Εγραψε ιστορία…

* Ο 19ος Ημιμαραθώνιος Τυρνάβου – Λάρισας «Στέλιος Καντώνιας» * Θαν. Μαμάκος: Ο αθλητισμός αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής * Εύη Καντώνια: Πορευόμαστε ως οικογένεια με τις ίδιες αρχές

Δημοσίευση: 11 Δεκ 2023 12:30

Ο 19ος Ημιμαραθώνιος Τυρνάβου – Λάρισας «Στέλιος Καντώνιας» έγραψε ιστορία… Πρώτα τιμήθηκε η μνήμη του αείμνηστου Στέλιου Καντώνια που έφυγε από τη ζωή το 2010, αλλά άφησε ανεξίτηλο το πέρασμά του σε όλους τους τομείς της Λάρισας, αλλά και σε όλη τη χώρα (επιχειρηματικά, αθλητικά, κοινωνικά).

Παρόντες ήταν τα παιδιά του Γιάννης και Εύη και ο εγγονός του Στέλιος! Εκ μέρους όλων μίλησε η Εύη που είπε ότι η οικογένεια συνεχίζει να πορεύεται με τις ίδιες αρχές που άφησε ο πατέρας τους και χαίρεται που συμμετέχουν σε όλα τα δρώμενα της πόλης. Δεν είναι τυχαίο ότι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είπε ότι η συγκεκριμένη οικογένεια διδάσκει το πνεύμα της προσφοράς στον συνάνθρωπο.
Ο Ημιμαραθώνιος έγραψε ιστορία, καθώς υπήρξε η πρώτη επίσημη τοποθέτηση δια μικροφώνου από τον νέο δήμαρχο Λαρισαίων Θανάση Μαμάκο για τα αθλητικά δρώμενα που είπε: «Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, μπορεί και πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητάς μας.
Γι’ αυτό και στον προγραμματισμό μας δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα σε ένα πλέγμα δράσεων, προτάσεων και αθλητικών διοργανώσεων, για τους νέους, για την οικογένεια, για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.
Στόχος είναι τόσο να αναβαθμιστούν οι υφιστάμενες δράσεις, αλλά και να εμπλουτιστεί η αθλητική ζωή της Λάρισας με ακόμη περισσότερες και καλύτερες διοργανώσεις.
Χρειάζονται υποδομές, τόσο αναβάθμιση-συντήρηση-διαχείριση των υφιστάμενων, όσο και δημιουργία νέων. Και πάνω απ’ όλα χρειάζονται οι κατάλληλοι άνθρωποι, για να στηρίζουν και να εμπνέουν τις προσπάθειές μας.
Ο Ημιμαραθώνιος Αγώνας Δρόμου Τυρνάβου-Λάρισας, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, είναι ένα σταθερό σημείο αναφοράς στα αθλητικά δρώμενα, αποτελεί σημαντικό θεσμό για την περιοχή μας.
Ας μην ξεχνάμε ότι φέρει και το όνομα του πρωταθλητή προέδρου της ΑΕΛ, του αείμνηστου Στέλιου Καντώνια.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στις αθλήτριες και τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες δρόμου, αλλά και στους εθελοντές για την προσφορά τους στη σημερινή διοργάνωση».
Τα λόγια του χαροποίησαν όλα τα μέλη του αθλητικού κινήματος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά υπήρξε πολύ ενεργός ρόλος από του Τμήμα Αθλητισμού της ΔΗΚΕΛ και συγκεκριμένα από τα μέλη της ΚΟΙΝΣΕΠ «Αθλοτεχνίες» με τη συμπαράσταση της ΠΕΠΦΑ (παρών ο πρόεδρος Κώστας Τσιτώτας), αλλά και της συμβούλου σε θέματα φυσικής αγωγής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κ. Ελένης Δημητρίου.
Όσο για τον αγώνα η συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ενώ η νίκη του Χρήστου Λάμαρη δείχνει πώς ένας πατέρας (Γιάννης) μεταλαμπαδεύει το αθλητικό πνεύμα στους γιους αλλά και στα εγγόνια. Επίσης ο αγώνας των 5.000 μέτρων ήταν μια καλή επιλογή όλων για μια δυνατή προπόνηση σε ιδανικές καιρικές συνθήκες, αλλά κυρίως για να μυηθούν πολλά παιδιά στο δρομικό κίνημα. Τα αποτελέσματα:
5 χιλιόμετρα
ΑΝΔΡΕΣ
1) Δημήτρης Καρακώστας (ΓΣ Στυλίδας «ΤΑΦΑΛΑΡΑ»)
2) Απόστολος Κουτσουμπές (Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου)
3) Νίκος Ροβυθάκης
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1) Στυλιανή Γερομιχαλού (Λάρισα)
2) Κωνσταντίνα Τσαγκαλίδου (Σ.Δ.Υ.Θ.)
3) Γλυκερία Γεωργάκη (Προμηθέας)
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
ΑΝΔΡΕΣ
1) Χρήστος Λάμαρης (ΣΜΝ Λάρισας)
2) Χρήστος Ζησόπουλος (ΓΣ Λάρισας Προμηθέας 2020)
3) Δημήτριος Κουτσουμπίδης (Πτολεμαΐδα)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
1) Ευαγγελία Μηνά (Therakinesislab)
2) Ελένη Λαμπρονίκου (ΣΜΝΛ)
3) Μαρία Κουμαντζέλη (Ανεξάρτητη)
18-30 ΑΝΔΡΕΣ
1) Μυρτάι Ντόριαν
2) Αριστείδης Χρυσόμαλλος (Therakinesisla)
3) Μιχάλης Σαβάκης
31-40 ΑΝΔΡΕΣ
1) Δημήτριος Βλιώρας
2) Κωνσταντίνος Αθανασούλης (Non Elite)
3) Σάκης Αδαμόπουλος
41-50 ΑΝΔΡΕΣ
1) Ιωάννης Σταλίκας (ΣΔΙ)
2) Φιλάρετος Κυριακάκης (ΣΜΝ Λάρισας)
3) Βαγγέλης Δρόσος (Φιλαθλητικός Λαμίας)
51-60 ΑΝΔΡΕΣ
1) Επαμεινώντας Τσαπράλης (ΣΜΝ Λάρισας)
2) Αγαμέμνων Μαγαλιούλης (Αγιά)
3) Κώστας Γκόλτσιος
61-70 ΑΝΔΡΕΣ
1) Αστέριος Ρετζέπης (ΣΔΥΘ)
2) Βασίλειος Αργυρούλης (ΣΜΝ Λάρισας)
3) Χριστόφορος Κουνιάκης (Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Αθηνών)
ΑΝΔΡΕΣ +71
1) Θεόδωρος Καραγεώργος (Δρομείς Υγείας Γρεβενών)
2) Αθανάσιος Μόλτσας (Σύλλογος Δρομέων Καρδίτσας)
3) Σωτήρης Τσιάρας (ΣΜΝ Λάρισας)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ 31-40
1) Τριανατφυλλιά Τσιαπανίκα
2) Αλεξάνδρα Μάντζαρη (ΣΜΝ Λάρισας)
3) Μαρία Κούρτη
ΓΥΝΑΙΚΕΣ 41-50
1) Δώρα Γκουντιλάκη
2) Αρετή Γκαραγκούνου
3) Θωμαή Κατσιαρίμπα (ΣΜΝ Λάρισας)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ +51
1) Κωνσταντίνα Γρηγορίου (Runining Flashpoint)
2) Αθανασία Κοκκινοπούλου (ΣΜΝ Λάρισας)
3) Καλλίνα Μπούτζιου (Ελασσόνα)

ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ EXALCO ΚΑΙ ΤΡΟΧΑΙΑ
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η βράβευση του μεγάλου χορηγού Exalco, που χωρίς τη στήριξή της δεν θα γινόταν ο αγώνας και την πλακέτα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό παρέλαβαν όλα τα παραβρισκόμενα μέλη, ο πρόεδρος Γιάννης Καντώνιας, η διευθύντρια μάρκετινγκ και επικοινωνίας Εύη Καντώνια, ενώ συμμετείχε και ο γιος του Γιάννη, Στέλιος. Όλοι καταχειροκροτήθηκαν….
Ακολούθησε ειδική βράβευση για την Τροχαία Λάρισας στο πρόσωπο της διοικήτριας Αγγελικής Ευαγγελίδη. Την απονομή έκανε η πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Τάνια Δόκου.
Στην εκδήλωση εκτός των προαναφερόμενων παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Ηλίας Καφφές, που τόνισε ότι μόνο η συνεργασία όλων των αθλητικών φορέων φέρνει θετικά αποτελέσματα, ο πρόεδρος του ΣΜΝ Λάρισας κ. Αποστόλης Γούλας, η διευθύντρια Αθλητισμού της ΔΗΚΕΛ κ. Έλενα Ζήλου και άλλοι.
Την εκδήλωση συντόνιζε ο αθλητικός συντάκτης της «Ε» Σωτήρης Κέλλας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass