Εκδήλωση στην Αγιά για τον αθλητισμό και την προσβασιμότητα των ΑμεΑ

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2023 11:20

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, ο Σύλλογος Ατόμων με κινητικά προβλήματα «Πρόσβαση» και ο Δήμος Αγιάς, πραγματοποίησαν, χθες, στην Αγιά, εκδήλωση με θέμα «Αθλητισμός και Προσβασιμότητα για ΑμεΑ».


Εκδήλωση η οποία έλαβε χώρα στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο και την παρακολούθησαν αρκετοί πολίτες, αλλά και εκατοντάδες μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Αγιάς, και συγκεκριμένα του 1ου Δημοτικού, του Γυμνασίου, του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου.
Η συντονίστρια και υπεύθυνη ανθρώπινου δυναμικού του Συλλόγου «Πρόσβαση» Ευρύκλεια Κοκκινοθανοπούλου άνοιξε τη σειρά των ομιλιών καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους και ευχαριστώντας τον Δήμο Αγιάς για τη βοήθειά του και συνδιοργάνωση της εκδήλωσης, τον Αθλητικό Σύλλογο «Ολυμπιάδα» Λάρισας, το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αγιάς, τους διευθυντές και καθηγητές των σχολείων, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς, όπως και τους ομιλητές που ήταν οι εξής: Στέφανος Βούρτουρας, πρόεδρος του Συλλόγου «Πρόσβαση», π. Αθανάσιος Μακρής, πρωτοπρεσβύτερος και Αρχιερατικός Επίτροπος της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αγιάς, Νίκος Τσιαγκάλης, αντιδήμαρχος Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Αγιάς, Γεωργία Ντελή, παιδαγωγός Ειδικής Αγωγής του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αγιάς, Ιωάννης Γκουντάρας, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, MC Ειδικής Αγωγής, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, Ευάγγελος Πλεξίδας, αθλητής στίβου και μπάσκετ με αμαξίδιο, και Σωτήρης Γκιουλέκας, προπονητής της ομάδας μπάσκετ με αμαξίδια «Ολυμπιάδα» Λάρισας.
Ο κ. Βούρτουρας αναφέρθηκε σε θέματα αναπηρίας, προσβασιμότητας και αθλητισμού για ΑμεΑ, ενώ ο π. Αθανάσιος Μακρής στην προσβασιμότητα, τον στιγματισμό και την απομόνωση των ΑμεΑ από τα κοινωνικά δρώμενα. Εκ μέρους του Δήμου Αγιάς, ο κ. Τσιαγκάλης μίλησε για την αναβάθμιση που γίνεται στα σχολεία της περιοχής ώστε να έχουν πρόσβαση σε αυτά και άτομα με αναπηρίες και αναφέρθηκε στα σχέδια του Δήμου για τα έργα της επόμενης πενταετίας σε σχέση με την προσβασιμότητα για όλους.
Η κ. Ντελή έκανε λόγο για την αναπηρία, την ενσωμάτωση των ΑμεΑ στο κοινωνικό σύνολο και τα οφέλη μιας κοινωνίας που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, ενώ ο κ. Γκουντάρας μίλησε για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες και τα παραολυμπιακά αθλήματα. Ο κ. Πλεξίδας για τα αθλήματα του στίβου και της καλαθοσφαίρισης τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πόσο σημαντική είναι η άθληση για όλους, και ο κ. Γκιουλέκας, αναφέρθηκε στην ιστορία της ομάδας «Ολυμπιάδα» και στο πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός.
Ακολούθησαν επίδειξη μπάσκετ με τα ειδικά αναπηρικά αμαξίδια μπάσκετ αθλητών της «Ολυμπιάδας», βιωματική δράση μαθητών και τέλος, συζήτηση για θέματα παραολυμπιακών αθλημάτων και προσβασιμότητας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass