Μεγάλη νίκη της Ελευθερίας Λελεντζή

*ΣΤΗΝ 6η ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΧΑΛΒΑ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ *ΔΙΑΚΡΙΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ

Δημοσίευση: 22 Νοε 2023 12:15

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Στις 16, 17, 18 και 19 Νοεμβρίου διεξήχθη στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων το 6ο Σκακιστικό Τουρνουά Γιορτής Χαλβά 2023, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του Δήμου Φαρσάλων με τη Σκακιστική Λέσχη Φαρσάλων.


Οι συμμετοχές έφτασαν τις 135, που αποτελεί ρεκόρ και καθιστά το φαρσαλινό τουρνουά ως ένα από τα πολυπληθέστερα στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους υπήρχαν πέντε τιτλούχοι σκακιστές, μία παγκόσμια πρωταθλήτρια κατηγορίας 12 ετών και αρκετοί Έλληνες πρωταθλητές νεανικών κατηγοριών. Υπήρξαν, βέβαια, και 30 ακυρώσεις συμμετοχής λόγω έλλειψης καταλυμάτων.
Το τουρνουά χωρίστηκε σε δύο γκρουπ, με βάση τη δυναμικότητα των σκακιστών. Στο Α’ γκρουπ (των ισχυρών) πρώτευσε ο Fide Maitr Λάμπρος Γιαννουλάκης από τη Θεσσαλονίκη, δεύτερος αναδείχθηκε ο FM Πέτρος Τριμίτζιος από τη Λάρισα και τρίτος ο FM Αντώνης Χατζημανώλης. Πρώτη γυναίκα αναδείχθηκε η WFM Ζέττα Γράψα. Οι τέσσερις προαναφερόμενοι παρέλαβαν και τα αντίστοιχα χρηματικά έπαθλα. Στην κατηγορία των βετεράνων (άνω των 50 ετών) 1ος ήταν ο Zoran Tsintsar (με χρηματικό έπαθλο), 2ος ο Σπύρος Γιακουστίδης από τη Θεσσαλονίκη (πρόεδρος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης & Χαλκιδικής) και 3ος ο Σπύρος Ναθαναήλ από τη Λάρισα (βασικός προπονητής των ακαδημιών των Φαρσάλων τα τελευταία 7 χρόνια).
Το έπαθλο του τηλεφώνου REALME C55 κατέκτησε ο Χρήστος Δόγιας από την Κοζάνη, που ήταν ο καλύτερος νέος έως 18 ετών. Κάτω των 16 ετών 1ος ο Χρήστος Τσαρσιταλίδης από τον Βόλο, 2ος ο Νεοκλής Δριστέλλας από τη Λάρισα, 3ος Κων/νος Κούτρας από την Πάτρα και 1ο κορίτσι η Σοφία Βαρδάκα από Κατερίνη. Έως 14 ετών 1ος ο Γιώργος Μανταζής, 2ος ο Μάριος Σκόδρας, 3ος ο Γιάννης Μαργαρίτης, όλοι τους από τη Θεσσαλονίκη και 1ο κορίτσι η Στέλλα Βαρδάκα από την Κατερίνη. Κάτω των 12 ετών 1ος ο Γιώργος Μπουγάς από τον Βόλο, 2ος Νίκος Ζαβρακίδης από την Αθήνα, 3ος ο Γιάννης Τσελέπης από τη Λάρισα και 1ο κορίτσι η Εύα Σίσκου (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια έως 12 ετών) από τη Θεσσαλονίκη.
Στο Β’ γκρουπ είχαμε την τεράστια νίκη της Φαρσαλινής Ελευθερίας Λελεντζή, η οποία εκτός από το κύπελλο κέρδισε και ένα Laptop HP. Η Ελευθερία έκανε 6 νίκες και 1 ισοπαλία σε 7 συνολικά αγώνες, δείχνοντας το τεράστιο ταλέντο της. 2ος αναδείχθηκε ο Δημοσθένης Καρανάσιος από τα Τρίκαλα (παρέλαβε ως έπαθλο tablet), 3ος ο Γιώργος Αλεξόπουλος από την Πάτρα (Φαρσαλινός στην καταγωγή, παρέλαβε Smartwatch) και 1η γυναίκα (επίσης μεγάλο ταλέντο των Φαρσάλων, με Smartwatch) η Γεωργία Σκουμποτή. Στην κατηγορία των Φαρσαλινών 1ος ο Δημήτρης Λούκας (πήρε Smartwatch), 2ος ο Απόστολος Κωστής, 3ος ο Θανάσης Ευσταθίου και 1ο κορίτσι η Ελένη Λαζαρίδη.
Στους βετεράνους 1ος ο Ζήσης Μαρίτσης από τον Βόλο, 2ος ο Θόδωρος Μπουγάς από τον Βόλο, 3ος ο Μιχάλης Σιούρης από τα Φάρσαλα και 1η γυναίκα η Μαίρη Βασιλακάκη από το Ηράκλειο Κρήτης. Έως 14 ετών 1ος ο Φίλιππος Μουρατίδης από την Καβάλα, 2ος Κων/νος Σιακαβάρας από τα Τρίκαλα, 3ος Αθανάσιος Βλαχάβας από τη Λάρισα και 1ο κορίτσι ακόμα μία Φαρσαλινή, η Αντριάνα Κόκκινου. Κάτω των 12 ετών 1η η Άνθια Τζίμα από τα Ιωάννινα, 2ος ο Λουκάς Καρακώτσος από τη Θεσσαλονίκη, 3η η Κατερίνα Μαργαρίτη από τη Θεσσαλονίκη και 1ο κορίτσι η Σαββίνα Ανεμογιάννη από τους Παξούς. Έως 10 ετών 1ος ο Διονύσης Σκόδρας από τη Θεσσαλονίκη, 2ος ο Νίκος Δούκας από τον Πειραιά, 3η η Ελεονώρα Κηρυττοπούλου από την Αθήνα και 1ο κορίτσι η Αγγελική Μπεκιάρη από τη Θεσσαλονίκη. Τέλος, στην κατηγορία των 8 ετών 1ος ήταν ο Κων/νος Κοτοβός από τη Λειβαδιά, 2ος ο Γιάννης Σίσκος από τη Θεσσαλονίκη, 3ος ο Στέλιος Κακαγιάννης από τη Λάρισα και 1ο κορίτσι ακόμα μία Φαρσαλινή, η Ευαγγελία Μπουλούτσου.
Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, η αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή και ο αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Μπασαγιάννης βοήθησαν σε μέγιστο βαθμό στην επιτυχία της εκδήλωσης. Τεράστια συμβολή είχαν οι χορηγοί της Σκακιστικής Λέσχης Φαρσάλων, που βοήθησαν οικονομικά για τη διεξαγωγή του τουρνουά.
Όλοι οι συμμετέχοντες/-ουσες έφυγαν εντυπωσιασμένοι (κατά δήλωσή τους) από τη φιλοξενία και την εξυπηρέτηση, δίνοντας υπόσχεση επανόδου τους για την επόμενη σεζόν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass