Διαιτητής κατέθεσε μήνυση κατά ποδοσφαιριστή

*ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΝΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ *ΤΡΙΤΩΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΙΑΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Δημοσίευση: 19 Δεκ 2023 11:25

Τις τελευταίες ημέρες το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού βρίσκεται αντιμέτωπο με καταστάσεις βιαιοπραγίας, που διαταράσσουν την ηρεμία του και δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα. Η αρχή έγινε στους Γόννους, στο παιχνίδι του τοπικού Ολύμπου με το Μαυροβούνι, για την Α’ τοπική κατηγορία, μετά τη λήξη του οποίου παίκτης των φιλοξενουμένων δέχτηκε επίθεση από παίκτες και φιλάθλους των γηπεδούχων. Ο Όλυμπος τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική της έδρας και χρηματικό πρόστιμο 100 ευρώ (συν κάποιες κόκκινες κάρτες στους παίκτες που μετείχαν στα επεισόδια).


Τη σκυτάλη πήρε ο Λαρισαϊκός στο ματς στο Μακρυχώρι με τον τοπικό Αετό, για τη Β’ τοπική κατηγορία, στο ημίχρονο του οποίου ο διαιτητής και ο β’ βοηθός δέχτηκαν επίθεση από παράγοντες της φιλοξενούμενης ομάδας. Οι παράγοντες του Λαρισαϊκού τιμωρήθηκαν με ποινή απαγόρευσης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και τα αποδυτήρια για 4 αγωνιστικές ο καθένας, ενώ στο σωματείο επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 50 ευρώ. Οι τελευταίες πληροφορίες, ωστόσο, αναφέρουν ότι το θέμα ίσως να μην έκλεισε ακόμη, καθώς τόσο ο διαιτητής όσο και ο β’ βοηθός εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταθέσουν μήνυση. Θα φανεί τις επόμενες ημέρες.
Το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο Χαλκιάδων στο παιχνίδι του τοπικού Μ. Αλεξάνδρου με τη Δόξα Αμυγδαλής, για τη Γ’ τοπική κατηγορία, το κακό τρίτωσε. Αυτή τη φορά, όμως, ο αγώνας διεκόπη οριστικά (περίπου στο 60’), καθώς ο διαιτητής, όπως ανέγραψε στο Φύλλο Αγώνα, δέχτηκε χτύπημα στο στήθος από παίκτη της γηπεδούχου ομάδας (κλήθηκε στη συνέχεια η Αστυνομία, όπως έγινε και στα παιχνίδια σε Γόννους και Μακρυχώρι, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα και να εξασφαλιστεί η τάξη).
ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΜΗΝΥΣΗ
Ο διαιτητής μετά την αποχώρησή του από το γήπεδο Χαλκιάδων πήγε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, όπου έβγαλε ακτινογραφία και στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του. Το βράδυ, κι ενώ ξάπλωσε για να κοιμηθεί, ένιωσε σφίξιμο στο στήθος και δυσκολία στην αναπνοή. Έτσι, το πρωί της Κυριακής μετέβη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε τις απαιτούμενες εξετάσεις. Στη συνέχεια πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Λάρισας, όπου υπέβαλε μήνυση, καταθέτοντας τα σχετικά έγγραφα από τα δύο Νοσοκομεία.
ΑΠΟ ΤΟ «ΑΠΟ» ΣΤΟ «ΕΩΣ»
Παρά τις δύσκολες οικονομικές εποχές που βιώνουν τα ερασιτεχνικά σωματεία, η διοίκηση της ΕΠΣΛ παρουσιάζεται αποφασισμένη να σταματήσει κάθε περιστατικό βιαιοπραγίας στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Μάλιστα, ο ίδιος ο πρόεδρος κ. Μπουχλαριώτης έχει τονίσει επανειλημμένα στις διάφορες συγκεντρώσεις με τους εκπροσώπους των σωματείων ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί περιστατικά βίας. Είναι χαρακτηριστική η φράση του «θα πάμε από το «από» στο «έως» στην επιβολή ποινών» προκειμένου να μη χειροτερέψει η κατάσταση και να διασαλευτεί η ηρεμία στη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass