Ο Ευθύμης Ρεντζιάς νέος γενικός διευθυντής του ΕΣΑΚΕ

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2023 10:15

Ο παλαίμαχος διεθνής μπασκετμπολίστας και επί οκτώ χρόνια αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού και Πολιτισμού Θεσσαλίας (2011-19) Ευθύμης Ρεντζιάς προσελήφθη από τον ΕΣΑΚΕ στη θέση του γενικού διευθυντή.


Στη σχετική ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρονται τα εξής:
«Ο ΕΣΑΚΕ, στο πλαίσιο της προσπάθειας συνεχούς εξέλιξής του ως διοργανώτριας αρχής της Basket League και της οργανωτικής αναβάθμισής του, ανακοινώνει την πρόσληψη του κ. Ευθύμη Ρεντζιά στη θέση του γενικού διευθυντή μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου και αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων που κατατέθηκαν ύστερα από την ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος.
Ο γεννημένος στις 11 Ιανουαρίου 1976 στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων Ευθύμης Ρεντζιάς είναι «παλιά δόξα του ελληνικού μπάσκετ» που αγωνίστηκε στο NBA με τους Philadelphia 76ers τη σεζόν 2002-3, ενώ στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Εφήβων το 1995 στην Αθήνα.
Αγωνίστηκε, επίσης, σε Δαναό, ΠΑΟΚ (με τον οποίο έχει κατακτήσει τα Κύπελλα Κόρατς, Ελλάδας), Μπαρτσελόνα (δύο Πρωταθλήματα Ισπανίας, ένα Κύπελλο Κόρατς και ένα Ισπανίας), Ουλκέρ, Σιένα και Βαγιαδολίδ. Στην Εθνική Ομάδα έχει 128 συμμετοχές.
Από το 2016 είναι πρεσβευτής του NBA στην Ευρώπη.
Διετέλεσε γενικός διευθυντής στην ΚΑΕ Τρίκαλα Bc (2015-17) και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.
Για οκτώ χρόνια (2011-19) ήταν αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας σε θέματα Αθλητισμού και Πολιτισμού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass