ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ:

Το μυαλό μας στη Θεσσαλία

*ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΕΑΚ* ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΕΡΧΕΤΑΙ Η… «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΝΗ»* ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΥΣ

Δημοσίευση: 27 Δεκ 2023 12:20

Του Σωτ. Κέλλα
Πρώτος αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού έγινε ο Γιάννης Βρούτσης και δείχνει

να μαθαίνει γρήγορα… Πηγαίνει σε όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις και αρχίζει να συναναστρέφεται με τους ανθρώπους του αθλητισμού εκθειάζοντας τις σχέσεις που δημιουργούνται μεταξύ τους, λέγοντας στην πρόσφατη εκδήλωση του ΠΣΑΤ με τη βράβευση των κορυφαίων αθλητών, αθλητριών και ομάδων του 2023: «Πρόθεσή μας είναι να διαδώσουμε την αθλητική κουλτούρα, από το κύτταρο της κοινωνίας, το σχολείο και να το αναπτύξουμε ως και την ενήλικη ζωή. Έτσι θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε και υγιείς οπαδούς, που θα αγαπάνε την ομάδα τους, αλλά θα μάθουν να σέβονται και τον αντίπαλο. Θέλω να σας πω ότι υπηρετείτε ένα από τα πιο όμορφα ρεπορτάζ που μπορεί να κάνει ένας δημοσιογράφος. Ζείτε μαζί με τους ήρωές μας, τους αθλητές και τις αθλήτριες, βλέπετε τις αγωνίες τους, ζείτε τις επιτυχίες τους, γνωρίζετε τα τρωτά τους. Βρίσκεστε, και είστε η καρδιά του Αθλητισμού. Βλέπω σε όλους σας το πάθος στο βλέμμα, την αγάπη σας σε αυτό που υπηρετείτε και πραγματικά τώρα από τη θέση του υπουργού Αθλητισμού, μπορώ να καταλάβω τι σας κάνει να είστε τόσο ερωτευμένοι με τη δουλειά σας. Βλέπω αυτόν τον έρωτα στα μάτια κάθε αθλητικού συντάκτη».
Συναντήσαμε τον Γιάννη Βρούτση στη συγκεκριμένη εκδήλωση και μας είπε: «Το μυαλό όλων μας είναι στη Θεσσαλία λόγω των προβλημάτων και στους αθλητικούς χώρους από την κακοκαιρία, ενώ ξέρω τι γίνεται με τις εγκαταστάσεις στη Λάρισα. Θα προσπαθήσουμε μαζί με τη διοίκηση να λύσουμε τα προβλήματα της πυρασφάλειας και της στατικής μελέτης και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε. Σύντομα θα έρθω στη Λάρισα για να δω την πρόοδο από κοντά, αλλά και να ενημερωθώ για ό,τι συμβαίνει».
Με την ευκαιρία της διόγκωσης του προβλήματος με την οπαδική βία, μας είπε: «Γράψτε το ότι τα χρήματα από την παραβατικότητα θα δίνονται στα ΕΑΚ της χώρας για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων με το νέο νόμο που ετοιμάζει. Φέτος δώσαμε περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη φορά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».
Παράλληλα ο Γιάννης Βρούτσης επιγραμματικά μας ανέφερε και τις αλλαγές που θα κάνει στον αθλητισμό λέγοντας:
*Η πλατφόρμα e-Kouros που θα ψηφιοποιήσει όλα τα στοιχεία σε απόλυτα μετρήσιμα μεγέθη με στόχο την ισόνομη και ισομερή ανάπτυξη όλων των αθλημάτων σε ολόκληρη τη χώρα θα είναι η… Αθλητική Εργάνη.
* Τα στοιχεία που καταθέσαμε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είναι πολύ σημαντικά και θεωρώ πως θα συμβάλλουν στην ποινική αναβάθμιση της πολύ σκοτεινής υπόθεσης της οπαδικής βίας. Σκοπός μας είναι να φτάσουμε στην εξάρθρωση και στην παραπομπή στη Δικαιοσύνη τόσο των φυσικών, όσο και των ηθικών αυτουργών παράνομων συμπεριφορών, συμπεριφορών παραβατικών, περιστατικών που συνδέονται με αθλητική βία, είτε με βία με αθλητικό υπόβαθρο.
* Αν βρεθεί οποιαδήποτε πλημμέλεια στη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, ο αγώνας θα διεξάγεται χωρίς την παρουσία φιλάθλων.
*Επικαιροποίηση των διατάξεων του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και της ταυτοποίησης, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες της σύγχρονης τεχνολογίας.
*Προωθούμε την Άθληση για Όλους και δρομολογούμε θεσμικά τον Σχολικό και τον Πανεπιστημιακό Αθλητισμό.
*Σήμερα υπάρχουν αμφισημίες στη νομοθεσία, διότι μέσα στα τελευταία 25 χρόνια, μετά από καλές προσπάθειες που έγιναν, υπάρχουν «γκρίζες» ζώνες με αντιφατικότητες.
* Τον Φεβρουάριο του 2024 φιλοδοξώ να βγει η πρώτη έκθεση του προγράμματος «Κούρος». Θα κάνει απόλυτη καταγραφή όλου του αθλητικού κόσμου, όλων των αθλημάτων, ανά νομό σε όλη την Επικράτεια. Θα μπορούμε να γνωρίζουμε σε κάθε νομό για όλα τα αθλήματα αν συρρικνώνονται ή βελτιώνονται και ταυτόχρονα ανά άθλημα στην Επικράτεια. Θα μετρήσουμε τον αθλητισμό σε ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά που δεν τα ξέρουμε σήμερα.
*Στον Κούρο θα μπουν και τα πιστοποιημένα, ιδιωτικά γυμναστήρια.
*Θα υπάρχει επιλογή του νόμιμου αθλητικού σωματείου οποιουδήποτε αθλήματος με πιστοποιημένο προπονητή. Το ίδιο θα ισχύει και για τα γυμναστήρια, για τα πιστοποιημένα, αναγνωρισμένα από το κράτος που αποτελούν κανονικές επιχειρήσεις.
*Θα ξεκινήσουμε σύντομα ένα Πρόγραμμα με στόχο οι Δήμοι να βγάλουν τον κόσμο έξω να αθληθεί. Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη Πρόγραμμα που αξιοποιούν 85 δήμοι και αθλούνται 300.000 άνθρωποι!

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass