Νίκη με το ζόρι…

Η ΑΕΛ κέρδισε την Αναγέννηση Καρδίτσας με 1-0 χάρη σε τέρμα του Αντράντα (6’) παίζοντας πολύ καλά στο α’ μέρος, αλλά έκανε αγχωτική εμφάνιση στην επανάληψη. Θέμα συζήτησης των φιλάθλων ο Μάριος Όγκμποε!

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2024 11:30

Του Σωτ. Κέλλα

Νίκη με το ...ζόρι (1-0) πέτυχε χθες η ΑΕΛ επί της Αναγέννησης Καρδίτσας στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2 χάρη σε ένα τέρμα που πέτυχε ο Λούκας Αντράντα στο 6’ και βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τον Λεβαδειακό, που όμως έχει δύο αγώνες λιγότερους.


Η ΑΕΛ έπαιξε πολύ καλά στο πρώτο μέρος αλλά όχι στην επανάληψη,  πρωταγωνιστής ήταν ο …Μάριος Όγκμποε καθώς η απουσία του ήταν θέμα συζήτησης, ενώ ο τεχνικός Παύλος Δερμιτζάκης στη συνέντευξη Τύπου επιβεβαίωσε την «Ε» που μίλησε για έλλειψη προπονητικών μονάδων του παίκτη (απουσίες από προπονήσεις) και πρόταση από το Ντουμπάι. Πρόσθεσε ότι ο ίδιος ο παίκτης του είπε ότι δεν ήθελε να τον υπολογίζει.
Η ουσία είναι ότι αυτή τη στιγμή η ΑΕΛ μετράει έναν απόντα (δε γνωρίζουμε αν είναι προσωρινός ή μόνιμος...), ενώ δια στόματος του προπονητή ειπώθηκε ότι θα πάρει η ομάδα τρεις παίκτες, δύο φορ και έναν πλάγιο.
Η αλήθεια είναι ότι τον Ιανουάριο του 2024 η ομάδα έδειξε να μην πείθει όχι τόσο βάσει αποτελεσμάτων όσο βάσει εμφανίσεων, αφού σε πολλά παιχνίδια η ομάδα είναι κατώτερη του αναμενομένου.
Χρειάζεται επειγόντως ενίσχυση… Ο Δερμιτζάκης αυτή τη στιγμή με λίγες λύσεις δίνει ελπίδες ανόδου, αλλά σε ένα πρωτάθλημα πολλών αγωνιστικών θα δυσκολεύονταν ακόμα και ο μάγος Χουντίνι να βρει λύσεις…
Όλα όμως θα κριθούν στα τρία παιχνίδια με τον Λεβαδειακό (ένα την κανονική περίοδο και δύο στα πλέι οφ).

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παύλος Δερμιτζάκης ξεκίνησε με το γνωστό 4-3-3 το παιχνίδι έχοντας τον Σουλούκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Καλουτσικίδη (δεξιά), Ηλιάδη, Γιανναράκη (σέντερ μπακ) και Παπαδόπουλο (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους: Πλέγα, Αντράντα και Κώστα Παπαγεωργίου, ενώ στην επίθεση τους Κοσσονού (αριστερά), Πεντρόσο και Μαυριά (δεξιά).
Από την αρχή η ΑΕΛ πήρε την μπάλα στην κατοχή της και στο 6’ ο Καλουτσικίδης κάνει σέντρα από δεξιά και ο Λούκας Αντράντα με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής κάνει το 1-0.
Το γκολ αυτό έδωσε «φτερά» στους παίκτες της λαρισινής ομάδας και πίεσε περισσότερο χάνοντας διαδοχικές ευκαιρίες:
Αναλυτικά:
13’: Σέντρα του Κώστα Παπαγεωργίου και ο Πεντρόσο πιάνει κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι αλλά μπλοκάρει ο Τσέλιος.
19’: Ατομική προσπάθεια του Κοσσονού και σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα καταλήγει άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
26’: Σούτ του Πλέγα μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει εντυπωσιακά ο Τσέλιος.
* * *
Στην πλειάδα αυτών των ευκαιριών η Αναγέννηση Καρδίτσας αντέδρασε με ένα σουτ του Κοκκίνη που κατέληξε άουτ.
Αυτό όμως ήταν κάτι προσωρινό γιατί η ΑΕΛ δημιούργησε εκ νέου πολλές φάσεις:
31’: Σουτ του Κώστα Παπαγεωργίου μέσα από τη μεγάλη περιοχή αποκρούει ο Τσέλιος εντυπωσιακά.
32’: Ο Μαυριάς σουτάρει μέσα από τη μεγάλη περιοχή στην κλειστή γωνία, αλλά αποκρούει ο Τσέλιος σε κόρνερ.
33: Το κόρνερ εκτελεί ο Κώστας Παπαγεωργίου, η μπάλα καταλήγει στον Μαυριά που σουτάρει πάλι μέσα από τη μεγάλη περιοχή αλλά μπλοκάρει ο Τσέλιος.
41’: Σουτ του Πλέγα από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα καταλήγει άουτ.
* * *
Στο δεύτερο μέρος ο Δερμιτζάκης αποφασίζει να βάλει τον Στίνα αντί του Κοσσονού που έχει δεχθεί μια κίτρινη κάρτα και «φλέρταρε» επικίνδυνα και με δεύτερη που θα σήμανε αποβολή.
Στο 51’ η ΑΕΛ φθάνει στο δεύτερο γκολ για να διώξει το άγχος από το γήπεδο καθώς από αριστερά ο Κ. Παπαγεωαργίου κάνει σέντρα και ο Γιανναράκης σουτάρει από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Τσέλιος αποκρούει εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Όσο και αν φαίνεται απίστευτο αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα, αφού από κει και πέρα δεν υπήρχε παιχνίδι με εξαίρεση το πρώτο κόρνερ που κέρδισε η Αναγέννηση Καρδίτσας στα τελευταία λεπτά και το άγχος που είχε η λαρισινή ομάδα μήπως κάποια φάση γίνει επικίνδυνη για την εστία του Σουλούκου.
Για σαράντα λεπτά οι φίλαθλοι το μόνο που θα θυμούνται θα είναι το κρύο που επικρατούσε και όχι ο αγώνας. Ποιότητα στο μηδέν ασορτί με τη θερμοκρασία… Η κατηγορία ίσως είναι η χειρότερη από πλευράς θεάματος που υπάρχει…

 

Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίοι οι Ηλιάδης, Γιανναράκης που κράτησαν μακριά τους επιθετικούς της Αναγέννησης Καρδίτσας. Ο Σουλούκος δεν κρίνεται γιατί δεν …ακούμπησε τη μπάλα. Ο Καλουτσικίδης έχει συμμετοχή στο γκολ, ενώ ο Γιώργος Παπαδόπουλος είχε δυο πολύ καλές αποκρούσεις από δεξιά.
Ο Πλέγας εγγύηση όπως και ο Αντράντα. Ο Κώστας Παπαγεωργίου για μια ακόμα φορά κινητήριος μοχλός.
Ο Πεντρόσο μαχητής όπως πάντα και καλύτερος φέτος παίκτης της ομάδας, ενώ Μαυριάς και Κοσσονού δεν ήταν καλοί.
Ο Στίνα επίσης δεν πήγε καλά, ενώ οι αλλαγές γενικά δεν φάνηκαν.
Από την ομάδα της Αναγέννησης Καρδίτσας κορυφαίος ο τερματοφύλακας Τσέλιος που μέχρι το 50’ (τότε ουσιαστικά τελείωσε ο αγώνας) γλίτωσε την ομάδα της Καρδίτσας από πολλά γκολ. Καλύτεροι σε απόδοση οι: Γκόλιας, Κοκκίνης (ιδιαίτερα κινητικός και απειλητικός), Ντουμάνης.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητής της ...καθυστέρησης ήταν ο Γιώργος Μελτζανίδης (Ημαθίας) αφού για να πάρει απόφαση έπρεπε να περάσουν αρκετά δευτερόλεπτα. Γενικά ανεπαρκής όπως και οι βοηθοί Γιάννης Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), Γιώργος Χριστοδούλου (Ημαθίας). Προφανώς η Ένωση Ημαθίας είναι δυνατή και προωθεί τους διαιτητές της.
Κίτρινες κάρτες είδαν οι: Κοσσονού, Πεντρόσο, Σταμόπουλος , Ζάγγος, Κοκκίνης.

 

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Παπαδόπουλος. Ηλιάδης, Γιανναράκης, Πλέγας, Αντράντα (85’ Θωμαϊδης), Κοσσονού (46’ Στίνα), Παπαγεωργίου Κ. (73’ Νίνο), Πεντρόσο, Μαυριάς (90’+1 Παπαγεωργίου Αθ.)
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γεώργιος Τυριακίδης): Τσέλιος, Τομάσεβιτς (80’ Ντουμάνης), Ανδρικόπουλος (45’ λ.τ. Βούζας), Σκόνδρας, Σταματόπουλος, Γκόλιας, Κέρθι, Κοκκίνης (80’ Παπαδάκος), Ξυδάς (57’ Κορέλας), Σαλαμούρας (80’ Ζάγγος), Γκονίγκλιο

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass