Σύντομες αθλητικές ειδήσεις

Δημοσίευση: 20 Δεκ 2023 9:45

ΠΣΑΠΠ:
«Το ποδόσφαιρο χωρίς το κοινό του δεν γίνεται να υπάρξει, δεν προσφέρει»

Την αντίθεσή του στη διεξαγωγή των αγώνων κεκλεισμένων των θυρών στη Super League εξέφρασε, με ανάρτησή του στα social media, o ΠΣΑΠΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών):


«Άδειες εξέδρες, βουβά γήπεδα, παγωμένα συναισθήματα, δίχως παλμό. Το ποδόσφαιρο χωρίς το κοινό του δεν γίνεται να υπάρξει, δεν μπορεί να προσφέρει, δεν έχει λόγο ύπαρξης.
Τα μέτρα της πολιτείας δεν έχουν καμία λογική εξήγηση. Τουλάχιστον από την πλευρά μας δεν μπορούμε να τα κατανοήσουμε, πολύ περισσότερο δεν μπορούμε να πιστέψουμε πως βοηθούν στην εξάλειψη της βίας. Ποτέ δεν καταπολεμάς κάτι τιμωρώντας εκείνους που δεν ευθύνονται.
Και τώρα εμείς τι να απαντήσουμε στον μικρό Γιαννάκη, τον Εύθυμη, τον Αντώνη και χιλιάδες ακόμη παιδιά που το ποδόσφαιρο προσφέρει νόημα στη ζωή τους; Τι να απαντήσουμε στους εκατομμύρια υγιείς φιλάθλους του βασιλιά των σπορ που «ζούνε» για την Κυριακή; Ότι μας κέρδισαν οι κακοί;» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΠΣΑΠΠ.

 

«Στα χαρτιά» 3-0 σετ ο Παναθηναϊκός το ματς με τον Ολυμπιακό για τα επεισόδια

Ο Παναθηναϊκός , όπως ανακοίνωσε χθες (19/12) η Πρόεδρος του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου της ΕΣΑΠ, παίρνει «στα χαρτιά» με 3-0 σετ το ντέρμπι του League Cup με τον Ολυμπιακό μετά τα επεισόδια που έγιναν στον Ρέντη και οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού. Επίσης στους «ερυθρόλευκους» η αθλητική δικαστής επέβαλε επίσης ποινή τριών αγώνων κεκλεισμένων και 20.000 ευρώ πρόστιμο.
Η ανακοίνωση:
«Το Μονομελές Δικαιοδοτικό Όργανο της ΕΣΑΠ...
Λαμβάνοντας υπ’ όψη τις διατάξεις των άρθρων 1, 10, 13, 14, 17, παρ. 1, 39, 49 και 50 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού Ε.Σ.Α.Π., σε συνδυασμό με τα άρθρα 9.2 της προκήρυξης Volley League 2023-24, 1, 5 Πειθαρχικού Δικαίου ΕΟΠΕ, 11 παρ. 5 και 6 της Ειδικής προκήρυξης League Cup 2023-24 και ύστερα από του ισχυρισμούς του εγκαλούμενου αθλητικού σωματείου με την επωνυμία «Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.» στις 15 Δεκεμβρίου 2023 και τα όσα αναφέρονται στα σχετικά έγγραφα του αγώνα Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο. για τα προημιτελικά του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς στο γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου 2023...
επιβάλλει:
Στο Τ.Α.Α. Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. την ποινή του μηδενισμού της ομάδας και κατακύρωση του αγώνα με σκορ 3-0 επί της αντίπαλης ομάδας, τη στέρηση του δικαιώματος της ομάδας να αγωνίζεται με την παρουσία φιλάθλων για 3 αγωνιστικές ημέρες και συνολικό χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ.
Μαρούσι 19 Δεκεμβρίου 2023
Η Πρόεδρος του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου ΕΣΑΠ».
Ο Ολυμπιακός αναμένεται να κάνει έφεση κατά της ποινής.

 

Παρατηρητές σε αγώνες της Α’ ΕΠΣΛ

Παρατηρητές σε παιχνίδια της Α’ ΕΠΣΛ που διεξάγονται αύριο και ώρα 15:00, ορίστηκαν οι παρακάτω:
Ανθούπολη – Αχιλλέας Φαρσάλων: Κοτούμπας
Απόλλων Λ. – Οικονόμος Τσαριτσάνης: Πατσιούρας
Ηρακλής Λ. – ΑΟ Μαυροβουνίου: Καραφέρης
Όλυμπος Γόννων – Άγιοι Ανάργυροι : Διδασκάλου
Δαμασιακός – Σμόλικας : Γκιάτας
Φαλανιακός – Ιπποκράτης: Γκογκολέτσιος
ΠΟ Ελασσόνας – Δωτιέας Αγιάς: Σιδερόπουλος
Κίσσαβος Συκουρίου – Πελασγιώτιδα: Κοτσιβός

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
23.12.2023
Αμπελωνιακός – Μύτικας Καλυβίων: Τσιουμπέκας
ΚΥΠΕΛΛΟ
Αετός Μακρυχωρίου – Όλυμπος Αιγάνης: Σιδερόπουλος

 

ΙΣΠΑΝΙΑ:
Στο φως οι συνομιλίες των διαιτητών με το VAR

Οι συζητήσεις που γίνονται μεταξύ των διαιτητών όταν ο διαιτητής εντός γηπέδου καλείται στην οθόνη του γηπέδου για να ελέγξει τα περιστατικά θα τεθούν στη διάθεση των ραδιοτηλεοπτικών φορέων την ίδια ημέρα. Η κίνηση είναι μια συμφωνία μεταξύ της La Liga και της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, και επιβεβαιώθηκε από κοινή δήλωση των δύο οργανισμών.
Αυτό θα ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του Ισπανικού Supercopa του επόμενου μήνα, το οποίο διοργανώνεται από την Ισπανική Ομοσπονδία, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να παίζει με την Ατλέτικο Μαδρίτης στις 10 Ιανουαρίου στον πρώτο ημιτελικό και με την Μπαρτσελόνα να παίζει με την Οσασούνα την επόμενη μέρα.
Το Ισπανικό Σούπερ Κόπα διεξάγεται στη Σαουδική Αραβία, με τους νικητές κάθε ημιτελικού να προκρίνονται στον τελικό της 14ης Ιανουαρίου, στο Ριάντ. Θα συμπεριληφθούν επίσης οι συζητήσεις μεταξύ των δύο κορυφαίων κατηγοριών του ισπανικού ποδοσφαίρου, ξεκινώντας από την εντός έδρας αναμέτρηση της Σεβίλλης με την Αλαβές, την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου. «Αυτή η πρωτοβουλία σηματοδοτεί μια νέα εποχή συνεργασίας και συλλογικής δουλειάς μεταξύ της RFEF και του [οργάνου διαιτησίας] CTA και LaLiga, με στόχο να φέρει μεγαλύτερη διαφάνεια στην επαγγελματική διαιτησία ποδοσφαίρου και στις ίδιες τις διοργανώσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση της La Liga και της Ομοσπονδίας. «Με αυτή την έννοια, με τη μετάδοση των εικόνων και του ήχου μόλις ολοκληρωθεί κάθε μέρα του αγώνα (Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα), η εμπειρία των φιλάθλων θα βελτιωθεί και θα καταστεί δυνατή η καλύτερη κατανόηση των διαιτητικών αποφάσεων εκ μέρους των τηλεθεατών. Τις επόμενες μέρες, η RFEF και η LaLiga θα δημοσιεύσουν περισσότερες πληροφορίες κι εκπαιδευτικό υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βοηθήσουν τους οπαδούς και τα μέσα ενημέρωσης να κατανοήσουν πώς θα λειτουργήσει αυτή η νέα δυναμική».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass