Εκτός Κυπέλλου η ΑΕΛ, φωνάζει δικαίως για τρία πέναλτι!

• ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ Η ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΤΡΟΜΗΤΟ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕ ΣΚΟΡ 4-0 *ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ κ. ΒΑΤΣΙΟΣ *ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ 56’ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ «ΘΕΑΤΡΟ»

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2024 13:00

Η ΑΕΛ μπορεί να αποκλείστηκε από την επόμενη φάση της διοργάνωσης του Κυπέλλου

Ελλάδος καθώς έχασε από τον Ατρόμητο Αθηνών με σκορ 4-0 Τριμμάτης (39’), Αντζιέλσκι (50’-πεν.), Τσακμάκης (84’) και Βέργος (90+3’), στο γήπεδο του Περιστερίου στον επαναληπτικό αγώνα, όμως αποτελεί μαγική εικόνα αυτό το αποτέλεσμα, ελέω διαιτησίας.
Συγκεκριμένα, ο διαιτητής κ. Βάτσιος με τις αποφάσεις του έγινε αρνητικός πρωταγωνιστής της συνάντησης, καθώς δεν καταλόγισε τρία πεντακάθαρα πέναλτι υπέρ των «βυσσινί», στο 26’ όταν τον Ογκμποε έκαναν «σάντουιτς» δύο αντίπαλοί του, ενώ ετοιμαζόταν να σκοράρει, στο 56΄όπου ανατράπηκε ο Κώστας Παπαγεωργίου και αντί για την εσχάτη των ποινών, ο ρέφερι τον απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη για «θέατρο» και στο 78΄ όταν έγινε αντικανονικό μαρκάρισμα πάνω στον Θανάση Παπαγεωργίου.
Βέβαια και το 4-0 (σ.σ. πρώτη ήττα του Παύλου Δερμιτζάκη από την ημέρα που ανέλαβε) είναι ένα βαρύ σκορ που ίσως να μην επιτρέπει δικαιολογίες, καθώς η ΑΕΛ έδειχνε το διάστημα από το 40΄έως το 55’ να τα έχει χαμένα και μετά έγιναν αλλαγές για να ξεκουραστούν και ορισμένοι παίκτες, όμως η αδικία είναι καταφανέστατη και ο ρέφερι εάν έδινε τουλάχιστον τα δύο από τα τρία πέναλτι, τα πράγματα ίσως εξελισσόταν διαφορετικά. Από την αρχή μέχρι το 40’, η ΑΕΛ έβαλε δύσκολα τον αντίπαλό της, αλλά μετά το 2-0 στο 50΄και την αποβολή του Κώστα Παπαγεωργίου που είναι μια σημαντική απώλεια, τα πράγματα έγιναν πάρα πολύ δύσκολα και το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης, δεν στάθηκε ικανό για την πρόκριση και σημειώθηκαν δύο ακόμη γκολ από τους γηπεδούχους.
Πλέον οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο πρωτάθλημα της Super League 2 και η ΑΕΛ δίνει την Κυριακή ένα πολύ δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη με τον Μακεδονικό.
Όσον αφορά στον Ατρόμητο, έγινε η τρίτη ομάδα που εξασφάλισε την παρουσία της στα προημιτελικά του εφετινού Κυπέλλου Ελλάδας, στη ρεβάνς του Περιστερίου και με συνολικό σκορ 5-1, προκρίθηκε στους «8», όπου θα περιμένει σε διπλά ματς τον νικητή που θα προκύψει απ’ το μεγάλο «ζευγάρι» Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός που δίνουν τη δική τους «μάχη» σήμερα στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Στη χθεσινή αναμέτρηση, ο τεχνικός της ΑΕΛ Παύλος Δερμιτζάκης επέλεξε να αγωνιστεί η ομάδα με σύστημα 4-3-3.
Κάτω από τα δοκάρια ο Σουλούκος, δεξιά στην άμυνα ο Θ. Παπαγεωργίου, αριστερά ο Μαϊδανός, με κεντρικούς αμυντικούς τους Γιανναράκη και Στάμου. Στη μεσαία γραμμή οι Κ. Παπαγεωργίου, Θωμαΐδης, Πλέγας, μεσοεπιθετικά δεξιά ο Μαυριάς, αριστερά ο Κοσσονού και στην κορυφή της επίθεσης ο Ογκμποε.
Η ΑΕΛ είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 11’, όταν ο Μαρκετζιάνι άνοιξε το κοντρόλ, ο Κοσσονού πίεσε για να κλέψει, αλλά η μπάλα έφυγε προς τα πίσω. Στο 20’ ο Τριμμάτης έκανε το σουτ εκτός περιοχής, μετά από εξαιρετική μεταβίβαση, αλλά απέκρουσε ο Σουλούκος, ενώ στο 28’ η ΑΕΛ είχε πολύ μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί. Ο Όγκμποε κέρδισε τις μονομαχίες μετά από γέμισμα στην περιοχή, αλλά δεν κατάφερε από κοντά να στείλει την μπάλα στην εστία, καθώς τον έκοψε την τελευταία στιγμή ο Τσακμάκης. Η πίεση που άσκησε ο Ατρόμητος μετά το ημίωρο έφερε το γκολ του Τριμμάτη στο 39ο λεπτό. Από ωραία συνεργασία των γηπεδούχων από τα αριστερά, ο Βρακάς έβγαλε ωραία μπαλιά προς τον Κουέν κι εκείνος γύρισε προς τη μικρή περιοχή για τον Τριμμάτη, που έκανε το 1-0.
Στο 43’ σε εκτέλεση κόρνερ από τον Κ. Παπαγεωργίου για την ΑΕΛ κεφαλιά του Γιανναράκη, η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Ατρομήτου.
Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ατρόμητος βρήκε και δεύτερο γκολ και ουσιαστικά «καθάρισε» την πρόκριση στο 50’, με εκτέλεση πέναλτι του Αντζιέλσκι (2-0). Προηγήθηκε μονομαχία του Γιανναράκη με τον Αντζιέλσκι, του βάζει το χέρι ο πρώτος και ο δεύτερος πέφτει σχετικά εύκολα. Δείχνει την άσπρη βούλα ο διαιτητής, δεν υπήρχε και VAR...
Στο 56’ η ΑΕΛ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Κώστα Παπαγεωργίου μέσα στην περιοχή έπειτα από διεκδίκηση της μπάλας με τον Μαρκετζιάνι, όμως αντ’ αυτού οι «βυσσινί» έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο διαιτητής Βάτσιος έδειξε δεύτερη κίτρινη στον παίκτη της λαρισινής ομάδας για «θέατρο», μέσα σε πολύ έντονες διαμαρτυρίες απ’ την πλευρά των φιλοξενούμενων.
Η ΑΕΛ στο 78’ ζήτησε και νέο πέναλτι σε μαρκάρισμα στον Θανάση Παπαγεωργίου, «όχι» είπε ο Βάτσιος και σε αυτή την περίπτωση. Ο Ατρόμητος έφτασε και σε τρίτο γκολ στο 84’, όταν από κόρνερ του Κούντε, ο Τσακμάκης σηκώθηκε ψηλότερα απ’ όλους και με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 3-0 , ενώ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Βέργος, έπειτα από ασίστ του Βαλένσια έκανε το 4-0 κι έδωσε μεγάλες διαστάσεις στη νίκη των γηπεδούχων και στην πρόκρισή τους στους «8».
Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
Κίτρινες: 76’ Ιμερέκοβ - 27’ Κ. Παπαγεωργίου, 34’ Κοσσονού, 49’ Γιανναράκης
Αποβολές: 56’ Κ. Παπαγεωργίου (2η κίτρινη)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Σάσα Ίλιτς): Μαρκετζιάνι, Τσακμάκης, Ιμερέκοβ, Αθανασίου, Πομόνης (73’ Ασεβέδο), Γκονθάλεθ, Καραμάνης, Κούεν (67’ Κούντε), Τριμμάτης (81’ Βαλέντσια), Αντζιέλσκι (73’ Βέργος), Βρακάς (67’ Ντιρκς).
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Μαϊδάνος (63’ Παπαδόπουλος), Στάμου, Γιανναράκης, Θ. Παπαγεωργίου, Πλέγας (64’ Αντράντα), Θωμαΐδης, Κ. Παπαγεωργίου, Κοσσονού (63’ Νίνο), Μαυρίας (85’ Βλιώρας), Ογκμπόε (64’ Στίνα).
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
15:00, Καλλιθέα – Παναιτωλικός    (2-3)
17:00, Κηφισιά – ΟΦΗ    (1-3)
19:00, Άρης – ΑΕΚ    (0-0)
21:00, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός    (1-1)
17:00, Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚ
ΑΥΡΙΟ
17:00 Νίκη Βόλου – Λεβαδειακός    (1-1)
ΟΙ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
ΑΕΚ ή Άρης - Λεβαδειακός ή Νίκη Βόλου
ΟΦΗ ή Κηφισιά - Παναιτωλικός ή Καλλιθέα
Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός - Ατρόμητος
Πανσερραϊκός - ΠΑΟΚΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ
1. Πανσερραϊκός / ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός / Ατρόμητος
2. ΟΦΗ ή Κηφισιά / Παναιτωλικός ή Καλλιθέα - ΑΕΚ ή Άρης / Λεβαδειακός ή Νίκη
Ο ΤΕΛΙΚΟΣ (18/5)
Νικητής 1 - Νικητής 2

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Μετά τον αγώνα στο Περιστέρι, η ΠΑΕ ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαιτησία, τονίζοντας τα εξής: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ συστήνει αυτοσυγκράτηση προς όλους τους παράγοντες της ομάδας και τους χιλιάδες αγνούς φιλάθλους μας, που βίωσαν στο Περιστέρι άλλη μία άδικη και ανερυθρίαστη διαιτησία, να προδικάζει το τελικό αποτέλεσμα με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο. Μπορεί ο αγώνας να διεξήχθη σε άδειες κερκίδες, αλλά το φίλαθλο κοινό και είδε και έκρινε. Όσο συνεχίζονται και συντελούνται ποδοσφαιρικά εγκλήματα αυτού του επιπέδου, ο κόσμος θα απομακρύνεται συνεχώς από τα γήπεδα.
Ας αποφασίσει η πολιτεία τι είδους ποδόσφαιρο και γενικότερα τι αθλητισμό επιθυμεί. Αυτό που βιώνουμε συνεχώς και με ένταση τα τελευταία χρόνια, καθιστά αναμφίβολα το προϊόν μας ως ένα από τα πλέον διεφθαρμένα του κόσμου. Συγχαρητήρια στον «άξιο» διαιτητή της σημερινής φαρσοκωμωδίας και καλή περαιτέρω σταδιοδρομία του ευχόμαστε. Με τέτοιες επιδόσεις είναι βέβαιο ότι θα κατακτά συνεχώς επαγγελματικά επίπεδα. Αρκεί στο τέλος να μην «σφυρίζει» μόνος του».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass