ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Από τον Χρήστο Κλέτσα στον… Νίκο Μπότη

ΜΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΥΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΛΙΤΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΕΥΤΕΡΗ ΧΟΥΤΕΣΙΩΤΗ

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2024 11:30

Του Σωτ. Κέλλα

Ποιος φανταζόταν ότι τα χνάρια του αείμνηστου Χρήστου Κλέτσα που πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό το 1948 θα ήταν τόσο βαθιά, που και το 2024 η ομάδα του Πειραιά θα επένδυε για μία ακόμα φορά σε έναν νεαρό Λαρισαίο τερματοφύλακα.

Ενδιάμεσα, όμως, υπήρξαν άλλοι δύο, ο Γιώργος Πλίτσης, που πήγε σε ηλικία 25 ετών (εποχή Κοσκωτά), και ο Λευτέρης Χουτεσιώτης σε ηλικία 19 ετών, που παίζει και τώρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.
Τέσσερις Λαρισαίοι τερματοφύλακες σε εβδομήντα πέντε χρόνια στον Ολυμπιακό και μάλλον δημιουργείται παράδοση, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην ομάδα του Πειραιά αγωνίστηκαν και άλλοι Λαρισαίοι, ο Βασίλης Καραπιάλης, ο Γιώργος Γκαλίτσιος, ο Νίκος Αργυρούλης και ο Τάσος Κυριάκος.
Ο ύψους 1.95 Νίκος Μπότης (γεννήθηκε 31 Μαρτίου 2004) έχει ηλικία 20 χρονών και η μεταγραφή του ανακοινώθηκε χθες επίσημα από τον Ολυμπιακό με τον πατέρα του, Δημήτρη, παλαίμαχο μπασκετμπολίστα να γράφει σε προσωπικό του λογαριασμό στο διαδίκτυο: «Καλή αρχή αγόρι μου στο νέο σου ξεκίνημα. Να έχεις υγεία, τύχη και τα καλύτερα έρχονται...», ενώ η μητέρα του Βάσω είχε περισσότερο χιούμορ λέγοντας: «Μου πιάστηκε ο αυχένας να σε βλέπω να ανεβαίνεις ψηλά».
Ο Μπότης υπέγραψε συμβόλαιο στον Ολυμπιακό μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις με την Ίντερ -στην οποία ανήκε το τελευταίο διάστημα- και χρειάστηκε η παρέμβαση του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη. Η ιταλική ομάδα κράτησε ποσοστό μεταπώλησης 25%, ενώ θα παίζει στον Ολυμπιακό Β’ μέχρι να βρει ρυθμό, αλλά θα προπονείται κανονικά με την πρώτη ομάδα.
Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει τα εξής:
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 20χρονου γκολκίπερ Νίκου Μπότη.
Γεννήθηκε στις 31 Μαρτίου 2004 στη Λάρισα, όπου και πραγματοποίησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά του βήματα. Ξεκίνησε από την ακαδημία του Γιώργου Πλίτση. Στη συνέχεια πήγε στην ομάδα Αμπελοκήπων Λάρισας και σε μικρή ηλικία πήρε μεταγραφή στην ακαδημία του ΠΑΟΚ.
Στην ομάδα της Θεσσαλονίκης αγωνίστηκε μέχρι το καλοκαίρι του 2020, όποτε και πήρε μεταγραφή στην Ίντερ. Με τους Ιταλούς πανηγύρισε την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Νέων με την ομάδα των Κ-19, τη σεζόν 2021-22, ενώ το περασμένο καλοκαίρι παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού από την Ίντερ στη Μονόπολι.
Νίκο, καλώς ήρθες στον Ολυμπιακό».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass