Ηττα του μπάσκετ της ΑΕΛ, διαμαρτυρίες για διαιτησία

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2024 12:32

Την ήττα με 64-56 γνώρισε η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΛ από τον Πιερικό-Αρχέλαο

με 64-56 για τον 4ο Όμιλο της National League 2 και κινδυνεύει με απευθείας υποβιβασμό.
Η λαρισινή ομάδα υποστηρίζει ότι η διαιτησία ήταν πολύ άσχημη και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.
Δεκάλεπτα: 15-11, 31-29, 42-49, 56-64.
Διαιτητές: Εκίζογλου, Σιταρίδης, Τσαρδούλιας Τ.
ΛΑΡΙΣΑ (Δελής): Γεωργάκης 6 (2), Καραδήμος 5 (1), Ντικούδης 6, Δελής, Νταής 7 (1), Μάνος 11 (1), Βλάχος 4, Ζιάκας 17 (1), Ζησούλης, Κοντογιάννης.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ (Ευγενειάδης): Λιόλιος 10 (1), Ράπτης 15, Κοχλιαρίδης 13 (2), Καρκατσέλης 11 (2), Κοντσές 2, Κοκτσίδης, Τρούμπαλος, Καπαγιαννίδης, Καρατζούλης, Ιγγλέζος 11 (1), Τσιόγκας 2.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Μελίκη-Άργος Ορ.    0-20
Α.Ε. Λάρισας-Πιερικός Αρχέλαος    56-64
Ολυμπιακός Β.-Εκπ. Φρυγανιώτη    69-61
Τρίκαλα-Καστοριά    69-59
Αλμυρός-Τιτάνες Παλαμά    82-70
ΚούΠα Κιλκίς-Αετοί Βέροιας    61-52
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Γ.Σ. Αλμυρού    11ν.    4ητ.
2. Τιτάνες Παλ.    11    4
3. Α.Ο. Τρίκαλα    11    4
4. Καστοριά    10    5
5. Αετοί Βέροιας    10    5
6. Κούπα Κιλκίς    9    6
7. Πιερικός Αρχέλαος    8    7
8. Άργος Ορεστικό    5    10
9. Εκπ. Φρυγανιώτη    5    10
10.Ολυμπιακός Βόλου    4    11
11. Α.Ε. Λάρισας    4    11
12. Μελίκη    1    10
* Η Μελίκη αποχώρησε από το Πρωτάθλημα.
Θέσεις 1-2: Β’ φάση play off
Θέσεις 3-6: Α’ φάση play off
Θέσεις 7-10: play out
Θέσεις 11-12: υποβιβασμός
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(B’ Γύρος, 5η, 18/2/24)
Πιερικός Αρχέλαος-Μελίκη    20-0
Εκπ. Φρυγανιώτη-Α.Ε. Λάρισας
Καστοριά-Ολυμπιακός Β.
Τιτάνες Παλαμά-Τρίκαλα
Αετοί Βέροιας-Αλμυρός
Άργος Ορ.-ΚούΠα Κιλκίς

 

 ΑΕΛ: Θεωρούν τη σιωπή μας αδυναμία

ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΕΛ μπάσκετ με αφορμή την εντός έδρας αναμέτρηση που έγινε την Κυριακή (11/02) με αντίπαλο τον Πιερικό, στο κλειστό Κλειστό Γυμναστήριο Αγ. Θωμά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση από την ΑΕΛ μπάσκετ έχει ως εξής:
«Κύριοι άρχοντες της διαιτησίας και κύριοι διοικούντες της ΕΟΚ κάθε παιχνίδι που δίνει η ομάδα μας είναι ντέρμπι, είτε για την επιβίωσή μας στην κατηγορία είτε επειδή η ομάδα μας προσπαθεί να κερδίσει εμπειρίες για τους νεαρούς παίκτες που αποτελούν τη βάση της.
Όλα τα παιχνίδια του δευτέρου γύρου που έπαιξε η ομάδα μας κρίθηκαν με μικρές διαφορές, ακόμη και το παιχνίδι με την Κούπα Κιλκίς, όπου η διαφορά διαμορφώθηκε στο τελευταίο τρίλεπτο. Άρα, είμαστε μια ομάδα που παλεύει και στα κλειστά σκορ σίγουρα η διαιτησία παίζει τον ρόλο της.
Επειδή, όμως, τη μέχρι τώρα σιωπή μας κάποιοι τη θεωρούν αδυναμία, βλέπουμε αυτό που αγαπάμε να πάει από το κακό στο χειρότερο.
Ας μιλήσουμε, λοιπόν, μήπως βάλουμε το «λιθαράκι» και φτιάξουν τα πράγματα. Ο κομισάριος του αγώνα ήρθε πριν την έναρξη και ζήτησε να δώσουμε 5 ευρώ παραπάνω σε κάθε διαιτητή με τη δικαιολογία ότι «δεν είναι σωστά τα αναγραφόμενα χιλιόμετρα μέσα στο σύστημα». Το αρνηθήκαμε, καθώς δεν προβλέπεται ως διαδικασία αυτού του είδους η καταβολή, περιμένοντας την απάντηση της Ε.Ο.Κ., ώστε «αν το σύστημα έκανε λάθος» να καταβάλουμε ευθύς αμέσως το επιπλέον ποσό στον κάθε διαιτητή.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι εξαιτίας αυτού του λόγου δημιουργήθηκε αρνητική προκατάληψη απέναντι μας από τους διαιτητές και οδηγήθηκαν στη σημερινή «σφαγή» της ΑΕΛ. Στη διάθεση κάθε αρμοδίου βρίσκονται σε οπτικοακουστικό υλικό οι επίμαχες φάσεις για τις οποίες διαμαρτύρεται η ομάδα μας, αλλά και ολόκληρο το παιχνίδι, όπου ο πρόεδρος της αντιπάλου ομάδας διαμαρτύρεται στους διαιτητές πιο πολύ και από τον ίδιο τον κόουτς, χωρίς να του γίνει ούτε μία παρατήρηση, έστω για «τα μάτια του κόσμου».
Ελπίζουμε ότι ούτε αυτό έγινε επειδή μπορεί να γνωρίζονται. Κι ενώ ο αντίπαλος κόουτς διαμαρτύρεται σε κάθε φάση προκαλώντας τους πάντες, οι διαιτητές εξαντλούν την αυστηρότητά τους παρατηρώντας τον πάγκο μας, γιατί σηκώνεται και πανηγυρίζει και απειλούν τρεις νεαρούς παίκτες μας με flopping!! Στο τέλος του αγώνα διαπιστώθηκε, όμως, ότι τα τραύματά τους ήταν αληθινά.
Κύριοι, θα το φωνάξουμε για πολλοστή φορά ότι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού είναι οι παίκτες και επ’ ουδενί οι διαιτητές, αρκετοί από τους οποίους «φωνάζουν» με την ανεπάρκειά τους καλυπτόμενοι από τους συναδέλφους τους. Αυτό που έγινε στο κλειστό του Αγίου Θωμά ήταν παράσταση με τρεις πρωταγωνιστές, έργο που δυστυχώς το έχουμε ξαναδεί φέτος πολλάκις.
Αξιότιμοι διοικούντες και στελέχη της Ε.Ο.Κ. θα πρέπει να αποφασίσετε τι είδους μπάσκετ θέλετε να στηρίξετε. Αυτό που οι ομάδες ποντάρουν στα χρήματα που κάποια στιγμή τελειώνουν και αυτές καταποντίζονται στην αφάνεια ή αυτό που πρεσβεύουν ομάδες όπως η δική μας, τη δουλειά δηλαδή για την ανάδειξη νεαρών παικτών; Εκπροσωπούμε μία ολόκληρη πόλη με ιστορία στο άθλημα, δεν ζητούμε κανενός είδους εύνοια, ζητούμε σεβασμό και ίση αντιμετώπιση».

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass