ΠΑΟ και Αρης στους «8»

ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΑΕΚ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2024 8:09

Με «ήρωα» τον Γιούρι Λοντίγκιν (φωτ.), ο οποίος απέκρουσε το 5ο πέναλτι του Καρβάλιο την ώρα που ετοιμαζόταν να δώσει την πρόκριση στον Ολυμπιακό (απ’ τη στιγμή που είχε αστοχήσει ο Μλαντένοβιτς), ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «λυγίσει» τον Ολυμπιακό με 7-6 στη διαδικασία των πέναλτι (0-0 κανονική διάρκεια και παράταση) και να πανηγυρίσει μία μεγάλη πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Μπαρτ Σένκεφελντ ευστόχησε στο 7ο πέναλτι των «πράσινων», την ώρα που ο Μαντί Καμαρά έστειλε τη δική του τελευταία εκτέλεση πάνω απ’ τα δοκάρια, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει στην πρόκριση. Ένα κακό ποιοτικά ντέρμπι, αλλά με τρομερή ένταση κι αγωνία, κρίθηκε απ την άσπρη βούλα, με τους «πράσινους» να περνούν στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν σε διπλά ματς τον Ατρόμητο.
Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ: Αϊτόρ 0-1, Ροντινέι 1-1, Ρουμπέν 1-2, Ζέλσον Μαρτίνς 2-2, Αράο 2-3, Γιόβετιτς 3-3, Γεντβάι 3-4, Ποντένσε 4-4, Μλαντένοβιτς απέκρουσε ο Πασχαλάκης, Καρβάλιο απέκρουσε ο Λοντίγκιν, Κώτσιρας 4-5,Βρουσάι 5-5, Βαγιαννίδης 5-6, Ορτέγκα 6-6, Σένκεφελντ 6-7, Καμαρά άουτ.
Διαιτητής: Ντένις Χίγκλερ (Ολλανδία)
Κίτρινες: 27’ Καμαρά, 70’ Ποντένσε, 97’ Έσε - 3’ Μπερνάρ, 104’ Μαντσίνι, 109’ Ρουμπέν
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλος Καρβαλιάλ): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν (115’ Ιμπόρα), Ντόη, Ορτέγκα, Έσε (100’ Καρβάλιο), Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (63’ Ποντένσε), Φορτούνης (116’ Βρουσάι), Μασούρας (91’ Γιόβετιτς), Ναβάρο (106’ Ζέλσον Μαρτίνς).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Γεντβάι, Αράο, Χουάνκαρ (96’ λ. τρ. Μλαντένοβιτς), Κώτσιρας, Βιλένα (67’ Ρουμπέν), Μαντσίνι (105’+1’ Σένκεφελντ), Μπερνάρ (67’ Ζέκα), Βέρμπιτς (98’ Αϊτόρ), Σπόραρ (105’+1’ Ακαϊντίν).
*Έπειτα από συγκλονιστικό παιχνίδι, ο Άρης πανηγύρισε την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αφήνοντας εκτός διοργάνωσης στη διαδικασία των πέναλτι την κάτοχο του τίτλου, ΑΕΚ. Οι δυο ομάδες, μετά τη «λευκή» ισοπαλία της Νέας Φιλαδέλφειας, έμειναν στο 1-1 (Λορέν Μορόν 59’ – Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς 45’+1’) στην κανονική διάρκεια και την παράταση στη ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης». Στην ψυχοφθόρα διαδικασία, ο Χουλιάν Κουέστα απέκρουσε τις εκτελέσεις των Ντομαγκόι Βίντα κι Εζέκιελ Πόνσε, με τον Μπίργκερ Βερστράτε να ευστοχεί στο καθοριστικό πέναλτι και να στέλνει τον Άρη στους «8».

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των δεύτερων αγώνων για τους «16» και των πρώτων για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας 2023/24 έχουν ως εξής:
Πανσερραϊκός-Αστέρας Τρ.    1-1    (2-0)
Βόλος-ΠΑΟΚ     0-2    (0-1)
Ατρόμητος-ΑΕΛ    4-0    (1-1)
Καλλιθέα-Παναιτωλικός    2-2    (2-3)
Κηφισιά-ΟΦΗ    1-1    (1-3)
Άρης-ΑΕΚ    4-2 πέν./1-1 κ.δ.
    και παρ.    (0-0)
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκος 6-7 πέν./0-0 κ.δ. και παρ.        (1-1)
Νίκη Βόλου-Λεβαδειακός Σήμερα - 19:00 (1-1)
*Σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αγώνων
ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ
ΑΓΩΝΑΣ Α’ ΑΓ.
Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ        0-4
Άρης εναντίον Νικητής Λεβαδειακός-Νίκη Βόλου
ΟΦΗ-Παναιτωλικός
Παναθηναϊκός-Ατρόμητος

 

ΟΙ ΔΙΑΣΤΡΑΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ
Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ εναντίον Παναθηναϊκός-Ατρόμητος
ΟΦΗ-Παναιτωλικός εναντίον Άρης/Λεβαδειακός-Νίκη Βόλου
*Ο νικητής από το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών θα είναι κι ο τυπικά γηπεδούχος στον τελικό του Κυπέλλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass