Νικήτρια στο ντέρμπι κορυφής η Ανθούπολη

*Επικράτησε στο γήπεδο Γλαύκης του Σμόλικα με 3-0 *Τέσσερα γκολ ο Καραμούλας στο 5-0 του Π.Ο.Ε. επί των Αγ. Αναργύρων

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2024 12:30

Του Άρη Γκουτρουμάνη

Συνεχίζοντας την πορεία της προς την κατάκτηση του τίτλου, η Ανθούπολη κέρδισε

ένα ακόμα ντέρμπι κορυφής, αυτήν τη φορά με 3-0 επί του Σμόλικα Φαλάνης, στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος της «DE-TOX»-Α’ ΕΠΣΛ.
Ο Π.Ο.Ε. πέτυχε το σκορ της ημέρας κερδίζοντας με 5-0 τον Ατρόμητο Αγ. Αναργύρων, με τον Γιώργο Καραμούλα να σκοράρει τέσσερις φορές, ενώ νικητής αναδείχτηκε και ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος επιβλήθηκε έστω και δύσκολα με σκορ 2-1 της τοπικής Δόξας.
Ακάθεκτος προχωρά ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος αν και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, έκαμψε την αντίσταση του Ολύμπου Γόννων με 2-0, ενώ στην Αγιά Δωτιέας και Μαυροβούνι «κόλλησαν» στο 0-0.
Σημαντική νίκη κατέγραψε ο Δαμασιακός με 1-0 επί της Πελασγιώτιδας και πήρε πολύτιμη βαθμολογική ανάσα, ενώ στο Δασοχώρι σ’ ένα ακόμα κρίσιμο βαθμολογικά παιχνίδι στη μάχη της παραμονής, Φαλανιακός και Κίσσαβος Συκουρίου μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0).
Τέλος, στην αναμέτρηση με την οποία άνοιξε η αυλαία της αγωνιστικής το απόγευμα του Σαββάτου ο Ηρακλής Λάρισας νίκησε με 2-1 τον Ιπποκράτη.
Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια έχουν ως ακολούθως:

ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ    3
ΣΜΟΛΙΚΑΣ    0
Η Ανθούπολη ήταν η μεγάλη νικήτρια της 16ης αγωνιστικής, καθώς επικράτησε στο ντέρμπι κορυφής του Σμόλικα Φαλάνης με 3-0, που διεξήχθη στο γήπεδο Γλαύκης, παρουσία 300 φιλάθλων. Η αναμέτρηση κυμάνθηκε σε πολύ καλά επίπεδα, ανάμεσα σε δύο ανταγωνιστικές ομάδες, που έδωσαν ρυθμό στο παιχνίδι, βγάζοντας πολλά χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο, και κρίθηκε στις λεπτομέρειες.
Η Ανθούπολη αποδείχτηκε πιο ουσιαστική, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του αντιπάλου, αξιοποίησε τις ευκαιρίες που δημιούργησε και έφτασε δίκαια στη νίκη. Από την άλλη πλευρά, ο Σμόλικας θα μπορούσε να είχε πετύχει κάτι περισσότερο, αλλά στάθηκε άτυχος σε δύο χαρακτηριστικές φάσεις, τις οποίες αν αξιοποιούσε, το παιχνίδι ενδεχομένως να είχε διαφορετική εξέλιξη.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ο Μπλέντι Μούτσα που πέτυχε δύο γκολ και παράλληλα ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου.
Το 1-0 έγινε στο 15’, όταν ο Σκούπρας εκτέλεσε φάουλ, ο Σέσι πήρε την πρώτη κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Μούτσα με νέα κεφαλιά χρίστηκε σκόρερ.
Στο 25’ από εκτέλεση κόρνερ του Σκούπρα ο Λάιος με καρφωτή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι διπλασίασε τα τέρματα της Ανθούπολης (2-0).
Στο 36’ ο Σμόλικας θα μπορούσε να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά το σουτ του Χατζούλη χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Έτσι, το 2-0 διατηρήθηκε στο πρώτο 45λεπτο, με τον Σμόλικα να μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι στην επανάληψη και να απειλεί και πάλι στο 47’, όταν μετά από σέντρα του Γκιόνα ο Ν. Γούτος με κοντινό πλασαριστό σουτ έστειλε την μπάλα ξυστά άουτ.
Κι ενώ ο Σμόλικας έψαχνε το γκολ, στο 59’ ο Μούτσα διεκδίκησε μία προωθημένη μπαλιά, απέφυγε τον Παπαγιάννη που βγήκε πολύ έξω από την εστία του για να τον ανακόψει και από πολύ δύσκολη θέση (πλάγια αριστερά) με πλασέ έγραψε το 3-0.
Κάπου εκεί το παιχνίδι είχε τελειώσει, με τον Σμόλικα να έχει ένα πολύ καλό σουτ του Παρασκευούδη (απέκρουσε ο Ντιντής), που ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα.
Την αναμέτρηση διηύθυνε ο κ. Μπουρουζίκας, ο οποίος προσπάθησε να κρατήσει τις ισορροπίες, ωστόσο δεν απέφυγε κάποια λάθη εκατέρωθεν, δίνοντας έτσι την αφορμή για διαμαρτυρίες και από τις δύο ομάδες. Πολύ καλοί οι βοηθοί του κ. Γκαρέλης και Μίχος.
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (Μ. Ζιώγας-Κ. Μαντζώκας): Ντιντής, Πανταζής, Λάιος, Κουβελάς (67’ Αργύρης), Σέσι, Μούτσα (80’ Καραγιάννης), Βλαχάκης, Αναγνώστης (73’ Παπαδάκος), Τσάτσος, Σκούπρας (80’ Γιαννακόπουλος), Καραμπούζης.
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Ν. Χρόνης): Παπαγιάννης, Πόνηρος, Χριστακέας, Πολύζος (89’ λ.τ. Φούντογλου), Αλατάς, Τάφα, Γούτος Ν. (67’ Ζαμπέτας), Χατζούλης (67’ Γκανάβας), Νερπιέτρι (46’ Γκαλμπογκίνης), Γκιόνα (67’ Παρασκευούδης), Κακαβίτσης.

Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ    5
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ    0
Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Καραμούλα, ο οποίος σημείωσε τέσσερα γκολ, ο Π.Ο. Ελασσόνας δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ατρόμητο Αγ. Αναργύρων, κερδίζοντας με το εμφατικό 5-0.
Ο Γιώργος Καραμούλας μέσα σε 16 λεπτά πέτυχε τρία γκολ (4’, 7’, 20’), ενώ στο 52’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 4-0. Το τελικό 5-0 διαμόρφωσε στο 73’ ο Ρολντάν.
Διαιτησία: Βλιώρας, Μάνος, Βαλιώτης Ι.
Π.Ο. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Ζ. Ζιάγκας): Πέρπερας, Μπούσιας, Κορτσάρι, Λαγός (55’ Γκανάτσιος), Κριεζής, Καραμούλας (55’ Κωνσταντινίδης), Γκαμπέτας, Κουκούλης, Ρολντάν (75’ Τσιόγκας), Καραγκούνης (75’ Μπανούσης), Μουλτσίας (65’ Τσιπλικιάρης).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (Δ. Μητσής): Σβάρνας, Περήφανος, Φάρα (46’ Παναγιώτου), Κατσογιάννης (76’ Γουσόπουλος), Γκουντρουμπής, Μπακαρτζής (46’ Φυτιλής), Ροκάς (46’ Τζεμολάρι), Παπαδόπουλος, Νούσιος, Παιδής (76’ Αντωνίου), Γεωργούλας.

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ    1
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ    2
Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, έστω και δύσκολα, πέρασε από το Αργυροπούλι κερδίζοντας την τοπική Δόξα με 2-1.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 27’ με σουτ του Τσούτσα εκτός περιοχής. Πριν, όμως, κοπάσουν καλά-καλά οι πανηγυρισμοί (29’), ο Δ. Κίτσιος βρέθηκε στην «πλάτη» της άμυνας και πλάσαρε εύστοχα τον Δραχαλίβα ισοφαρίζοντας σε 1-1.
Στο 41’, αξιοποιώντας εκτέλεση κόρνερ του Ματούλα, ο Αυλογιάρης με κεφαλιά έδωσε εκ νέο το προβάδισμα στον Οικονόμο (1-2).
Στο 77’ σε φάση μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τσένα, οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν ότι ο Αυλογιάρης απέκρουσε, αφού η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή του τέρματος, κάτι που δεν αποδέχθηκε η διαιτητική ομάδα.
Διαιτησία: Κοντογιώργος, Μπατζιανούλης, Ν. Κοτούμπας.
ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (Γ. Τζαφέρης): Μπουρονίκος, Φουρκιώτης, Κάσα, Δασκαλόπουλος, Γουρνάρης, Λέκα, Βουγιατζής, Π. Κίτσιος, Τσιάγκος (46’ Τσένα), Δ. Κίτσιος, Κατσαρός (57’ Καραλής).
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Β. Μπακογιάννης): Ν. Δραχαλίβας, Ντούφας, Μπουμπουνάρας, Αυλογιάρης, Κατσιαντώνης, Μιφτάρι (70’ Γανός), Τσούτσας, Γκαραλιάκος (52’ Στ. Δραχαλίβας), Σταμάτης (52’ Λαζαρίδης), Ματούλας (89’ Γκόλτσιος), Δριστέλας (70’ Αλεξόπουλος).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡ.    2
ΓΟΝΝΟΙ    0
Την τρίτη του σερί νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Απόλλων Λάρισας, ο οποίος αυτήν τη φορά επιβλήθηκε του Ολύμπου Γόννων με 2-0 και παραμένει σταθερά στην πεντάδα της κατάταξης.
Σ’ ένα δυνατό παιχνίδι με αρκετές αξιόλογες στιγμές και από τις δύο πλευρές, οι παίκτες του Τάσου Βενέτη είχαν τις λύσεις στην επανάληψη και έφτασαν στη νίκη.
Στο 54’ μετά από κάθετη πάσα του Χατζηλιόντα, ο Τσαπατόρης «έσπασε» την μπάλα στον Θ. Γερεντέ και ο τελευταίος με πλασέ έγραψε το 1-0, ενώ στο 71’ ο έμπειρος Χατζηλιόντας με ωραία ενέργεια και πλασέ ύστερα από σέντρα του Τσαπατόρη, διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Διαιτησία: Ακρίβος, Τζιμούρτος, Μπασινός.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Τ. Βενέτης): Φαρμάκας, Νικολακούλης, Γερεντές Γ., Μπαγιώτας (75’ Λάιος), Τερζούδης, Μπουκουβάλας, Σιάτρας (82’ Τζιμόπουλος), Χατζηλιόντας (72’ Διβανές), Κούρτι (46’ Γερεντές Θ.), Τσιούτσιας (72’ Χατζής), Τσαπατόρης.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΟΝΝΩΝ (Δ. Κωστής): Μπαρμπαγιάννης, Αλεξίου, Σέντζας (79’ λ.τ. Αλεξόπουλος), Μπούμπουλης Θ., Περδίκης, Μπούμπουλης Β., Σερίφης, Ζαϊρές (71’ Κίτσιος), Κολτσίδας (66’ Κόκρας), Γελαλής, Αθανασιάδης (79’ λ.τ. Λιόγκας).

ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ    0
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ    0
Χωρίς νικητή και χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι στην Αγιά ανάμεσα στον Δωτιέα και το Μαυροβούνι. Καλύτερη στιγμή του αγώνα το δοκάρι του Φουρίκη για λογαριασμό των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος.
Στο 58’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γκουζιώτης των φιλοξενουμένων.
Διαιτησία: Χήτος, Δεδικούσης, Δεληγιάννη.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Ι. Σιάρκος): Πατέτσιος, Παπανικολάου (55’ Μάντσε), Πασχαλίδης, Τσακάλι, Χονδροδήμος, Νικολακούλης, Φουρίκης, Ντακούλας, Φουκαλάς, Λαβαντσιώτης (75’ λ.τ. Σαΐτης), Γκουντίκας.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ (Δ. Κουκουλιαύκας): Αναστασίου, Μπάγκας Κ., Μπάγκας Δ., Σταμέκος, Πλίτσης, Σταυροθεόδωρος (62’ Μπατζέλας Β.), Μπατζέλας Ν., Μπέτσης, Ακριβόπουλος (80’ Κυριακίδης), Πράπας (82’ Εμμανουήλ), Γκουζιώτης.

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ    1
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ    0
Με «χρυσό» σκόρερ τον Τσατσελάρι, ο Δαμασιακός πήρε μία πολύ σημαντική νίκη με 1-0 επί της Πελασγιώτιδας.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που στο 9’ άγγιξαν το γκολ, όταν ο Ποτός κέρδισε πέναλτι από τον Φορτούνα, το οποίο εκτέλεσε ο Κουσιώρας, αλλά ο Νικολακούλης έπεσε σωστά και απέκρουσε.
Στο 37’ ο Δαμασιακός ήταν αυτός που έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν το σουτ του Τσατσελάρι χτύπησε στο κάθετο δοκάρι.
Τελικά στο 38’ ο ίδιος παίκτης ελίχθηκε πολύ ωραία στην αντίπαλη περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-0.
Στις καθυστερήσεις του αγώνα αποβλήθηκε ο Γελαλής της Πελασγιώτιδας.
Διαιτησία: Δημεράς, Κοτούμπας Δ., Ντανταλής.
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Ν. Φακίτσας): Νικολακούλης, Τέγος, Μουσιάρης Θ., Καρακάνος, Οικονόμου, Τσιάλτας (86’ Μπακαΐμης), Τσάτσος, Φορτούνας (71’ Μουσιάρης Δ.), Λέτσιος, Λούτσος (71’ Δεληχάς), Τσατσελάρι.
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ (Σπ. Ευαγγέλου): Μαστοροδήμος, Γελαλής, Ντογκάνι (79’ Ραμιώτης), Χατζηιωάννου, Λιλελάρι (62’ Κουτσικούλης), Ρακίπι, Κουσιώρας, Δάσσιος, Ποτός, Οσμάνι, Πετράκης (62’ Ζήκος).

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ    0
ΣΥΚΟΥΡΙΟ    0
Δυνατό παιχνίδι στο γήπεδο Δασοχωρίου ανάμεσα στον Φαλανιακό και τον Κίσσαβο Συκουρίου που ήθελαν διακαώς τη νίκη, αλλά στο τέλος μοιράστηκαν τον βαθμό της «λευκής» ισοπαλίας.
Οι φιλοξενούμενοι που πίεσαν είχαν ορισμένες πολύ καλές επιθετικές στιγμές με κυριότερη το δοκάρι του Τζέκα με κεφαλιά στην αρχή του β’ μέρους.
Ο Φαλανιακός απείλησε στο 70’ με τους Πάνου και Κωστόπουλο, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κίσσαβος άγγιξε τη νίκη σε εκτέλεση κόρνερ και λάθος απομάκρυνση του Πανταζή, αλλά ο Κυρίτσης έδιωξε πάνω στη γραμμή.
Παράπονα για τη διαιτησία εξέφρασαν οι άνθρωποι του Συκουρίου, που διαμαρτυρήθηκαν για δύο πέναλτι, σε Κώτσια και Τζέκα.
Διαιτησία: Στάικος, Νίκζας, Μπλιώνας.
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Παραφέστας): Κωνσταντίνου (46’ λ.τ. Θεοχαρίδης), Καρυώτης (85’ Σκόμπας), Πανταζής, Σούλι (15’ λ.τ. Αλλιάι), Γκανάτσας, Μπαλαής, Κυρίτσης, Ραμάι (85’ Αλατάς), Ιωαννίδης, Πάνου, Κωστόπουλος (55’ Χριστοδουλόπουλος).
ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ (Απ. Τσιανάκας): Γιάκου, Λανάρας, Χάμος, Κουλουκτσής, Ντιντής, Μπολάκης, Κορδέλας, Τζιούρας (80’ Πλιάγκας), Κώτσιας (88’ Τριανταφύλλου), Τζέκα, Αγγέλης.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Ηρακλής Λάρ.-Ιπποκράτης    2-1
Αχιλλέας Φ.-Παναγροτικός    3-0 (ά.α.)
Δωτιέας Αγιάς-Μαυροβούνι    0-0
Ανθούπολη-Σμόλικας    3-0
Π.Ο. Ελασσόνας-Αγ. Ανάργυροι    5-0
Αργυροπούλι-Οικονόμος    1-2
Φαλανιακός-Συκούριο    0-0
Δαμασιακός-Πελασγιώτιδα    1-0
Απόλλων Λάρ.-Γόννοι    2-0
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (20/1, 15:00)
Μαυροβούνι-Παναγροτικός (3-0 ά.α.)
Ιπποκράτης-Δωτιέας Αγιάς
Σμόλικας-Αχιλλέας Φ.
Αγ. Ανάργυροι-Ηρακλής Λάρ.
Οικονόμος-Ανθούπολη
Συκούριο-Π.Ο. Ελασσόνας
Πελασγιώτιδα-Αργυροπούλι
Απόλλων Λάρ.-Φαλανιακός
Γόννοι-Δαμασιακός

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ανθούπολη    52-3    42
2. Π.Ο. Ελασσόνας    43-8    42
4. Οικονόμος    43-11    39
3. Σμόλικας    31-13    37
5. Απόλλων Λάρ.    28-11    32
6. Ηρακλής Λάρ.    23-16    27
7. Δωτιέας Αγιάς    17-16    24
8. Μαυροβούνι    17-19    24
9. Δαμασιακός    18-21    22
10. Συκούριο    23-24    21
11. Γόννοι    23-21    21
12. Αχιλλέας Φ.    25-27    19
13. Φαλανιακός    18-26    18
14. Άγ. Ανάργυροι    18-35    15
15. Αργυροπούλι    18-48    10
16. Πελασγιώτιδα    15-34    9
17. Ιπποκράτης    16-47    6
*Ο Παναγροτικός Νίκαιας έχει αποχωρήσει από το Πρωτάθλημα.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass