ΑΕΛ δύο ταχυτήτων…

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΔΥΟ ΓΚΟΛ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΔΕΚΑ ΠΑΙΚΤΕΣ (2-0)

Δημοσίευση: 14 Ιαν 2024 12:57

Του Σωτ. Κέλλα
ΑΕΛ δύο ταχυτήτων παρουσιάστηκε χθες στο Ael Fc Arena στον αγώνα κόντρα στον Αιολικό στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου του πρωταθλήματος της Super League, καθώς στο πρώτο μέρος έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, πέτυχε δύο γκολ με τους Μαυριά (20’), Ηλιάδη (22’) και προηγήθηκε με 2-0, ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, αλλά στο δεύτερο μέρος ήταν απογοητευτική.

Μόνη δικαιολογία ότι κράτησε δυνάμεις για το παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης του κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Ατρόμητο, όπου δια στόματος του ποδοσφαιριστή Γιώργου Παπαδόπουλου ειπώθηκε ότι στόχος είναι η πρόκριση.
Μετά τη νίκη αυτή η ΑΕΛ παραμένει έναν βαθμό πίσω από τον Λεβαδειακό που έχει έναν αγώνα λιγότερο. Στα αξιοσημείωτα ότι ήταν η πρώτη εμφάνιση του Στίνα που όμως πέρασε απαρατήρητη και φυσιολογικά, αφού ο ποδοσφαιριστής είχε να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι από τέλη Αυγούστου.
Η ΑΕΛ είχε και μια απώλεια καθώς συμπλήρωσε κάρτες ο Αντράντα και θα απουσιάσει σε ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια.
Πάντως η μάχη της ανόδου είναι μια «κούρσα» για δύο, με μόνη απειλή τη Νίκη Βόλου που χθες πέρασε εντυπωσιακά από την Κοζάνη.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ
Από το ζέσταμα ξεκίνησε η αναμέτρηση της ΑΕΛ με τον Αιολικό σε ένα κρύο γήπεδο καθώς τραυματίστηκε ο Μούχαλης του Αιολικού που παίζει δεξί μπακ και αντικαταστάθηκε από τον Λαρισαίο πρώην αρχηγό της ΑΕΛ Νίκο Καρανίκα.
Στο ξεκίνημα του αγώνα ο τεχνικός της ΑΕΛ παράταξε την ομάδα με 4-3-3, με τον Σουλούκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Καλουτσικίδη (δεξιά), Στάμου, Ηλιάδη και Μαϊδανό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Αντράντα, Πλέγα και Παπαγεωργίου Κ., ενώ στην επίθεση ήταν οι: Κοσσονού (αριστερά), Όγκμποε, Μαυριάς (δεξιά).
Από την αρχή στο γήπεδο υπήρχε μόνο η ΑΕΛ που με πρωταγωνιστή τον Κώστα Παπαγεωργίου (εκτελούσε και τα «στημένα») δημιουργούσε διαρκώς ευκαιρίες και στο 20’ από σέντρα του Αντράντα ο Μαυριάς με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή κάνει το 1-0.
Λίγο αργότερα (22’) από εκτέλεση κόρνερ του Κώστα Παπαγεωργίου ο Ηλιάδης με κεφαλιά κάνει το 2-0 και ουσιαστικά εκεί τελειώνει το παιχνίδι.
Η ομάδα του Αιολικού με επικεφαλής τον Γιόκε προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Ενομό αρχικά και ο Ζάκαριτς στη συνέχεια με κεφαλιές δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Σουλούκο.
Στο δεύτερο μέρος η ποιότητα έπεσε κατακόρυφα, η ΑΕΛ απείλησε με κάποια μακρινά σουτ των Μαυριά (61’) και Όγκμπε (63’), αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Η είσοδος του Γκιάσι έφερε θετικά αποτελέσματα για τον Αιολικό, που όμως δεν μπορούσε να μειώσει για να συνεχίσει το παιχνίδι με βαθμολογικές αξιώσεις και αυτό χάρη στον Σουλούκο που εξουδετέρωσε τα σουτ των Γκιάσι και Γιόκε.
Γενικά λίγες οι καλές στιγμές στο δεύτερο μέρος, αλλά η ουσία είναι ότι η ΑΕΛ πήρε τους τρεις βαθμούς που ήθελε και συνεχίζει την καταδίωξη του Λεβαδειακού.
Ο Αιολικός τελείωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής στο 85’ με δεύτερη κίτρινη κάρα του Τριανταφύλλου.

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από την ΑΕΛ καλύτεροι Κώστας Παπαγεωργίου, Ηλιάδης, Πλέγας και ο Αντράντα ιδιαίτερα χρήσιμος. Οι υπόλοιποι με εξαίρεδη τον Σουλούκο δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους.
Από το Αιολικό, που σύμφωνα με τον προπονητή του είχε πολλές απουσίες, καλύτερος ο Γιόκε και ακολούθησε ο Γκιάσι.

 

Η ΔΙΑΤΗΣΙΑ
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Κώστα Μπαϊρακτάρη (Αθηνών) που απέβαλε με δύο κίτρινες κάρτες τον Τριαναταφύλλου και έδειξε από μία στους Αντράντα, Όγκμποε. Σωστοί στις υποδείξει οι δύο βοηθοί Λυκούργος Τσολακίδης, Χρήστος Μητροφάνης του συνδέσμουΑθηνών.ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός (66’ Παπαδόπουλος), Ηλιάδης, Στάμου, Πλέγας, Κοσσονού (75’ Θ. Παπαγεωργίου), Αντράντα (85’ Θωμαΐδης), Κ. Παπαγεωργίου (66’ Νίνο), Μαυριάς, Ογκμπόε (66’ Στίνα).
Αιολικός (Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς): Μιλόγεβιτς, Καρανίκας (67’ Κριμιτζάς), Μαξιμένκο, Κολλαράς, Σινγκ, Μπενίτεζ, Νούλας (46’ Γκιάσι), Τριανταφύλλου, Γιόκε, Ζάκαριτς, Ενομό (88’ Χαλκιαδάκης).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής του Α’ ομίλου του πρωταθλήματος της Super League 2:
ΑΕΛ-Αιολικός    2-0
Κοζάνη-Νίκη Βόλου    0-3
Απόλλων Π.-Λεβαδειακός    0-1
ΣΗΜΕΡΑ
15:00 Αναγέννηση Καρδίτσας-Μακεδονικός
ΑΥΡΙΟ
14:15 ΠΑΟΚ Β’-ΠΟΤ Ηρακλής
(Action 24)
Ρεπό: ΑΕΚ Β’, Καμπανιακός

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεβαδειακός    33*
2. ΑΕΛ    32
3. Μακεδονικός    22
4. Νίκη Βόλου    21**
5. Αναγέννηση Καρδίτσας    19
- - - - - - - - - - - - - - - - -
6. ΑΕΚ Β’    19
7. Κοζάνη    17
8. ΠΟΤ Ηρακλής    17
9. ΠΑΟΚ Β’    16
10. Αιολικός    15
11. Καμπανιακός    12*
- - - - - - - - - - - - - - - - -
12. Απόλλων Πόντου    8**
*Έχουν κάνει το ένα ρεπό τους
**’Έχουν κάνει τα δύο ρεπό τους
Θέσεις 1-5 Play off
Θέσεις 6-11 Play out
Θέση 12η Απευθείας Υποβιβασμός

 

Η ΕΠΟΜΕΝΗ 18η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Αναγέννηση Καρδίτσας-Κοζάνη
Νίκη Βόλου-Απόλλων Πόντου
Μακεδονικός-ΑΕΛ
Λεβαδειακός-Καμπανιακός
Αιολικός-ΠΑΟΚ Β’
Ρεπό: ΑΕΚ Β’, ΠΟΤ Ηρακλής

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass