Ο Ογκμποε στην Ντίμπα Αλ Φουτζαϊράχ

ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΧΘΕΣ - ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ - ΣΕ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑΣ Ο ΜΑΞΙΜΕΝΚΟ

Δημοσίευση: 09 Φεβ 2024 11:44 | Τελευταία ενημέρωση: 09 Φεβ 2024 21:18

Του Σωτ. Κέλλα

Ο Μάριος Όγκμποε από χθες αφού πέρασε τα εργομετρικά είναι παίκτης της ομάδας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Ντίμπα Αλ Φουτζαϊράχ, αφού υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας μαζί της χωρίς να έχουν διαρρεύσει οι αποδοχές του (κατά πληροφορίες είναι υψηλές) και μάλιστα το πρώτο μήνυμα που πήρε ήταν από τη μητέρα του που του έγραψε:

«Παιδί μου ευχαριστώ για ό,τι κάνεις για την οικογένειά μας». Να αναφέρουμε ότι η μητέρα του Όγκμποε είναι ιδιωτική υπάλληλος σε κτηνιατρικό γραφείο και μεγάλωσε τον πρώην πλέον παίκτη της ΑΕΛ με τη συνεπικουρία του θείου του από ηλικίας 2 χρονών.
Η νέα ομάδα του αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας στην πρώτη κατηγορία (υπάρχει και η παραπάνω κατηγορία, η ProLeague) ανοίγοντας δρόμο σε μια νέα παγκόσμια αγορά του ποδοσφαίρου σε αρκετούς Έλληνες συμπαίκτες του, που ίσως μελλοντικά δοκιμάσουν την ποδοσφαιρική τους τύχη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η έδρα της ομάδας του είναι το φημισμένο Ντουμπάι, όπου εκεί καλείται ο Όγκμποε να συνεχίσει τις εντυπωσιακές παρουσίες, όπως παίζοντας στην ΑΕΛ και πέρυσι αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής του πρωταθλήματος της Super League 2.
Οι συμπαίκτες του που, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τους αποχαιρετήσει πιθανότατα τη Δευτέρα αφού ο ποδοσφαιριστής θα επιστρέψει από το Ντουμπάι για να πάρει τα πράγματά του, τον αποχαιρέτησαν με τον καλύτερο και συγκινητικότερο τρόπο. Ο Κώστας Παπαγεωργίου έγραψε στην προσωπική του σελίδα: «Καλή αρχή αδελφέ μου με υγεία και πολλά γκολ».
Ο Μάριος Ογκμποε γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1994 στην Αθήνα και έχει μητέρα Ελληνίδα και πατέρα από τη Νιγηρία. Έχει ύψος 1.88 μ. και αγωνίζεται ως επιθετικός. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Νέας Ιωνίας Αττικής και αργότερα σε ηλικία 15 ετών αγωνίστηκε στην πρώτη ομάδα σε Δ’ και Γ’ Εθνική. Την επόμενη σεζόν πήγε στον Φωστήρα (Γ’ Εθνική), όπου αγωνίστηκε για ένα χρόνο. Στη συνέχεια αγωνίστηκε στον ΟΦΗ για ενάμιση χρόνο και είχε 38 συμμετοχές με 7 γκολ. Σε ηλικία 23 ετών ο Μάριος Ογκμποε αποφάσισε τον χειμώνα του 2018 να αφήσει τον ΟΦΗ, ο οποίος βρισκόταν στη δεύτερη Εθνική κατηγορία, κυνηγώντας το όνειρό του στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα βρήκε την ποδοσφαιρική του «στέγη» στη Σκωτία και την ομάδα της Χάμιλτον Ακαντέμικαλ, όπου για τέσσερα χρόνια είχε 73 συμμετοχές και 15 γκολ. Το καλοκαίρι του 2021 ο Μάριος Ογκμποε ήρθε στην ΑΕΛ, όπου είχε συνολικά 66 συμμετοχές και πέτυχε 33 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα Super league 2, Κύπελλο Ελλάδας) στα 2,5 χρόνια παρουσίας του στους «βυσσινί».

 

ΣΤΗ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ Ο ΜΑΞΙΜΕΝΚΟ
Στη Λιθουανία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μαξιμένκο και συγκεκριμένα στην ομάδα Νταϊνάβα που πέρυσι τερμάτισε στη 8η θέση. Το πρωτάθλημα της συγκεκριμένης χώρας ξεκινάει στις 4/3/24 .
Λίγο πριν φύγει από τη Λάρισα, δώρισε τη φετινή του εμφάνιση (και κάποια άλλα αντικείμενα) στο ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ - Βυσσινί Ιδιωτικό Μουσείο που ήταν και το τελευταίο μέρος που επισκέφτηκε πριν φύγει μόνιμα.
Ο υπεύθυνος αυτού Χρυσοβαλάντης Μπέσιος ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό ότι η αγάπη τόσο του ίδιου του Μαξιμένκο όσο και της οικογένειάς του για την ΑΕΛ και την πόλη της Λάρισας γενικότερα  είναι τέτοια, που ευελπιστεί κάποια στιγμή στο μέλλον να ξαναβρεθούν οι δρόμοι τους!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass