεξόπουλος (69’ Δ. Μπακογιάννης), Τσούτσας, Γκαραλιάκος (69’ Λαζαρίδης), Δριστέλας (57’ Ντούφας), Ματούλας, Σταμάτης (57’ Στ. Δραχαλίβας).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡ. 1
ΣΥΚΟΥΡΙΟ 1
Χωρίς νικητή έληξε το ματς στη Φιλιππούπολη ανάμεσα στον Απόλλωνα Λάρισας και στον Κίσσαβο Συκουρίου που μοιράστηκαν βαθμούς και γκολ (1-1).
Οι γηπεδούχοι άγγιξαν πρώτοι το γκολ στο 19’, όταν ο Χατζηλιόντας με φάουλ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, για να απειλήσει ο Κίσσαβος στο 37’ με τον Τζέκα που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Φαρμάκα, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.
Στο 45’+2’ ο Απόλλωνας βρέθηκε εκ νέου πολύ κοντά στο γκολ, όταν, μετά από φάουλ του Χατζηλιόντα, ο Πασσιάς πετάχτηκε στο 2ο δοκάρι και πλάσαρε, αλλά ο Σκάρλος εξ επαφής έδιωξε σε κόρνερ.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στην επανάληψη και στο 48’ έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Χατζηλιόντα που βγήκε τετ-α-τετ, αλλά ο Σκάρλος απέκρουσε σε κόρνερ.
Τελικά στο 51’ ο Απόλλων βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, όταν από σέντρα του Τζιμόπουλου ο Πασσιάς με κεφαλιά στο 2ο δοκάρι έγραψε το 1-0.
Στο 73’ ήρθε η ισοφάριση για τους φιλοξενούμενους, με τον Τζέκα που σε σέντρα του Αλεξανδρή διεκδίκησε την μπάλα σε έξοδο του Φαρμάκα και την έστειλε στα δίχτυα.
Στο 81’ ο Χατζής έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, με τον Σκάρλο να διώχνει με τα πόδια, ενώ στο 90’ ο Λεπενιώτης από πολύ κοντά δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Η διαιτησία: Ακρίβος, Σκάρπας, Ντανταλής.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Τ. Βενέτης): Φαρμάκας, Νικολακούλης, Γερεντές Γ., Λάιος, Μπαγιώτας (46’ Μπουκουβάλας), Τζιμόπουλος (70’Διβανές), Σιάτρας (83’ Γιασιάς), Χατζηλιόντας (70’ Χατζής Θ.), Πασσιάς, Τσαπατόρης, Γερεντές Θ. (46’ Λεπενιώτης).
ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ (Απ. Τσιανάκας): Σκάρλος, Μέρκο, Κουλουτκτσής, Τόπης (83’ Πλιάγκας), Αγγέλης, Τζιούρας, Τζέκα Χ., Κώτσιας, Ντιντής, Κορδέλας, Αλεξανδρής.

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ 3
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ 2
Μετά από ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε σε ντέρμπι, το Μαυροβούνι κέρδισε την Πελασγιώτιδα με 3-2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 26’ με τον Καρατζούκο, ωστόσο στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έκαναν την ανατροπή (1-2) μέσα σε δύο λεπτά με τον Φώλια (41’, 43’). Πριν, ωστόσο, τελειώσει το πρώτο μέρος, ο Δ. Μπάγκας με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2 (45’+1’).
Τελικά τη νίκη στο Μαυροβούνι έδωσε στο 76’ ο Εμμανουήλ με πέναλτι, το οποίο, ωστόσο, αμφισβήτησαν οι φιλοξενούμενοι.
Διαιτησία: Δεληγιάννη, Καραθάνος, Βελεσιώτης.
Α.Ο. ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ (Δ. Κουκουλιαύκας): Αν. Ριζόπουλος, Δ. Μπάγκας, Β. Μπαντζέλας, Κ. Μπάγκας (46’ Σταυροθεόδωρος), Πιτσίλκας (67’ Πλίτσης), Ν. Μπαντζέλας, Καρατζούκος (60’ Ακριβόπουλος), Σταμέκος, Μπέτσης, Εμμανουήλ (75’ Γκουζιώτης), Πράπας (67’ Κυριακίδης).
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ (Σπ. Ευαγγέλου): Μαστοροδήμος, Χατζηϊωάννου, Λιλελάρι (71’ Γκάνας), Ζήκος, Γελαλής, Σκούπρας (82’ Μερτζανίδης), Δάσσιος, Φώλιας, Κουτσικούλης, Οσμάνι, Καλούσης (60’ Χατζηκαμαγιάννης).

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ 0
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ 1
Νίκη «χρυσάφι» που τον κρατάει ζωντανό στη μάχη της παραμονής πέτυχε ο Ατρόμητος Αγ. Αναργύρων στο Δαμάσι με 1-0 επί του τοπικού Δαμασιακού. Το γκολ που έκρινε το παιχνίδι πέτυχε στο 82’ ο Γεωργούλας στο 82’ σε αντεπίθεση μετά από πάσα του Χασιώτη.
Είναι αξιοσημείωτο ότι οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν για ένα ημίχρονο με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Μπαταβάνη, αλλά αυτό τελικά δεν αποδείχτηκε ικανό να τους πτοήσει.
Διαιτησία: Φακής, Μπατζιανούλης, Κοσμάνος.
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Ν. Φακίτσας): Νικολακούλης, Τέγος, Μουσιάρης Θ., Οικονόμου, Καρακάνος, Σκόμπας, Τσιάλτας Θ. (71’ Ζυγούρης), Τσάτσος, Λέτσιος, Λούτσος (71’ Δεληχάς), Τσατσελάρι.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (Δ. Μητσής): Μπαταβάνης, Δοξαριώτης, Κατσογιάννης, Παναγιώτου, Πλατής, Χασιώτης, Φυτιλής (28’ λ.τ. Νούσιος), Γουσόπουλος (76’ Φανίδης), Παπαδόπουλος, Τζεμολάρι, Παιδής (70’ Γεωργούλας).

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ 4
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ 1
Η Δόξα Αργυροπουλίου ήταν η νικήτρια του ντέρμπι των «φτωχών συγγενών», καθώς επικράτησε του Ιπποκράτη με 4-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Τσιάγκος που πέτυχε χατ-τρικ (37’, 43’, 59’ πέν.), ενώ ο Δ. Κίτσιος στο 61’ συμπλήρωσε το καρέ των τερμάτων.
Για τους φιλοξενούμενους μείωσε σε 4-1 στο 65’ ο Ασίκογλου.
Διαιτησία: Κοντογιώργος, Νίκζας, Μπλιώνας.
ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (Γ. Τζαφέρης): Μπουρονίκος, Γουρνάρης, Καραστέργιος, Δασκαλόπουλος (3’ λ.τ. Τσιάγκος, 60’ λ.τ. Τσένα), Τσιρογιάννης, Λέκα Σ. (60’ Δεμίσης), Κατσαρός, Λάλλος, Φουρκιώτης (46’ Βογιατζής Ν.), Κίτσος Π., Κίτσος Δ.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (Γ. Χατζής): Βαγενάς (73’ λ.τ. Κουμαροπουλος), Παπακωνσταντίνου, Κουρούκας, Φραχόλι Ο., Φραχόλι Φ., Κατσάρας, Χονδής, Ασίκογλου, Παπαδόπουλος (62’ Καραγιάννης), Δερμετζογλου, Ελιζόπουλος.

Ηρακλής Λάρ.-Αχιλλέας Φ. 2-0
Δαμασιακός-Αγ. Ανάργυροι 0-1
Μαυροβούνι-Πελασγιώτιδα 3-2
Αργυροπούλι-Ιπποκράτης 4-1
Γόννοι-Οικονόμος 2-0
Ανθούπολη-Δωτιέας Αγιάς 2-0
Φαλανιακός-Σμόλικας 0-2
Απόλλων Λάρ.-Συκούριο 1-1
Π.Ο. Ελασσόνας-Παναγροτικός 3-0 (ά.α.)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2/3, 15:00)
Απόλλων Λάρ.-Μαυροβούνι
Πελασγιώτιδα-Γόννοι
Συκούριο-Δαμασιακός
Οικονόμος-Φαλανιακός
Αγ. Ανάργυροι-Αργυροπούλι
Σμόλικας-Π.Ο. Ελασσόνας
Ιπποκράτης-Ανθούπολη
Παναγροτικός-Ηρακλής Λάρ. (0-3 ά.α.)
Δωτιέας Αγιάς-Αχιλλέας Φ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ανθούπολη 63-4 61
—————————————————
2. Π.Ο. Ελασσόνας 62-12 58
3. Σμόλικας 47-16 55
4. Οικονόμος 52-17 50
5. Ηρακλής Λάρ. 33-21 42
6. Δωτιέας Αγιάς 30-20 40
7. Απόλλων Λάρ. 37-19 40
8. Μαυροβούνι 28-24 40
9. Γόννοι 33-27 34
10. Δαμασιακός 27-33 30
11. Συκούριο 29-32 28
12. Φαλανιακός 22-32 26
—————————————————
13. Αχιλλέας Φ. 34-41 25
—————————————————-
14. Άγ. Ανάργυροι 24-42 22
15. Πελασγιώτιδα 27-51 15
16. Αργυροπούλι 26-65 13
17. Ιπποκράτης 22-71 6

*Ο Παναγροτικός Νίκαιας έχει αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass