Νικηφόρα πρεμιέρα για την Κ-16 της ΕΠΣΛ

ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΗ ΦΗΚΗ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ 1-0 - ΙΣΟΠΑΛΙΑ 1-1 ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ Κ-14

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2024 11:00

Μια νίκη και μια ισοπαλία ήταν ο απολογισμός για τις Μικτές της ΕΠΣΛ, με τα αντίστοιχα ποδοσφαιρικά συγκροτήματα της ΕΠΣ Τρικάλων, σε αγώνες που διεξήχθησαν στο γήπεδο της Φήκης.


Συγκεκριμένα, η Κ-16 επικράτησε με 1-0, ενώ η Κ-14 αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1, με τις δύο ομάδες να δείχνουν πολύ καλά στοιχεία στην πρεμιέρα των ενωσιακών πρωταθλημάτων που διοργανώνει η ΕΠΟ.
Αναλυτικά οι δυο αναμετρήσεις:

 

Κ-16
ΤΡΙΚΑΛΑ-ΛΑΡΙΣΑ    0-1
Ανώτερη η ομάδα της Λάρισας κέρδισε τα Τρίκαλα με 1-0, σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, εάν η Τρικαλινή ομάδα δεν είχε στις τάξεις της τον τερματοφύλακα Πάτα, που πραγματοποίησε εντυπωσιακές επεμβάσεις.
Το πάθος και η δύναμη χαρακτήρισαν την αναμέτρηση και θύμισαν αγώνα επαγγελματικών κατηγοριών. Τόσο οι γηπεδούχοι, όσο και οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να φτάσουν στ’ αντίπαλα δίκτυα με τη Λάρισα ν’ απειλεί αισθητά, πριν ακόμα συμπληρωθεί το 2ο λεπτο της αναμέτρησης, μετά από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Ζντούμπη από αριστερά και τελείωμα του Καραγιάννη, που δεν κατάφερε να βρει τον στόχο.
Οι νικητές απείλησαν και στο 10’ με σουτ του Τσακνάκη, αλλά ο Πάτας στη σωστή θέση μπλόκαρε. Τρία λεπτά αργότερα η Λάρισα διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, με τον διαιτητή του αγώνα να έχει αντίθετη άποψη.
Και η επόμενη προσπάθεια ανήκε στην ΕΠΣ Λάρισας. Στο 27’ ο Τζιάρτας σούταρε συρτά, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Πάτα.
Στο 29’ η Τρικαλινή ομάδα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί αντεπίθεση, όμως ο Ζήκος πραγματοποίησε ένα βιαστικό σουτ το οποίο κατέληξε άουτ.
Στο 39’ η Λάρισα απείλησε αισθητά. Ο Ράπτης σέντραρε από δεξιά, ο Ζντούπης έπιασε τη δυνατή κεφαλιά, αλλά η αντίδραση του Πάτα ήταν αυτή που έπρεπε. Δύσκολη, αλλά καθοριστική, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.
Τελευταία προσπάθεια στο α’ ημίχρονο ένα σουτ του Παπαβασιλείου, υπό πίεση, με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Μουλτσιά.
Στα χέρια του Πάτα κατέληξε και το σουτ του Τσακνάκη στο 50’ από καλή θέση, ως πρώτη προσπάθεια στην επανάληψη.
Στο 59’ προσπάθεια του Ζήκου από δεξιά, απέφυγε δύο αντιπάλους μέσα στην περιοχή, αλλά στο γύρισμα που έκανε δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του να ολοκληρώσει θετικά την προσπάθεια.
Στο επόμενο λεπτό ο Ζντούπης πραγματοποίησε επέλαση από δεξιά, γύρισε την μπάλα, αλλά το κοντινό σουτ του Νταφόπουλου, υπό πίεση, δεν ανησύχησε τον Πάτα που μάζεψε την μπάλα.
Στο 70’ μετά από θαυμάσια συλλογική προσπάθεια της Λάρισας ο Ζντούμπης απέναντι στον Πάτα σούταρε πάνω από την εστία του.
Στο 75’ η Λάρισα έχασε τριπλή ευκαιρία. Ο Νταφόπουλος σούταρε απέκρουσε ο Πάτας, η μπάλα έφτασε στον Νικολακούλη ο οποίος σούταρε από αριστερά, έδιωξε πάνω στη γραμμή ο Αλεξίου, νέο σουτ του Βασιλόπουλου από καλή θέση απέκρουσε και πάλι ο Πάτας σωτήρια.
Ο Μαυρομάτης στο 82’ με σουτ σημάδεψε-από δεξιά-την εξωτερική πλευρά των δικτύων.
Η επιμονή της Λάρισας έφερε καρπούς στο 86’. Ο Ζντούπης από δεξιά δοκίμασε μια σέντρα σουτ, η μπάλα έφτασε στον Νικολακούλη και αυτός από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Πάτα κάνοντας το 0-1.
«Στο παιχνίδι της Κ-14 είχαμε την ευκαιρία να «καθαρίσουμε» στο α’ ημίχρονο, με τις προσπάθειες που κάναμε. Αυτό δεν έγινε και στο β’ μέρος τα Τρίκαλα ισορρόπησαν και ισοφάρισαν με πέναλτι. Στο παιχνίδι της Κ-16 ήμασταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα και δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες. Πιστεύω πως ήταν δίκαιη η νίκη μας σ’ ένα παιχνίδι όπου και οι δύο ομάδες έβγαλαν πάθος» τόνισε ο Δημήτρης Τσέτσιλας, για λογαριασμό της ΕΠΣ Λάρισας.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Βίκτωρας Ψύχος): Πάτας, Τρικάλης, Φιλίππου (76’ Μαυρομάτης), Αλεξίου, Οικονόμου, Σίμος, Ζήκος, Παλαντζάς (57’ Σκουλής), Παπαβασιλείου (46’ Πατουλιώτης), Μπουχώρης, Βασιλείου (72’ Παντζάγιας).
ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Φώλλας): Μουλτσιάς, Ράπτης, Πατσιώνης, Αλμπάνης, Τσιτσώνης, Καραστέργιος, Καραγιάννης, (46’ Νικολακούλης), Τζιάρτας (78’ Κωστής), Νταφόπουλος (88’ Γιαννακόπουλος), Ζντούπης (88’ Τσανογιάννης), Τσακνάκης (60’ Βασιλόπουλος)

 

ΜΟΙΡΑΣΙΑ ΣΤΗΝ Κ-14
Πρεμιέρα χωρίς νικητή στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος Κ-14. Τρίκαλα και Λάρισα έμειναν στο 1-1, μοιράζοντας γκολ και υπεροχή, με την ομάδα της Λάρισας να έχει τον πρώτο λόγο στο α’ μέρος και τους Τρικαλινούς στο β’ ημίχρονο.
Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της ΕΠΣ Λάρισας στο α’ ημίχρονο με τους παίκτες των Τσέτσιλα-Φώλλα να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στη μεγαλύτερη διάρκεια, ν’ απειλούν και κυρίως να προηγούνται στο σκορ.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι στο γήπεδο άλλαξαν. Η ΕΠΣ Τρικάλων μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, είχε την πρωτοβουλία και πίεσε, αλλά δύσκολα μπορούσε να τελειώσει κάποιες προσπάθειες. Η παρουσία όμως των γηπεδούχων στην αντίπαλη άμυνα τους έδωσε την ευκαιρία να ισοφαρίσουν με πέναλτι και να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα (61’). Το 1-1 παρέμεινε ως τελικό αποτέλεσμα.
Μόλις στο 5’ η Λάρισα απείλησε, όταν ο Μπόλης εκμεταλλεύτηκε αδράνεια στην Τρικαλινή ομάδα, πέρασε ψηλά την μπάλα από τον Καπέλα, όμως κατέληξε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι.
Με τη συμπλήρωση του 10λέπτου η Λάρισα πανηγύρισε το 0-1. Από συνδυασμό Γκόβαρη-Σαγρή ο τελευταίος σούταρε σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι του Καπέλα και στην επιστροφή της μπάλας ο Μπόλης με σουτ νίκησε τον Τρικαλινό τερματοφύλακα, παρά την προσπάθειά του.
Στο 14’ από γύρισμα του σκόρερ από δεξιά ο Μπελιμέζης πλάσαρε αλλά αστόχησε, ενώ στο 19’ δοκίμασε και πάλι το πόδι του, αλλά ο Καπέλας με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε.
Νέα απειλή για το 0-2 στο 34’. Ο Σαγρής μέσα στην περιοχή σούταρε και ο γκολκίπερ των Τρικάλων αντέδρασε σωστά, ενώ στη μοναδική προσπάθεια για γκολ στο ημίχρονο ο Γιαννίκης έκανε επικίνδυνη σέντρα από δεξιά στο 40’ και ο Μέλλιος μπλόκαρε.
Η Τρικαλινή ομάδα βελτίωσε αισθητά την εμφάνισή της στο δεύτερο ημίχρονο. Παρ’ όλα αυτά οι παίκτες της Λάρισας ήταν αυτοί που στο 49’ απείλησαν με εκτέλεση φάουλ του Βουτσιλά από αριστερά, αλλά ο Καπέλας έπεσε σωστά στη δεξιά του πλευρά κι έδιωξε σε κόρνερ.
Οι παίκτες των Τρικάλων συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και στο 61’ ο Δουλόπουλος κέρδισε πέναλτι από τον Κουρδή και ο Παπακώστας ευστόχησε κάνοντας το 1-1.
Στο 70’ μάλιστα θα μπορούσαν οι Τρικαλινοί να σηκώσουν κεφάλι στο σκορ, με τον Σκρέκα να «κλέβει» την μπάλα, να σουτάρει από δεξιά διαγώνια, αλλά η μπάλα κατέληξε ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι.
Στον 80’ ως επίλογος του αγώνα, ένα μακρινό σουτ του Σαμαρά μπλόκαρε χωρίς δυσκολία ο Καπέλας.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΕΠΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ (Βίκτωρας Ψύχος): Καπέλας, Γιαννίκης, Κυρίτσης (50’ λ. τρ. Γάτσας), Κανάτας, Παπαευθυμίου, Παπακώστας, Καρανάνας (41’ Σκόνδρας), Δουλόπουλος, Σκρέκας, Χατζής (73’ Τσιούνης), Κωσταδήμας (41’ Κατσιώπης).
ΕΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Νίκος Φώλλας): Μέλλιος, Κουρδής (77’ Κουματζέλης), Σαμαράς, Παπαδημητρίου, Κοψαχείλης, Παπαϊωάννου, Γκόβαρης (50’ Βελετάνης), Βουτσιλάς (50’ Κοταρέλας), Μπόλης, Μπελιμέζης (77’ Τζιότζιος), Σαγρής.

 

ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Κ-14
ΕΠΣ Τρικάλων-ΕΠΣ Λάρισας    1-1
ΕΠΣ Θεσσαλίας-ΕΠΣ Καρδίτσας    4-1
Κ-16
ΕΠΣ Τρικάλων-ΕΠΣ Λάρισας    0-1
ΕΠΣ Θεσσαλίας-ΕΠΣ Καρδίτσας    3-2

 

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ
Κ-14
ΕΠΣ Θεσσαλίας    4-1    3
ΕΠΣ Λάρισας    1-1    1
ΕΠΣ Τρικάλων    1-1    1
ΕΠΣ Καρδίτσας    1-4    0
Κ-16
ΕΠΣ Θεσσαλίας    3-2    3
ΕΠΣ Λάρισας    1-0    3
ΕΠΣ Τρικάλων    0-1    0
ΕΠΣ Καρδίτσας    2-3    0

 

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ
2η Αγωνιστική (17/01/2024)
ΕΠΣ Λάρισας-ΕΠΣ Θεσσαλίας
ΕΠΣ Καρδίτσας-ΕΠΣ Τρικάλων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass