Με νίκες προχώρησαν οι πρωτοπόροι

Ανθούπολη και ΠΟΕ επικράτησαν της Πελασγιώτιδας με 3-0 και του Απόλλωνα Λάρισας με 1-0 αντίστοιχα Ισόπαλος στα Φάρσαλα ο Οικονόμος (3-3) Θρίλερ στη Νεάπολη

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2024 13:00

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Η απόσταση των δύο βαθμών ανάμεσα στην πρωτοπόρο Ανθούπολη και τον ΠΟ Ελασσόνας

διατηρήθηκε αναλλοίωτη μετά και τη διεξαγωγή της χθεσινής 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ με την οποία ξεκίνησε ο β’ γύρος της διοργάνωσης.
Η Ανθούπολη κέρδισε στο Ομορφοχώρι την Πελασγιώτιδα με 3-0, ενώ ο ΠΟΕ έστω και με το φτωχό 1-0 έκαμψε την αντίσταση του Απόλλωνα Λάρισας.
Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης «στραβοπάτησε» στα Φάρσαλα καθώς αναδείχτηκε ισόπαλος 3-3 με τον Αχιλλέα που επέστρεψε στη φυσική του έδρα (μετά την καταστροφική πλημμύρα), ενώ στη Νεάπολη το παιχνίδι επιφύλαξε χιτσκοκικό φινάλε με τον Κίσσαβο Συκουρίου να ισοφαρίζει με πέναλτι στο 90’+6’ τον Ηρακλή Λάρισας (1-1).
Από κει και πέρα σημαντικές από βαθμολογικής πλευράς νίκες πρόσθεσαν στο ενεργητικό τους οι Δωτιέας Αγιάς, Μαυροβούνι, Δαμασιακός και Όλυμπος Γόννων.
Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:

ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ    3
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ    0
Τη δεύτερη νίκη της επί της Πελασγιώτιδας στην ίδια εβδομάδα (και τρίτη συνολικά φέτος) πέτυχε χθες στο γήπεδο Ομορφοχωρίου η Ανθούπολη με σκορ 3-0. Το παιχνίδι κρίθηκε στην επανάληψη, καθώς στο α’ ημίχρονο οι τυπικά γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να μετατρέψουν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν κυρίως με τους Καραμπούζη, Σκούπρα και Γιαννακόπουλο. Ο τελευταίος μάλιστα στο 25’ είχε κεφαλιά στο δοκάρι, μετά από σέντρα του Κουβελά.
Στην επανάληψη το σκηνικό διαφοροποιήθηκε και στο 68’ ο Λάιος με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Πανταζή άνοιξε το σκορ (1-0), ενώ στο 78’ ο Παπαδάκος με σουτ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το τελικο΄3-0 διαμόρφωσε στο 84’ ο Κουβελάς με σουτ.
Διαιτησία: Σκάρπας, Καρακώστας, Κοσμάνος.
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (Χρ. Χατζηλιάδης): Ντιντής, Καραγιάννης (55’ Νάστας), Γιαννακόπουλος, Πανταζής (75’ Βλαχάκης), Καραμπούζης (85’ Αργύρης), Τσάτσος, Σέσι (85’ Κατσαμπέλας), Λάιος, Σκούπρα, Παπαδάκος (75’ Μαριγκούδης), Κουβελάς.
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ (Σπ. Ευαγγέλου): Μαστοροδήμος, Λιλελάρι, Χατζηιωάννου (70′ Χατζηκαμαγιάννης), Ρακίπι, Ντογκάνι (82′ Τζίκας), Σκούπρας, Δάσσιος, Ζήκος (55′ Καλούσης), Οσμάνι (82′ Μερτζανίδης), Φώλιας (82′ Βράκας), Γελαλής

ΠΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ    1
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡ.    0
Το γκολ του Μουλτσιά στο 48’ αποδείχτηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του ΠΟ Ελασσόνας απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσαν τον αντίπαλό τους, ωστόσο το πρώτο μέρος έληξε χωρίς γκολ.
Έτσι με την έναρξη της επανάληψης στο 48’ μετά από φάουλ του Μαλάκου, ο Μουλτσιάς από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.
Στις καθυστερήσεις (90’+4’) αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα ο Γκαμπέτας του ΠΟΕ.
Διαιτησία: Στάικος, Κοτούμπας, Μπασινός.
ΠΟΕ (Ζήσης Ζιάγκας): Γούπος, Μπούσιας (46′ Μαλάκος), Κορττάρι, Λαγός, Κριεζής, Καραμούλας (65′ Καραγκούνης), Γκαμπέτας, Κουκούλας, Ιγγλέζος, Ρολντάν, Μουλτσιάς (70′ Παλάσιος).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Τ. Βενέτης): Φαρμάκας, Νικολακούλης, Γερεντές Γ., Λάιος, Μπαγιώτας (77’ Κούρτι), Μπουκουβάλας, Μπόρος (40’ λ.τ. Γιασιάς), Χατζηλιόντας (77’ Γκάτης), Γερεντές Θ. (55’ Χατζής), Τσαπατόρης, Τσιούτσιας (77’ Λεπενιώτης)

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Φ.    2
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ    2
Μακριά από τη νίκη έμεινε για τρίτο διαδοχικό αγώνα (πρωταθλήματος και κυπέλλου) ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος στα Φάρσαλα με τον τοπικό Αχιλλέα και σκορ 2-2. Ήταν ένα αποτέλεσμα που δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα στους δύο αντιπάλους, αφού οι μεν γηπεδούχοι επιθυμούσαν να συνδυάσουν με νίκη την επιστροφή τους στη φυσική τους έδρα κατά το ξεκίνημα του δευτέρου γύρου, οι δε φιλοξενούμενοι - που δέχθηκαν πίεση σε διαστήματα του αγώνα - έχασαν στο φινάλε τη μεγάλη ευκαιρία για το νικητήριο γκολ.
Στο 9’ καταλογίστηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μπουμπουνάρα επί του Παπακωνσταντίνου. Ψύχραιμος από τη «βούλα» των 11 μέτρων, ο Τσιάκος άνοιξε το σκορ για τους Φαρσαλινούς (1-0). Στο 16’ ο Ντούφας «έβγαλε» τον Σταμάτη στη δεξιά πλευρά της επίθεσης και παρότι το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο, τη φάση ακολούθησε ο Γκαραλιάκος που με κοντινό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.
Στο 22’ σουτ του Φούσα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 30’ ο Ματούλας πάσαρε στον Σταμάτη που βρισκόταν σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά οι διαδοχικές προσπάθειές του για σουτ αποκρούστηκαν από τους Γκουγκουλιά και Τλούπα. Στην επαναφορά της μπάλας, όμως, ακολούθησε ο Δριστέλας που δεν δυσκολεύτηκε να «γράψει» το 1-2.
Στο 75’ ο Σάαρ - Αποστολάκης πάσαρε προς την κατεύθυνση του Τσιάκου που προχώρησε και πλάσαρε υποδειγματικά τον Νούσια, διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.
Στο 90’+2’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Δραχαλίβα, η κεφαλιά του Γανού αποκρούστηκε από το δεξί κάθετο δοκάρι.
Διαιτησία: Φακής, Νίκζας, Κοντογιάννης.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Χρ. Καπελιάνης): Γεωργαντζάς, Σώκος, Κουρτεσιώτης, Τλούπας, Ποτόσογλου, Γκουγκουλιάς (65’ Σάαρ - Αποστολάκης), Παπακωνσταντίνου (80’ Κρικώνης), Σταμπουλής, Φούσα (46’ Κερμελίδης), Τσιάκος, Καρβούνης (80’ Φασούλας).
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Β. Μπακογιάννης): Νούσιας, Ντούφας, Μπουμπουνάρας (46’ Γκαντούνας), Αυλογιάρης, Γανός, Αλεξόπουλος, Γκαραλιάκος (79’ Σεμερτζίδης), Γκόλτσιος, Σταμάτης (85’ Τσούτσας), Ματούλας, Δριστέλας (85’ Στ. Δραχαλίβας).

ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡ.    1
ΣΥΚΟΥΡΙΟ    1
Συναρπαστικό φινάλε είχε το χθεσινό παιχνίδι στη Νεάπολη, αφού ο Κίσσαβος Συκουρίου κατάφερε στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων να σώσει την παρτίδα και να αποτρέψει την ήττα (1-1) στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή Λάρισας.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 42’ όταν μετά από κόρνερ του Ζαχαρούλη, από κοντά ο Νταφόπουλος έγραψε το 1-0. Οι «κυανόλευκοι» είχαν καλές στιγμές με τους Νταφόπουλο, Ζτούπη και Γαργάλα οι οποίες πέρασαν ανεκμετάλλευτες.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο Ηρακλής θα πανηγύριζε τη νίκη, στο 90’+6’ ο Σταθάκος υπέπεσε σε πέναλτι, το οποίο αξιοποίησε ο Τζέκα διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.
Για δύο πέναλτι που δεν καταλογίστηκαν διαμαρτυρήθηκαν οι γηπεδούχοι στο 65’ σε χέρι του Ντιντή και στο 70’ σε μαρκάρισμα του Νταφόπουλου, ενώ από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι έκαναν λόγο για επιθετικό φάουλ στη φάση του γκολ του Ηρακλή.
Στο 90’+6’ αποβλήθηκαν για αψιμαχία οι Ζέρβας και Κορδέλας.
Διαιτησία: Χήτος, Γρηγοριάδης, Στεργιακούλης.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θ. Τριανταφυλλόπουλος): Ντάτσι, Μαξακούλη, Δάσκαλος, Δραγατσίκης, Παϊτέρης, Ζέρβας, Ζτούπης (90’+3’ Σταθάκος), Γαργάλας, Νταφόπουλος (75’ Ράμα), Βέλας (60’ Παυλίδης), Ζαχαρούλης.
ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ (Απ. Τσιανάκας): Γιάκου, Λανάρας, Τζιούρας, Ντιντής, Κορδέλας, Τζέκα, Τσίτσαβος (55′ Τζέκα Α.), Τριανταφύλλου (65′ Χριστοδουλόπουλος), Πλιάγκας (65′ Φαρμάκας), Αγγελής, Κουλουκτσής.

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ    2
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ    0
Με το ίδιο σκορ με το οποίο ηττήθηκε στο ματς του α’ γύρου (2-0), ο Δωτιέας Αγιάς κέρδισε χθες του Αγ. Αναργύρους. Το 1-0 έγινε στο 11’ με το κοντινό πλασέ του Τσακάλι, ύστερα από κόρνερ του Φουρίκη, ενώ στο 44’ καταλογίστηκε πέναλτι σε χέρι αμυνομένου, το οποίο αξιοποίησε ο Φουκαλάς, γράφοντας έτσι το 2-0.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 85’ ο Φουρίκης είχε δοκάρι.
Διαιτησία: Κοντογιώργος, Μπλιώνας, Τοπαλσάββας.
ΔΩΤΙΑΣ ΑΓΙΑΣ (Ι. Σιάρκος): Πατέτσος, Πασχαλίδης, Τσακάλι, Ντελής, Φουρίκης, Ντακούλας, Φουκαλάς, Γκουντίκας (90’ Λέσι), Νικολακούλης (75’ Παπανικολάου), Σαΐτης, Μάντσε (65’ Χονδροδήμος)
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (Δ. Μητσής): Σβάρνας, Δοξαργιώτης, Παναγιώτου, Περήφανος, Φάρα (63′ Γεωργούλας), Χασιώτης, Γκουντρουμπής (55′ λ.τ. Γκούγκλας), Φυτιλής, Τζεμολάρι, Νούσιος, Παιδής.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ    0
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ    2
Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο το Μαυροβούνι πέρασε από το «Γ. Μητσιμπόνας» κερδίζοντας τον Ιπποκράτη με 2-0. Το 0-1 έγινε στο 33’ από τον Β. Μπατζέλα, σε μία φάση για την οποία οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ότι ο διαιτητής έδωσε ανάποδο φάουλ, ενώ στο 73’ ο Δ. Μπάγκας με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
Διαιτησία: Ακρίβος, Μπατζιανούλης, Ντανταλής.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (Γ. Χατζής): Βαγενάς, Ντόβας, Κουρούκας, Βίλλης (80′ Καραγιάννης), Φραχόλι Φ., Φραχόλι Ο. (80′ Παπαδόπουλος), Παπακωνσταντίνου (72′ Μαραμής), Βούγιας, Καραπλής (58′ Ασίκογλου), Ζυγούρης, Χονδής (72′ Κωστάκης).
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ (Δ. Κουκουλιαύκας): Αναστασίου, Μπάγκας Δ., Κακαζούκης, Σταυροθεόδωρος, Μπατζέλας Β., Μπατζέλας Ν., Πλίτσης (85’ Ριζόπουλος Δ.), Μπέτσης (85’ Ψαρρής), Καρατζούκος (72’ Κυριακίδης), Πράπας (73’ Πιτσίλκας), Γκουζιώτης (60’ Εμμανουήλ).

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ    0
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ    2
Στην επανάληψη ζεστάθηκε η μηχανή του Δαμασιακού και έφτασε σε μία πολύ σημαντική νίκη με 2-0 απέναντι στον Φαλανιακό που καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για να κερδίσει το στοίχημα της παραμονής.
Συγκεκριμένα στο 57’ ο Λέτσιος με πλασέ μετά από κεφαλιά πάσα του Τσατσελάρι έκανε το 0-1, ενώ στο 74’ ο Τσατσελάρι αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο κέρδισε ο Θ. Μουσιάρης, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 0-2.
Ο Φαλανιακός είχε τις δικές του πολύ καλές στιγμές κυρίως με τους Γκανάτσα και Σβερκούλη, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Διαιτησία: Βλιώρας, Γκαρέλης, Μίχος.
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Παραφέστας): Θεοχαρίδης, Καρυώτης (35′ λ.τ. Πανταζής), Γκανάτσας, Κυρίτσης, Ντανίκας, Αλιάι (60′ Χοτάι), Μπαλαής, Σβερκούλης, Αντωνόπουλος, Ραμάι (60′ Κωστόπουλος), Μαλάκος.
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Ν. Φακίτσας): Νικολακούλης, Τέγος, Μουσιάρης Θ., Οικονόμου, Καρακάνος, Φορτούνας, Σκόμπας, Τσάτσος (83’ Λούτσος), Λέτσιος, Δεληχάς (46’ Τσιάλτας Θ.), Τσατσελάρι (90’ Κοτρούτσος)

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ    0
ΓΟΝΝΟΙ    1
Ιδανικό ντεμπούτο για τον Λεωνίδα Κωστούλα με τη φανέλα του Ολύμπου Γόννων, καθώς στο 44’ ήταν ο μοναδικός σκόρερ της αναμέτρησης στο Αργυροπούλι (με εντυπωσιακό σουτ στο παραθυράκι της αντίπαλης εστίας ύστερα από ωραίο συνδυασμό με τον Γελαλή), χαρίζοντας έτσι τη νίκη στην ομάδα του (0-1).
Διαιτησία: Σούλης, Κοτούμπας, Πουρουτίδης.
ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (Γ. Τζαφέρης): Κιλιργιώτης, Κίτσιος Π., Δασκαλόπουλος, Λάλος, Κίτσιος Δ., Βογιατζής, Λέκα, Γουρνάρης, Τσιρογιάννης, Τσιάγκος, Κατσαρός.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΟΝΝΩΝ (Δ. Κωστής): Παπαζήσης, Ζαϊρές Γ., Αλεξίου, Περδίκης, Μπούμπουλης Θ., Κωστούλας, Μπούμπουλης Β., Σερίφης, Γελαλής (78’ Κίτσιος), Σέτζας (55’ Κόκρας), Αθανασιάδης (70’ Κολτσίδας)

Η ταυτότητα της 18ης αγωνιστικής

Αργυροπούλι- Γόννοι    0-1
Ηρακλής Λάρ.- Συκούριο    1-1
Παναγροτικός –Σμόλικας    0-3 (ά.α.)
ΠΟ Ελασσόνας-Απόλλων Λάρ.    1-0
Αχιλλέας Φ.-Οικονόμος    2-2
Ιπποκράτης-Μαυροβούνι    0-2
Φαλανιακός-Δαμασιακός    0-2
Ανθούπολη-Πελασγιώτιδα    3-0
Δωτιέας Αγιάς- Αγ. Ανάργυροι    2-0Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (3/2, 15:00)
Μαυροβούνι-Σμόλικας
Αγ. Ανάργυροι-Ιπποκράτης
Οικονόμος-Παναγροτικός (3-0 ά.α.)
Συκούριο-Δωτιέας Αγιάς
Πελασγιώτιδα-Αχιλλέας Φ.
Απόλλων Λάρ.-Ηρακλής Λάρ.
Γόννοι-Ανθούπολη
Δαμασιακός-ΠΟ Ελασσόνας
Φαλανιακός-Αργυροπούλι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ανθούπολη     56-3     48
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
2. ΠΟ Ελασσόνας     46-10     46
3. Σμόλικας     37-15     43
4. Οικονόμος     45-14     40
5. Απόλλων Λάρ.     28-12     33
6. Ηρακλής Λάρ.     25-17     31
7. Δωτιέας Αγιάς     21-17     30
8. Μαυροβούνι     22-19     30
9. Γόννοι     27-22     27
10. Δαμασιακός     21-24     25
11. Συκούριο     26-27     23
12. Αχιλλέας Φ.     29-32     20
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
13. Φαλανιακός     18-28     19
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
14. Άγ. Ανάργυροι     18-38     15
15. Πελασγιώτιδα     19-39     12
16. Αργυροπούλι     20-53     10
17. Ιπποκράτης     17-51     6
*Ο Παναγροτικός Νίκαιας έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass