Λάτιν... τριάρα η ΑΕΛ

Δημοσίευση: 12 Δεκ 2023 12:00

Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.: Κώστας Τσάντζος

Πραγματοποιώντας και πάλι μια πολύ καλή εμφάνιση, η ΑΕΛ κέρδισε χθες στο ΑΕΛ FC ARENA τον Απόλλωνα Πόντου με 3-0, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής στον Α’ Όμιλο της Super League 2, πλησιάζοντας τον πρωτοπόρο Λεβαδειακό μόλις δύο βαθμούς, στο φινάλε του πρώτου γύρου της διοργάνωσης. Η λαρισινή ομάδα άρεσε και χειροκροτήθηκε από τους λιγοστούς φιλάθλους, στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα και πως μπορεί στο τέλος της σεζόν να κάνει το όνειρο της επιστροφής στη Super League πραγματικότητα.

Δύο γκολ πέτυχε ο Πενσρόσο (23’, 34’) και ένα ο Οτορμίν (47’), ενώ στο 74’ ο Καλουτσικίδης είχε δοκάρι και στο 6’ ο Σουλούκος απέκρουσε πέναλτι του Νασέρ.
Στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο οι φιλοξενούμενοι με τον ενθουσιασμό που είχαν κατάφεραν να προβάλουν αντίσταση, αλλά από κει και πέρα οι βυσσινί κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσαν να σημειώσουν περισσότερα τέρματα.
Ο τεχνικός της ΑΕΛ Παύλος Δερμιτζάκης, στον οποίο οφείλονται πολλά από την αλλαγή της αγωνιστικής εικόνας, παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Σουλούκος, από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα οι Μαϊδανός, Ηλιάδης, Παπαγεωργίου Αθ., Καλουτσικίδης, αμυντικά χαφ οι Πλέγας και Αντράντα, πιο μπροστά οι Κοσσονού (αριστερά) και Μαυριάς (δεξιά), ο Οτορμίν δεκάρι και σέντερ φορ ο Πενσρόσο. Από την άλλη πλευρά, ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου Δημήτριος Καλαϊτζίδης επέλεξε για την ομάδα του σύστημα 4-4-2.
ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΟΥΚΟΥ…
Ο αγώνας άρχισε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρούνε τα πατήματά τους και μόλις στο 6’ καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ των φιλοξενουμένων. Ο Πενσρόσο πάνω στον βηματισμό του ανέτρεψε τον Καλογέρη. Ο κ. Γιουματζίδης έδειξε την άσπρη «βούλα» του πέναλτι. Ο Νασέρ, όμως, που ανέλαβε την εκτέλεση είδε τον Στέφανο Σουλούκο να πέφτει σωστά στη δεξιά του γωνιά να αποκρούει και αφού η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι, εν συνεχεία απομακρύνθηκε, με το 0-0 να παραμένει.
...Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΠΕΝΤΡΟΣΟ
Η ΑΕΛ ανέβασε την απόδοσή της και στο δεύτερο κόρνερ που κέρδισε οι παίκτες της έβγαλαν κομπίνα, με τον Αντράντα να σουτάρει μέσα από την περιοχή, τον Κινάλη να αποκρούει και τον Πενρόσο να έρχεται στο ριμπάουντ και από κοντά με σουτ να στέλνει την μπάλα στον ουρανό των διχτύων, πετυχαίνοντας στο 23’ το 1-0. Στο 35’ ο Αντράντα έπαιξε κάθετα στον Φαμπιάν Πενρόσο, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Κινάλη, με τον τελευταίο να τον κερδίζει κρατώντας το 1-0. Ένα λεπτό μετά, στο 36’, ο Μαυριάς προσπάθησε να «κρεμάσει» τον γκολκίπερ του Απόλλωνα και στο 37’ η ΑΕΛ έφτασε και σε δεύτερο γκολ. Σκόρερ και πάλι ο Πενρόσο. Ο Αντράντα έπαιξε κάθετα στην πλάτη της άμυνας στον Κοσσονού και αυτός απέναντι από τον Κινάλη γύρισε την μπάλα στο πέναλτι, εκεί όπου ο Πενσρόσο κοντρόλαρε και εν συνεχεία σούταρε σωστά για το 2-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
ΤΟ 3-0 ΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
Η επανάληψη ξεκίνησε έτσι ακριβώς όπως και έκλεισε το ημίχρονο. Με γκολ στο 47’. Ο Καλουτσικίδης πάτησε από δεξιά περιοχή, γύρισε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Κοσονού να σπάει στον Οτορμίν, ο οποίος σούταρε δυνατά στο «Γ» της εστίας του Κινάλη για το 3-0.
Στο 52’, σε σουτ του Πλέγα, η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ το ίδιο έγινε στο 55’, όταν ο Μαυριάς πήρε ασίστ από τον Οτορμίν, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα δίπλα από την εστία του Κινάλη.
ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΟΥΚΟΥ
Κι ενώ η ΑΕΛ ήλεγχε το παιχνίδι, στο 67’, μετά από κόρνερ του Κωστίκα, ο Πέλκας έπιασε την κεφαλιά κι ενώ εκείνη κατευθυνόταν στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Σουλούκου, εκείνος απογειώθηκε και με τρομερή απόκρουση κράτησε και πάλι ανέπαφη την εστία του, δίνοντάς του συγχαρητήρια ακόμη και αντίπαλοί του.
ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟΥΤΤΣΙΚΙΔΗ
Στο 74’ ο Καλουτσικίδης που βρέθηκε και πάλι στην περιοχή του Απόλλωνα Πόντου έκανε ένα δυνατό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Κινάλη, με τον Μαυριά, που πήρε το ριμπάουντ, να σουτάρει με τη μία, αστοχώντας, για να πετύχει το 4-0.
Στο 90’+2’ οι «βυσσινί» έκρυψαν την μπάλα με Οτορμίν, Ογκμπόε, Μπρου και τελικό αποδέκτη τον Κώστα Παπαγεωργίου, που από το ύψος της μεγάλης περιοχής σούταρε δυνατά και λίγο άουτ.
Έως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή δεν άλλαξε κάτι, με το 3-0 υπέρ της ΑΕΛ να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα. Έτσι, η ΑΕΛ πάει στη Χαλάστρα να παίξει με τον Καμπανιακό στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου το ερχόμενο Σάββατο, έχοντας την ευκαιρία με νίκη να περάσει πρώτη στο βαθμολογικό πίνακα (+1).
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από την ΑΕΛ δεν υπάρχει παίκτης που να υστέρησε και αν θέλουμε να αναφερθούμε σε κάποιους που ξεχώρισαν λίγο παραπάνω αυτοί είναι οι Πενσρόσο, Αντράντα, Πλέγας, Κοσσονού και Σουλούκος, ενώ από τον Απόλλωνα Πόντου οι Αγουάδο και Μπλανκ.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Εύκολο έργο είχε ο διαιτητής κ. Γιαμουτζίδης (Πέλλας), ο οποίος είχε συνεργάτες τους κ. Πριονά (Ευβοίας) και Παγουρτζίδη (Πειραιά), ενώ 4ος ήταν ο κ. Αργυρός (Πέλλας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Καλουτσικίδης, Μαϊδανός, Παπαγεωργίου Αθ., Ηλιάδης, Πλέγας (67’ Παπαγεωργίου Κ.), Αντράντα (78’ Θωμαΐδης), Κοσσονού (67’ Νίνο), Πενσρόσο (67’ Ογκμπόε), Οτορμίν, Μαυριάς (81’ Μπρου).
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Κινάλης, Καλογέρης, Νταλώσι (86’ Μέτκενμπεργκ), Κάρδαρης, Αμαραντίδης (61’ Ζαπουνίδης), Αγουάδο, Μουμίν (50’ Ιννός), Αλμπάνης, Νασέρ (46’ Κωστίκα), Μπλανκ, Σαχόλι (46’ Πέλκας).
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(13η αγωνιστική)
Α’ Όμιλος
Μακεδονικός-ΑΕΚ Β’    1-1
Αιολικός-ΠΟΤ Ηρακλής    1-1
Αναγέννηση Κ.-Καμπανιακός    0-1
ΑΕΛ-Απόλλων Πόντου    3-0
Νίκη Βόλου-ΠΑΟΚ Β’    3-2
Ρεπό: Κοζάνη, Λεβαδειακός
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεβαδειακός    26
2. ΑΕΛ    24
3. Μακεδονικός    20
4. Νίκη Βόλου    18
5. Κοζάνη    14*
———————————————
6. Αναγέννηση Καρδίτσας    14
7. ΠΟΤ Ηρακλής    13
8. ΠΑΟΚ Β’    13
9. Αιολικός    12
10. ΑΕΚ Β’    11*
11. Καμπανιακός    9
———————————————
12. Απόλλων Πόντου    8
*Έχουν παιχνίδι λιγότερο ΑΕΚ Β’ και Κοζάνη.
Θέσεις 1-5 Play off
Θέσεις 6-11 Play out
Θέση 12η Απευθείας Υποβιβασμός

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(14η)
ΠΟΤ Ηρακλής-Μακεδονικός
Αιολικός-Κοζάνη
ΑΕΚ B’-Αναγέννηση Καρδίτσας
Καμπανιακός-ΑΕΛ
Απόλλων Πόντου-ΠΑΟΚ Β’
Ρεπό: Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass