Ακλόνητη στην κορυφή η Ανθούπολη

*Νίκες για Οικονόμο, Π.Ο.Ε. και Σμόλικα που την ακολουθούν στη βαθμολογία της Α’ ΕΠΣΛ * «Τρίποντα» και για τους Ηρακλή Λ., Δαμασιακό, Φαλανιακό-Ισοπαλία στο Συκούριο

Δημοσίευση: 27 Νοε 2023 13:00

Επιμέλεια: Χρήστος Αρχοντούλης
Πιο καλή η …μοναξιά για την ομάδα της Ανθούπολης, η οποία κέρδισε στη Φιλιππούπολη

τον Απόλλωνα Λάρισας με 3-0 και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα, στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας. Ακολουθούν με δυο βαθμούς πιο πίσω Οικονόμος, Π.Ο.Ε. και Σμόλικας, ενώ πολύτιμες νίκες σημείωσαν ο Ηρακλής Λάρισας, ο Δαμασιακός και ο Φαλανιακός. Στη μοναδική ισοπαλία της 10ης αγωνιστικής, Κίσσαβος Συκουρίου και Αχιλλέας Φαρσάλων ήρθαν 1-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ Λ.     0
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ     3
Νικήτρια αναδείχθηκε στο λαρισινό ντέρμπι η Ανθούπολη, η οποία κέρδισε στη Φιλιππούπολη τον Απόλλωνα με 3-0.
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν νωρίς με 0-2 χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι Κουβελάς (10’) και Αναγνώστης (16’), ο Απόλλωνας προσπάθησε να αντιδράσει, είχε δοκάρι με τον Τσιούτσια στο 52’ και ο Σέσι Μπλέντι στο 73’διαμόρφωσε το τελικό 0-3.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Τ. Βενέτης): Βιλανάκης, Σκούπρας, Νικολακούλης, Μπόρος (46’ Λάιος), Διβανές (80’ Τερζούδης), Μπαγιώτας, Μπουκουβάλας (46’ Χατζηλιόντας), Σιάτρας, Τσαπατόρης, Τσιούτσιας (75’ Χατζής Θ.), Γερεντές (46’ Πασσιάς).
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (Μ. Ζιώγας, Κ.Μαντζιώκας): Ντιντής, Τσάτσος, Λάιος, Πανταζής, Καραμπούζης, Σέσι, Μούτσα (77’ Κωστούλας), Αναγνώστης (81’ Σινάν), Βλαχάκης (67’ Καραγιάννης), Αργύρης (81’ Καρατζούκος), Κουβελάς (77’ Μαριγκούδης).

ΚΙΣΣΑΒΟΣ 1
ΑΧΙΛΛΕΑΣ 1
Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο Συκούριο, όπου Κίσσαβος και Αχιλλέας Φαρσάλων αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1.
Στο 14’ο Αετόπουλος έκανε το 0-1 και στο 37’ ο Κώτσιας ισοφάρισε για τους γηπεδούχους. Αποτέλεσμα που έμεινε ως το φινάλε, παρά τις προσπάθειες των δυο ομάδων.
ΣΥΚΟΥΡΙΟ (Απ. Τσιανάκας): Γιάκου, Λανάρας (63’ Χάμος), Κορδέλας, Αγγέλης, Κώτσιας, Ντιντής, Μπολάκης (80’ Τόπης), Τριανταφύλλου (70’ Τσίκος), Κουλουκτσής, Τζιούρας, Σβερκούλης.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Τ. Μπεριτζάς-Κ. Παπαρίζος): Γεωργαντζάς, Ποτόσογλου, Κουρτεσιώτης, Γιαννακός, Αποστολάκης, Γκουγκουλιάς, Γκατζούλης, Αετόπουλος (52’ Κρικώνης), Παπακωνσταντίνου (60’ Καρβούνης), Σταμπουλής, Κερμελίδης (70’ Φούσα).

ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ     0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ     1
Με γκολ που πέτυχε στο 7’ο Μαξακούλης, ο Ηρακλής Λάρισας πέρασε νικηφόρα από τη Μελία, υποχρεώνοντας σε μια ακόμη ήττα την τυπικά γηπεδούχο Πελασγιώτιδα.
Το 0-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, αν και οι δυο ομάδες δημιούργησαν ευκαιρίες, χωρίς όμως να σημειωθεί κάποιο άλλο τέρμα.
Στο 65’ ο Καμέας σε απευθείας χτύπημα φάουλ έστειλε την μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι.
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ: Μαστοροδήμος, Μανακούσιος Θ., Λιλελλάρι, Γελαλής, Παπακώστας Αθ., Παπακώστας Η., Οσμάνι, Φασούλας, Καλούσης, Μανακούσιος Δ, Χριστοδουλάτος. Χρησιμοποιήθηκαν και οι Κουσιώρας, Πετράκης, Γκρίμπας.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Θ. Τριανταφυλλόπουλος): Παπαγιάννης, Μαξακούλης , Αναγνώστου, Δραγατσίκης, Παϊτέρης, Παπαστόγιας (70’ Πατσιατζής), Ζαχαρούλης, Γαργάλας (80’ Γκαλαφάγκας Β.), Ζιώγας, Καμέας (70’ Βέλας), Ράμα (85’ Ζτούπης).

ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ     0
ΣΜΟΛΙΚΑΣ     4
Αποδίδοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο, ο Σμόλικας κέρδισε εύκολα τον Ιπποκράτη εκτός έδρας, με 4-0.
Η ομάδα της Φαλάνης προηγήθηκε στο 9’ με τον Γκαλμπογκίνη και τα άλλα τέρματα πέτυχαν οι Πολύζος (58’), Κακαβίτσης (67’) και Νερπιέτρι (71’).
Στο 83’ αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας Μπαρούτας των «Πρασίνων», καθώς έπιασε την μπάλα με τα χέρια εκτός περιοχής.
IΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (Γ. Χατζής): Αρκουδής, Παπαποστόλου, Κουρούκας, Φραχόλι Ο. (88’ Καραγιάννης), Φραχόλι Φ., Βούγιας (79’ Μήτρος Ε.), Ελιζόπουλος (46’ Ντόβας), Αλιάι, Μήτρος Χ., Ζυγούρης, Κλεισιάρης (46’ Γεωργούλας).
ΣΜΟΛΙΚΑΣ (Ν. Χρόνης): Μπαρούτας, Πατσής (60’ Γκιόνα), Πόνηρος, Πολύζος, Αλατάς, Φούντογλου, Χριστακέας (80’ Γούτος Β.), Γούτος Ν. (70’ Τάφα), Νερπιέτρι, Γκαλμπογκίνης (70’Χαρισούλης), Κακαβίτσης (70’ Κατσάρας).

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ     2
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ     0
Μαθημένος στα …δύσκολα ο Δαμασιακός, επικράτησε της Δόξας Αργυροπουλίου που πάλεψε φιλότιμα, με σκορ 2-0.
Το α’ μέρος δεν είχε να επιδείξει κάτι καλό, σε αντίθεση με την επανάληψη, με τη Δόξα να αγωνίζεται από το 68’ με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Κίτσου Π.
Οι γηπεδούχοι μετά την αποβολή άσκησαν έντονη πίεση στη συνέχεια και πέτυχαν δύο γκολ με τους Τσατσελάρι (79’) και Δεληχά (90’ +4).
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Ν. Φακίτσας): Νικολακούλης, Τέγος, Μουσιάρης Θ., Καρακάνος, Οικονόμου, Φορτούνας, Τσάτσος (75’ Δεληχάς), Μουσιάρης Δ., Λέτσιος, Παπαθανασίου (22’ λ.τ. Λούτσος), Τσατσελάρι (83’ Τσιάλτας).
ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ (Φ. Γιαννακός): Μπουρονίκος, Καραμπάλιος, Κίτσος Π., Κίτσας, Δασκαλόπουλος, Τσιρογιάννης, Κάσα (65’λ.τ Καλογιάννης), Γκάτης (55’Τσιάγκος), Σακοράφας, Κίτσος Δ., Λέκα (55’Βογιατζής Ν.).

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ     2
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ     0
Έχοντας ουσία το παιχνίδι του και ηγέτη τον Σπύρο Ιωαννίδη που αποδείχθηκε και δεινός σκόρερ, ο Φαλανιακός στο Δασοχώρι υπέταξε το Μαυροβούνι με 2-0.
Ο επιθετικός «κιτρινόμαυρων» στο 42’ και στην εκπνοή βρήκε δίχτυα, χαρίζοντας μια σημαντική νίκη στους γηπεδούχους, κόντρα στους ανταγωνιστικούς φιλοξενούμενους που έδειξαν αρκετά καλά στοχεία.
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Παραφέστας): Κωνσταντίνου, Καρυώτης, Σούλι (10’ λ.τ. Χοτάι), Πανταζής, Πάνου (46’ Χριστοδουλόπουλος), Μπαλαής, Γκανάτσας, Καρακίτσιος, Κωστόπουλος, Αντωνόπουλος, Ιωαννίδης.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ (Δ. Κουκουλιάφκας): Αναστασίου, Κυριακίδης (85’ Ριζόπουλος), Αρχοντούλης (75’ Σκαφιδάς), Σταυροθεόδωρος, Εμμανουήλ (70’ Πλίτσης), Σταμέλος, Λάλλος, Μπατζέλας, Μπέτσης, Ακριβόπουλος, Μπάγκας Δ.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ     4
ΔΩΤΙΕΑΣ     1
Τη νίκη με το ευρύ 4-1 (δεύτερη φετινή με το ίδιο σκορ) πανηγύρισε ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος επιβλήθηκε του Δωτιέα Αγιάς στο «Γεώργιος Μητσιμπόνας» και παραμένει στη δεύτερη θέση της κατάταξης, με απόσταση δύο βαθμών από την κορυφή.
Οι «πράσινοι» έφθασαν στην επικράτησή τους κατά το τελευταίο ημίωρο του αγώνα, διάστημα στο οποίο ...πάτησαν «γκάζι» μετά την ισοφάριση των φιλοξενουμένων που αγωνίζονταν, πάντως, με κάποιες ελλείψεις.
Οι Τσαριτσανιώτες πήραν προβάδισμα στο 7’ με σουτ του Σεμερτζίδη που αξιοποίησε τη σέντρα του Γκαραλιάκου, ενώ στο 23’ ακυρώθηκε ως οφσάιντ γκολ του Τσούτσα, με υπόδειξη του β’ βοηθού. Στο 50’ από εκτέλεση φάουλ του Ματούλα, η κεφαλιά του Αυλογιάρη έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα καταλογίστηκε πέναλτι σε ανατροπή του Τσούτσα. Ο εκτελεστής Ματούλας, όμως, είδε τον τερματοφύλακα Πατέτσο να αποκρούει εντυπωσιακά την προσπάθειά του, «επιτρέποντας» στην ομάδα του να εκδηλώσει ύστερα από λίγο υποδειγματική αντεπίθεση και από την πάσα του Φουρίκη, ο Φουκαλάς με διαγώνιο σουτ να ισοφαρίσει σε 1-1 (54’). Στο 61’ ο Λαβαντσιώτης σούταρε από καλή θέση χωρίς να ανησυχήσει τον Νούσια που μπλόκαρε σταθερά.
Από το σημείο εκείνο και μετά οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 67’ μετά από σέντρα του Γκαντούνα, ο Γανός με σουτ «έγραψε» το 2-1, ενώ στο 71’ από την προσπάθεια του Ματούλα ο Γκαραλιάκος με σουτ στη δεξιά γωνία του Πατέτσου ανέβασε τον δείκτη σε 3-1. Στο 81’ με σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής ο Δριστέλας διαμόρφωσε το τελικό 4-1, ενώ στο 85’ ο Ντούφας έχασε μοναδική ευκαιρία για να σκοράρει, καθώς ο Ντελής απέκρουσε σωτήρια προ της γραμμής τέρματος.
Τον αγώνα διηύθυνε ο Κώστας Σκάρπας με συνεργάτες τον Βασίλη Κοντογιάννη και τον Χρήστο Πουρουτίδη, χωρίς να αντιμετωπίσουν προβλήματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Βασίλης Μπακογιάννης): Νούσιας, Κατσιαντώνης, Ηλ. Γκαντούνας, Αυλογιάρης, Γανός, Αθανασούλης, Τσούτσας (64’ Δριστέλας), Σουγλής (74’ Μιφτάρι), Σεμερτζίδης (82’ Ντούφας), Ματούλας, Γκαραλιάκος (82’ Βασιλειάδης).
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Γιάννης Σιάρκος): Πατέτσος, Παπανικολάου, Χονδροδήμος, Τσακάλι, Ντελής, Πασχαλίδης (88’ Γουργιώτης), Φουρίκης, Ντακούλας, Φουκαλάς (88’ Μπενέκης), Λαβαντσιώτης, Γκουντίκας.

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡ
9 γκολ: Τσιάκος (ΠΟΕ)
7 γκολ: Κουβελάς (Ανθούπολη)
6 γκολ: Ιωαννίδης (Φαλανιακός
5 γκολ: Κωστούλας, Αναγνώστης (Ανθούπολη), Ζιώγας (Ηρακλής Λάρ.), Πράπας (Μαυροβούνι)
4 γκολ: Παιδής (Άγιοι Ανάργυροι), Κερμελίδης (Αχιλλέας Φ.), Γκαλμπογκίνης, Κακαβίτσης (Σμόλικας), Κώτσιας (Συκούριο), Σεμερτζίδης, (Οικονόμος Τσαριτσάνης)

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
*Φαλανιακός-Μαυροβούνι    2-0
*Δαμασιακός-Αργυροπούλι    2-0
*Γόννοι-ΠΟ Ελασσόνας    1-2
*Απόλλων Λάρ.-Ανθούπολη    0-3
*Πελασγιώτιδα-Ηρακλής Λάρ.    0-1
*Συκούριο-Αχιλλέας Φ.    1-1
*Οικονόμος Τσαριτσάνης-Δωτιέας    4-1
*Αγ. Ανάργυροι-Παναγροτικός α.α.    3-0
*Ιπποκράτης-Σμόλικας    0-4
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (2/12, 15:00)
Μαυροβούνι-Αργυροπούλι
ΠΟ Ελασσόνας-Φαλανιακός
Ανθούπολη-Δαμασιακός
Ηρακλής Λάρ.-Γόννοι
Αχιλλέας Φ.-Απόλλων Λάρ.
Δωτιέας Αγιάς-Πελασγιώτιδα
Παναγροτικός-Συκούριο α.α. 0-3
Ιπποκράτης-Οικονόμος Τσαριτσάνης
Σμόλικας-Αγ. Ανάργυροι

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ανθούπολη    31-3    26
2. Οικονόμος Τσαριτσάνης    22-6    24
3. Π.Ο.Ε    24-7    24
4. Σμόλικας    21-8    24
5. Ηρακλής Λάρισας    17-10    19
6. Απόλλων Λάρισας    15-8    17
7. Μαυροβούνι    12-8    17
8. Γόννοι    15-12    16
9. Δαμασιακός    13-14    14
10. Δωτιέας Αγιάς    10-9    13
11. Συκούριο    14-16    11
12. Αχιλλέας Φ.    13-16    11
13. Φαλανιακός    11-17    11
14. Άγιοι Ανάργυροι    13-16    10
15. Αργυροπούλι    8-24    7
16. Ιπποκράτης    10-29    6
17. Πελασγιώτιδα    6-22    5
*Ο Παναγροτικός Νίκαιας έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass