ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΗΝ "Ε"

Ερωτήματα για τη λειτουργία του κολυμβητηρίου του ΕΑΚ

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2024 11:50

H εφημερίδα δημοσίευσε στις 30/11/23 ένα άρθρο αναφορικά με το «Πότε θα λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Λάρισας», όπου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα κάτωθι:


«Η μελέτη Στατικής Επάρκειας για το Κλειστό Κολυμβητήριο αναφέρει:
Α) Για τις κερκίδες: Απαιτούνται επισκευές και ενισχύσεις στα δομικά στοιχεία του οπλισμένου σκυροδέματος. Κάτω από τις κερκίδες βρίσκονται τα αποδυτήρια ενηλίκων και το μηχανοστάσιο.
Β) Για τον φορέα στέγασης: Επαρκεί οριακά. Για τη βελτίωση, ωστόσο, της στατικής συμπεριφοράς, καθώς και την επιμήκυνση του ωφέλιμου χρόνου ζωής της κατασκευής, θα πρέπει να υλοποιηθούν στοχευμένα μέτρα ενίσχυσης.
Γ) Για τις κολυμβητικές δεξαμενές: Η λεπτομερής οπτική επιθεώρηση και τα αποτελέσματα των επιτόπου ερευνητικών εργασιών κατέδειξαν παθολογία που σχετίζεται με ανεπαρκή στεγανοποίηση, έκθεση του σκυροδέματος σε υψηλή υγρασία και συγκέντρωση χλωριόντων, καθώς και ενεργό διάβρωση των οπλισμών. Προτείνεται να υλοποιηθούν εργασίες για τη στεγανοποίηση των κολυμβητικών δεξαμενών και την επισκευή/αποκατάσταση του προσβεβλημένου από χλωριόντα σκυρόδεμα.
Δ) Για τα παιδικά αποδυτήρια: Είναι στατικά επαρκή για την ανάληψη των προβλεπόμενων από τον Κανονισμό φορτίων σχεδιασμού.
Από τις 30/10 έχει διακοπεί η λειτουργία του σύμφωνα με το πόρισμα της Μελέτης Στατικής επάρκειας και κατόπιν σχετικής υπόδειξης από τη Δ/νση Έργων της ΓΓΑ».
Ως γονέας παιδιών που προπονούνται σε κολυμβητικό σύλλογο της πόλης μας, μου έγινε γνωστό από τον σύλλογο το Σάββατο 3/2/24 το βράδυ (!) μέσω εφαρμογής Viber ότι επαναλειτουργεί το κολυμβητήριο του Αλκαζάρ με κάποιες προϋποθέσεις (κλειστές κερκίδες, αποδυτήρια, κ.λπ.), καθώς και ότι προηγήθηκε κάποια ενημέρωση-σύσκεψη από τον πρόεδρο του ΕΑΚΛ προς τους συλλόγους.
Από επικοινωνία μου με το ΕΑΚΛ, δεν δύναται να μου κοινοποιηθεί το σχετικό έγγραφο της ΓΓΑ. Επίσης, σύμφωνα με το ΕΑΚΛ κανένας σύλλογος δεν δεσμεύεται να χρησιμοποιήσει τις εν λόγω εγκαταστάσεις, απλά μετά αιτημάτων των συλλόγων προπονούνται στις εγκαταστάσεις του οι αθλητές. Οπότε, διαφαίνεται ότι οι σύλλογοι συναινούν και αποδέχονται σιωπηρώς (;) την όποια ανακοίνωση για επαναλειτουργία, χωρίς να ενημερώσουν για τόσα σοβαρά ζητήματα τους γονείς και να εξετάσουν περαιτέρω θέματα ασφάλειας, βάζοντας -εκτιμώ- ενδεχομένως πάνω από όλα τις όποιες συνδρομές χάνουν ή πιέσεις που δέχονται από μερικούς γονείς (κυρίως μικρής πισίνας).
Κατόπιν των ανωτέρω, θα ήθελα να ρωτήσω:
Συνεχίζουν να ισχύουν τα δημοσιευμένα στοιχεία του εν λόγω άρθρου για το κλειστό κολυμβητήριο;
Ποια η έγγραφη ενημέρωση της ΓΓΑ ή οποιουδήποτε τεχνικού φορέα προς το ΕΑΚΛ ότι δύναται να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια όλες οι εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου; Είναι δυνατόν να λειτουργούν με ασφάλεια μερικώς;
Υπάρχει συνυπογραφή των συλλόγων που συμφωνούν να κινηθούν τα παιδιά μας στο κολυμβητήριο και να κολυμπήσουν με ασφάλεια;
Ποια η στάση του Δήμου Λαρισαίων σε σχέση με τους συλλόγους; Ποιο είναι το πρόβλημα και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Δημοτικό Κολυμβητήριο στη Ν. Πολιτεία για τα τμήματα εκμάθησης και προαγωνιστικών μέχρι να εξαλειφθούν πλήρως τα δομοστατικά προβλήματα στο κλειστό κολυμβητήριο; Άλλωστε, από Οκτώβριο μέχρι πρότινος, όλοι οι αθλητές χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν (οι αγωνιστικές κατηγορίες) το Δημοτικό Κολυμβητήριο, χωρίς κανένα πρόβλημα.
Είναι δυνατόν να κολυμπούν στην πισίνα του κλειστού τα παιδιά και να μη χρησιμοποιούνται οι κερκίδες;.. .Μα, οι κερκίδες συνδέονται με την οροφή, το στέγαστρο του κολυμβητηρίου, το οποίο επαρκεί οριακά σύμφωνα με την υπάρχουσα 1η μελέτη! Αν γίνει σεισμός, ποια η ασφάλεια των παιδιών; Ποιος έχει την ευθύνη για οτιδήποτε γίνει; Η ΓΓΑ ή τα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων;
Ποιες οι συνθήκες υγιεινής των παιδιών (εκμάθησης και προαγωνιστικής κατηγορίας) στο κλειστό κολυμβητήριο, όταν δεν θα λειτουργούν τα αποδυτήρια ενηλίκων κάτω από τις κερκίδες;
Ποιο το χρονοδιάγραμμα ανάθεσης έργου και υλοποίησης των προβλημάτων του κλειστού κολυμβητηρίου;
Επειδή, ως παλαιότερος αθλητής έχω βγει από την πισίνα όταν έγιναν σεισμοί -και μάλιστα για την ιστορία τη μία φορά σε στιγμή αγώνων εδώ στο κλειστό (!) τη δεκαετία του ‘90- παρακαλώ πολύ για την ενημέρωσή σας και τη δημοσιογραφική εξέταση των παραπάνω, με στόχο να μην έχουμε επανάληψη φαινομένων «διασφαλίζουμε την ασφάλεια» (...).
Πέρα από την προσωπική μου ανησυχία, ως ενεργός πολίτης πιστεύω ότι θα επηρεάσει τη μελλοντική αθλητική συμμετοχή και διάκριση των παιδιών στο συγκεκριμένο άθλημα όσον αφορά την πόλη μας.
Τέλος, πιστεύω ότι θα μπορούσαν τα παιδιά να συνεχίσουν να κολυμπούν στο Δημοτικό Κολυμβητήριο της Ν. Πολιτειας, έως ότου κινούνταν οι διαδικασίες και διορθώνονταν όλες οι δομοστατικές παρατηρήσεις του κλειστού κολυμβητηρίου.
Ευχαριστώ πολύ.
Με εκτίμηση,
Α.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass