Μισή «Χ»αρά…

* Η ΑΕΛ ΠΗΡΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΗ ΛΕΙΒΑΔΙΑ ΜΕ 1-1 * ΗΡΩΕΣ ΕΚΑΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΛΟΦΟ! * ΑΠΟΒΛΗΘΗΚΕ Ο ΗΛΙΑΔΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Δημοσίευση: 28 Νοε 2023 13:00

Αποστολή: Σωτ. Κέλλας
Μισή «Χ»αρά για την ομάδα της ΠΑΕ ΑΕΛ που χθες αναδείχθηκε ισόπαλη στη Λειβαδιά με τον Λεβαδειακό (1-1) στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής ημέρας του Πρωταθλήματος της Super League 2. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 9ο λεπτό με πέναλτι του Νίκα, αλλά η ομάδα της Λάρισας απάντησε στο 67’ με τον Αντράντα και έφυγε με τον βαθμό από τη Βοιωτία. Ο Λεβαδειακός παρέμεινε χωρίς νίκη για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι (μετά το αρχικό «7 στα 7»), αλλά διατηρεί το προβάδισμα των πέντε βαθμών έναντι των «βυσσινί», που έχουν ένα ματς λιγότερο. Η ΑΕΛ είχε και ένα δοκάρι με τον Πεντρόσο στο 57’, ενώ έχασε με κόκκινη κάρτα τον Ηλιάδη μετά το σφύριγμα της λήξης του διαιτητή, αφού μίλησε υποτιμητικά στον... «άρχοντα» του αγώνα.


Μεγάλοι πρωταγωνιστές ήταν εκατό περίπου Λαρισαίοι φίλαθλοι που ταξίδεψαν μέχρι τη Λειβαδιά για να δούνε το παιχνίδι και μετά την απαγόρευση να εισέλθουν, το είδαν από παράπλευρο λόφο, χωρίς να σταματήσουν ούτε δευτερόλεπτο να ενισχύουν την ομάδα.
Σχετικά με την αναμέτρηση η ΑΕΛ αιφνιδιάστηκε και με ένα πέναλτι (διαμαρτύρεται η λαρισινή ομάδα), στο 9’ ο Νίκας έκανε το 1-0 και η ομάδα του Νίκου Νιόπλια θα μπορούσε να είχε πετύχει γρήγορα ένα δεύτερο γκολ με τον Ρόμο, αλλά ήταν άστοχος στην τελική προσπάθεια.
Στο πρώτο μέρος υπήρχαν μόνο οι γηπεδούχοι στον αγώνα.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ μπήκε δυνατά και το παιχνίδι πήρε «άγρια» τροπή και στο 57’ ο Πεντρόσο σημαδεύει το δοκάρι... Ο Δερμιτζάκης κάνει διορθωτικές κινήσεις, βάζοντας στον αγώνα τον Νίνο (εξαιρετικός), τον Κ. Παπαγεωργίου και τον Γιανναράκη, ενώ στα αριστερά περνάει ως μπακ τον Κοσσονού αντί για χαφ και τον Μαυριά αριστερό χαφ.
Διορθωτικές κινήσεις που έφεραν την ισοφάριση στο 67’ με σουτ του Αντράντα.
Το παιχνίδι συνεχίζει να είναι αμφίρροπο μέχρι τη λήξη και την «ευκαιρία του αγώνα» χάνει ο Ρόμο στο 71’ αστοχώντας σε κενή εστία.
Το αξιοσημείωτο ότι μετά τη λήξη ο Σιδηρόπουλος απέβαλε τον Ηλιάδη, γιατί κατά πληροφορίες τού είπε «είσαι απαράδεκτος».
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο τεχνικός της ΑΕΛ ξεκίνησε το παιχνίδι με τη γνωστή τακτική 4-3-3, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Σουλούκο, στην άμυνα τους Θαν. Παπαγεωργίου (δεξιά), Ηλιάδη, Στάμου και Μαϊδανό (αριστερά), στη μεσαία γραμμή τους Πλέγα, Αντράντα και Οτορμίν, και στην επίθεση τους Κοσσονού (αριστερά), Πεντρόσο και Μαυριά (δεξιά). Σε άμυνα γινόταν 4-4-2... (μπροστά Οτορμίν, Πεντρόσο).
Με την ίδια τακτική ξεκίνησε και ο Λεβαδειακός, έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Γκροφ, στην άμυνα τους Τσάπρα (δεξιά), Λιάγκα, Τσελεπίδη (σέντερ μπακ) και Βήχο, στη μεσαία γραμμή τους Μεχία, Χαμόντ και Νίκα, και στην επίθεση τους Γιαννιώτα (δεξιά), Ρόμο και Κουάδρα (αριστερά).
Η ΑΕΛ μπήκε με όρεξη στον αγώνα, αλλά η πρώτη επικίνδυνη φάση ήταν για τον Λεβαδειακό όταν ο Στάμου ανέκοψε αντικανονικά τον Μεχία. Τελικά το αποτέλεσμα ήταν μια κίτρινη κάρτα για τον Στάμου, αλλά η εκτέλεση του φάουλ βρήκε το «τείχος» των «βυσσινί» παικτών...
Στο 8’ ο Γιαννιώτας έφυγε μόνος προς τη μεγάλη περιοχή μετά από μπαλιά του Νίκα και ανατράπηκε από τον Μαϊδανό μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι που το εκτελεί εύστοχα ο Νίκας και κάνει το 1-0 (9’).
Το γκολ του Λεβαδειακού έφερε ταραχή στην ομάδα της ΑΕΛ και ο Ρόμο στο 11’ και στο 12’ μέσα από τη μεγάλη περιοχή σουτάρει άουτ. Θα μπορούσε να είχε γίνει το 2-0.
Στη συνέχεια, η ΑΕΛ ισορρόπησε, αλλά πάλι οι γηπεδούχοι απείλησαν στο 26’, όταν από κόρνερ του Κουάδρα ο Ρόμο από το σημείο του πέναλτι πιάνει κεφαλιά, αλλά μπλοκάρει ο Σουλούκος.
Από κει και πέρα για να υπάρξει κάτι το αξιοσημείωτο έπρεπε να φθάσουμε στο 45’, όταν από φάουλ του Οτορμίν και σύγχυση στην άμυνα του Λεβαδειακού ο Πεντρόσο πιάνει ανάποδο ψαλίδι, αλλά στέλνει την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκροφ.
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΛ ξεκίνησε την... αντεπίθεσή της, όταν σε σουτ του Οτορμίν λίγο μέσα από τη μεγάλη περιοχή απέκρουσε ο Γκροφ και στη συνέχεια σουτ του Μαϊδανού έξω από τη μεγάλη περιοχή καταλήγει απελπιστικά άουτ.
Στο 47’ από πάσα του Κουάδρα βγαίνει μόνος του με τον Σουλούκο ο Γιαννιώτης, αλλά υπό την πίεση του Ηλιάδη και την κόντρα στον παίκτη της ΑΕΛ σουτάρει στην αγκαλιά του Σουλούκου.
Στο 54’ σουτ του Κουάδρα από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλοκάρει ο Σουλούκος.
Και στο 57’ μεγάλη φάση για την ΑΕΛ που φθάνει κοντά στην ισοφάριση, όταν ο Πλέγας από δεξιά κάνει σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Πεντρόσο μέσα από τη μικρή περιοχή καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.
Ό,τι δεν πέτυχε ο Πεντρόσο, το κατάφερε ο συμπατριώτης του, ο Αντράντα, που στο 67’ από το ύψος της μεγάλης περιοχής ισοφαρίζει με σουτ ύστερα από πάσα του Νίνο.
Στο 69’ ο Μαυριάς είχε την ευκαιρία να μπει στη μεγάλη περιοχή, αλλά το μακρινό σουτ καταλήγει απελπιστικά άουτ.
Και στο 71’ είχαμε την ευκαιρία του αγώνα, όταν από σέντρα του Νίκα από δεξιά ο Ρόμο από μισό μέτρο σε άδεια εστία αστοχεί!
Και ενώ πίεζε η ομάδα του Λεβαδειακού για ένα δεύτερο γκολ στο 79’, ο Κώστας Παπαγεωργίου από το σημείο του πέναλτι σουτάρει ασθενώς και μπλοκάρει ο Γκροφ, ενώ στο 82’ σουτ του Μαυριά εξουδετερώνει ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.
Κάπως έτσι όλα έδειχναν ότι το ντέρμπι θα τελειώσει ισόπαλο στο σκορ και με αριθμητική ισορροπία, με το σφύριγμα της λήξης όμως ο διαιτητής έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ηλιάδη, γιατί του είπε ότι «είσαι απαράδεκτος».
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από την ΑΕΛ κορυφαίοι οι Σουλούκος, Ηλιάδης, Κ. Παπαγεωργίοι και ο Νίνο που επανήλθε δριμύτερος. Θ. Παπαγεωργίου, Μαϊδανός, Καλουτσικίδης και Κοσσονού (στο διάστημα 60’-75’) ταλαιπωρήθηκαν στα πλάγια από τους παίκτες του Λεβαδειακού, ενώ καλός ήταν ο Στάμου.
Πλέγας και Αντράντα πάλεψαν πολύ στη μεσαία γραμμή, ενώ ο Οτορμίν δεν είχε πολλές δυνάμεις και σωστά αντικαταστάθηκε. Ο Πεντρόσο καλός και ευχάριστο γεγονός η επιστροφή του Όγκμποε.
Από τον Λεβαδειακό Γιαννιώτας, Μεχία, Τσελεπίδης και Τσάπρας ήταν οι καλύτεροι των γηπεδούχων και μοιραίος ο Ρομό.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Από τον διαιτητή κ. Σιδηρόπουλο (Δωδεκανήσου) πολλά παράπονα έχει η ομάδα της ΑΕΛ που εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Ο διαιτητής Σιδηρόπουλος κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες σήμερα στη Λιβαδειά για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του Λεβαδειακού.
Έδωσε πέναλτι που αμφισβητείται, έβγαλε όσες κίτρινες μπορούσε για να μας κόψει τα φτερά με το καλησπέρα και όταν έπρεπε να δώσει κόκκινη κάρτα στο «φάουλ καράτε» που δέχθηκε ο Οτορμίν, περιορίστηκε στην κίτρινη. Έδωσε, όμως, κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή Ηλιάδη μετά τη λήξη του αγώνα για να ξεκαθαρίσει το μένος του κατά της ΑΕΛ και την αδυναμία του να μας γυρίσει στη Λάρισα με μηδέν βαθμούς.
Η μεγαλειώδης εμφάνιση της ομάδας μας σε ένα απολύτως στημένο εχθρικά παιχνίδι, δεν τους επέτρεψε να ολοκληρώσουν το «έγκλημα».
Συγχαρητήρια και σήμερα στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ! Συγχαρητήρια στον κόσμο της ομάδας μας που τη συνόδεψε στη Λιβαδειά!
Είχαμε πολύ διαφορετική άποψη για τον εν λόγω διαιτητή. Πιστέψαμε ότι στο αντίστοιχα κρίσιμο φετινό παιχνίδι της χρονιάς για τον Βόρειο Όμιλο της Super League 2, θα σφύριζε ένας καταξιωμένος διαιτητής και όχι ένας ακόμα «Πουλικίδης».
Τελικά αποδεικνύεται περίτρανα πόσο νοσεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και πόση δουλειά χρειάζεται η ελληνική διαιτησία, ώστε να πάψουν να πληρώνουν γραμμάτια κατά το δοκούν, διαπράττοντας ανερυθρίαστα εγκλήματα κατά ομάδων, που το μόνο για το οποίο αγωνίζονται είναι το fair play!
Είμαστε σίγουροι ότι το σημερινό παιχνίδι θα μείνει μελανό στίγμα στον καταξιωμένο κατά τα λοιπά διεθνή διαιτητή.
Μετά και τα παραπάνω η ΠΑΕ AΕΛ μόνο μία λέξη επιθυμεί να αποδώσει στον κ. Σιδηρόπουλο: ΝΤΡΟΠΗ!».
Εκτός της κόκκινης κάρτας στον Ηλιάδη, κίτρινες κάρτες είδαν οι: Στάμου, Μαϊδανός, Νίκας, Θ. Παπαγεωργίου, Τσελεπίδης, Μεχία και Κοσσονού.
Σωστοί στις υποδείξει οι βοηθοί Δημητριάδης και Πάτρας (Μακεδονίας).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Γκροφ, Βήχος, Χάμοντ (62’ Μπελμόντε), Τσάπρας, Ρομό (74’ Νικολιάς), Νίκας (85’ Συμελίδης), Μεχία, Γιαννιώτας (74’ Λούα Λούα), Λιάγκας, Κουάδρα (62’ Πολέττο), Τσελεπίδης.
ΑΕΛ (Παύλος Δερμιτζάκης): Σουλούκος, Ηλιάδης, Στάμου (62’ Γιανναράκης), Θ. Παπαγεωργίου, Πλέγας, Μαϊδανός (62’ Νίνο), Κοσσονού (74’ Καλουτσικίδης), Αντράντα, Οτόρμιν (62’ Κ. Παπαγεωργίου), Μαυριάς, Πεντρόσο (82’ Ογκμπόε).

 

«Πυρετός» με τις κάρτες...

Τέσσερις παίκτες της ΑΕΛ είδαν την κίτρινη κάρτα και ένας την κόκκινη στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό χθες Δευτέρα (27/11) στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς «Λάμπρος Κατσώνης», στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου του Πρωταθλήματος της Super League 2. Κίτρινη κάρτα είδαν ο Δημήτρης Στάμου, ο Γιώργος Μαϊδανός, ο Θανάσης Παπαγεωργίου και ο Αχμέντ Λαυρέντης Κοσσονού, ενώ κόκκινη κάρτα μετά τη λήξη του αγώνα είδε ο Χάρης Ηλιάδης, που θα χάσει πιθανότατα δύο αγώνες της ΑΕΛ (με τη Νίκη Βόλου για το Πρωτάθλημα και τον Ατρόμητο για το Κύπελλο). Ο Δημήτρης Στάμου και ο Αχμέντ Λαυρέντης Κοσσονού έφθασαν τις τρεις κίτρινες κάρτες και θα χάσουν ένα από τα επόμενα τέσσερα παιχνίδια της Super League 2.

 

 

1111111.jpg

 

 

ΠΑΥΛΟΣ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗΣ:
Δεν ήταν πέναλτι
ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ Η ΑΠΟΒΟΛΗ

«Ξέραμε ότι είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, γιατί αντιμετωπίζαμε μια καλή ομάδα που έχει παίκτες καλούς και ικανούς σε ποιότητα και ποσότητα, αλλά και έναν πολύ καλό προπονητή. Θεωρώ ότι και οι δύο ομάδες δίκαια βρίσκονται ψηλά βαθμολογικά και ετοιμαστήκαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε για το παιχνίδι.
Σήμερα είμαι στεναχωρημένος γιατί έπρεπε να κερδίσουμε. Στο πρώτο μέρος το γρήγορο πέναλτι που έφερε ο κ. Σιδηρόπουλος ανέβασε τον αντίπαλο και μας δημιούργησε εκνευρισμό. Όσον αφορά το πέναλτι δεν θέλω να το σχολιάσω, γιατί δεν υφίσταται.
Στο ημίχρονο είπα στα παιδιά να κρατήσουμε το σκορ όπως είναι και με τις αλλαγές να ισοφαρίσουμε και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για νίκη.
Έπρεπε να διαχειριστούμε και τις κίτρινες κάρτες. Όλα πήγαν καλά χάρη στις αλλαγές, ισοφαρίσαμε, είχαμε και δοκάρι, ενώ στο τέλος και οι δύο ομάδες μπορούσαν να σκοράρουν.
Πήραμε τουλάχιστον έναν βαθμό, αλλά βάσει εικόνας και δυσκολίας μπορούσαμε να πάρουμε περισσότερο. Ευχαριστούμε για την άψογη φιλοξενία τον Λεβαδειακό».
Για την αποβολή του Ηλιάδη σημείωσε τα εξής: «Απ’ ό,τι πληροφορήθηκα είπε κάτι στον διαιτητή και του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα. Δεν ξέρω ακριβώς τι του είπε, αλλά θεωρώ ότι οι διαιτητές, άσχετα αν είναι ο κορυφαίος, πρέπει να μπαίνουν στη διαδικασία των παιδιών για το τι έγινε μέσα στο παιχνίδι και να μπορούν να το δικαιολογήσουν. Το οποίο ως γεγονός όμως το θεωρώ απαράδεκτο από τον ποδοσφαιριστή μας, γιατί όταν τελειώνει ένα παιχνίδι δεν κάνεις τίποτα και κοιτάμε το επόμενο. Οποιαδήποτε απουσία είναι σημαντική για μας, γιατί κανείς δεν περισσεύει».


ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (11η αγωνιστική)
Α’ Όμιλος
ΠΟΤ Ηρακλής-ΑΕΚ Β’ 1-0
Αιολικός-Καμπανιακός 4-2
Μακεδονικός-Απόλλων Πόντου 3-1
Αναγέννηση Καρδίτσας-Νίκη Βόλου 2-0
Λεβαδειακός-ΑΕΛ 1-1
Ρεπό: Κοζάνη, ΠΑΟΚ Β’


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λεβαδειακός 23*
2. ΑΕΛ 18**
3. Μακεδονικός 16**
4. Νίκη Βόλου 15**
5. Αναγέννηση Καρδίτσας 14**
6. Κοζάνη 13*
7. ΠΟΤ Ηρακλής 11**
8. Αιολικός 11**
9. ΠΑΟΚ Β’ 10**
10. Καμπανιακός 6**
11. Απόλλων Πόντου 5**
12. ΑΕΚ Β’ 4**
*Έχουν κάνει το ένα ρεπό τους.
**Έχουν κάνει τα δύο ρεπό τους.
***Έχουν δύο παιχνίδια λιγότερα ΑΕΚ Β’ και Κοζάνη.
****Έχουν παιχνίδι λιγότερο Καμπανιακός και ΠΑΟΚ Β’.


Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (12η)
ΠΟΤ Ηρακλής-Κοζάνη
ΑΕΚ Β’-Αιολικός
ΠΑΟΚ Β’-Λεβαδειακός
Καμπανιακός-Μακεδονικός
ΑΕΛ-Νίκη Βόλου
Απόλλων Πόντου-Αναγέννηση Καρδίτσας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass