Ωρα για Αρης-ΠΑΟΚ και ΑΕΚ-Παναθηναϊκός

ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ BASKET LEAGUE

Δημοσίευση: 10 Φεβ 2024 8:29

Δύο αναμετρήσεις συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των φιλάθλων, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Basket League.

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, μετά την απρόσμενη εντός έδρας ήττα του από τον Άρη, αγωνιζόμενος απέναντι στην ΑΕΚ, μεθαύριο Δευτέρα (12/2, 20:15), στα Λιόσια, ενώ αύριο Κυριακή (11/2, 16:30) διεξάγεται το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης Άρης-ΠΑΟΚ.
Αναφορικά με το ματς της Δευτέρας, η ΑΕΚ έχει ρεκόρ 7-10 και βρίσκεται οριακά στην οκτάδα, την ώρα που ο Παναθηναϊκός προέρχεται από τη μοναδική ήττα του στο Ελληνικό Πρωτάθλημα την τρέχουσα σεζόν. Οι «πράσινοι», βέβαια, μετρούσαν αρκετές απουσίες στον αγώνα με τον Άρη για τη 17η αγωνιστική, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν ήταν δικαιολογία για την ομάδα του Εργκίν Αταμάν.
Όσο για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ προέρχεται από εντός έδρας νίκη επί του Απόλλωνα Πατρών (87-70), ενώ ενισχύθηκε με τον Πολωνό διεθνή γκαρντ Μίχαλ Μίχαλακ. Ο Άρης πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup και σε συνδυασμό με τη μεγάλη νίκη του επί του Παναθηναϊκού φαίνεται πως βρίσκεται σε μομέντουμ να πανηγυρίσει τη νίκη επί του ΠΑΟΚ.
Η αυλαία της 18ης αγωνιστικής «ανοίγει» σήμερα στις 17:15, όταν η Καρδίτσα υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης». Η Καρδίτσα ισοβαθμεί στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με το Μαρούσι, ενώ προέρχεται από δύο ήττες. Οι Ροδίτες βρίσκονται στο +2 από τους Θεσσαλούς και προέρχονται από μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ.
Στις 20:15 σήμερα διεξάγεται το ντέρμπι της Πάτρας, με γηπεδούχο τον Απόλλωνα και φιλοξενούμενο τον Προμηθέα. Ο Απόλλων βρίσκεται στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 3-14, έχοντας πετύχει και τις τρεις νίκες του εντός έδρας. Ο Προμηθέας βρίσκεται στο +6 από τον συμπολίτη του, προβάλλει αδιαφιλονίκητο φαβορί για το θετικό αποτέλεσμα, αλλά την ίδια ώρα προέρχεται και από το μεγαλύτερο σερί ηττών του στη σεζόν, αφού έχασε στα τρία τελευταία παιχνίδια του από το Περιστέρι, Λαύριο και Ολυμπιακό.
Τέλος, ο Ολυμπιακός, μετά τη σημαντική νίκη του στη Βαλένθια στη Euroleague και με τον Μουσταφά Φαλ να έχει επιστρέψει στην αγωνιστική δράση, υποδέχεται στο ΣΕΦ, αύριο (20:30), το Μαρούσι. Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν νέο πρόσωπο στην τεχνική ηγεσία τον Νίκο Βετούλα.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
(18η αγωνιστική)
ΣΗΜΕΡΑ
Μπουρούσης, 17:15, Καρδίτσα-Κολοσσός Ρ.: Συμεωνίδης-Τσολάκος-Τσώνος (Τέγα)
Απόλλων Π., 20:15, Απόλλων Π.-Προμηθέας Π.: Παπαπέτρου-Ζακεστίδης-Χριστινάκης (Δημόπουλος)
ΑΥΡΙΟ
Αλεξάνδρειο, 16:30, Άρης-ΠΑΟΚ: Πουρσανίδης-Θεονάς-Μαγκλογιάννης (Ελευθεριάδης Π.- Λαζαρίδης)
Λαυρίου, 18:00, Λαύριο-Περιστέρι: Κατραχούρας-Μπακάλης-Ζιώγας (Κυρτάτας)
ΣΕΦ, 20:30, Ολυμπιακός-Μαρούσι: Μαρινάκης-Λουλουδιάδης-Λεβεντάκος (Ντίνος)
ΔΕΥΤΕΡΑ(12/2)
ΟΚΑΛ, 20:15, ΑΕΚ-Παναθηναϊκός: Τσαρούχα-Μηλαπίδης-Σκανδαλάκης (Νιγιάννης-Μωϋσιάδης)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Παναθηναϊκός    33
Ολυμπιακός    32
Περιστέρι    28
Άρης    27
Προμηθέας    26
ΠΑΟΚ    25
Κολοσσός    24
ΑΕΚ    24
Λαύριο    23
Mαρούσι    22
Καρδίτσα    22
Απόλλων Π.    20

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass