Διά βίου μάθηση για τους γυμναστές

ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Δημοσίευση: 16 Νοε 2023 10:51

Η διά βίου μάθηση είναι η ιδέα ότι ένα άτομο θα πρέπει να αναζητά συνεχώς νέες γνώσεις, εμπειρίες και δεξιότητες σε όλη του τη ζωή, τόσο επίσημα όσο και άτυπα. Να μη σταματήσει την εκπαίδευσή του αφού τελειώσει το σχολείο.

Η διά βίου μάθηση μπορεί να έχεις πολλές μορφές, επίσημη εκπαίδευση, επαγγελματική ανάπτυξη, αυτοκαθοδηγούμενη μάθηση. Η υιοθέτηση μιας νοοτροπίας διά βίου μάθησης μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προσωπικά και επαγγελματικά οφέλη και είναι μια σημαντική πτυχή της επιτυχίας στον σημερινό κόσμο, ο οποίος αναπτύσσεται με γρήγορο ρυθμό.
Με το σκεπτικό αυτό το Νομαρχιακό Τμήμα της Π.Ε.Π.Φ.Α. (Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής) Λάρισας, στο πλαίσιο των επιμορφωτικών του δράσεων, σε συνεργασία με την ΕΠΙ.ΖΩ. - Επιμόρφωση Ζωής και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας-Γαλλική Πρεσβεία, διοργάνωσε επιμορφωτική ημερίδα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας-Γαλλική Πρεσβεία, με θέμα: «Πρώτες βοήθειες σε επείγουσες καταστάσεις».
Ομιλητής ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΙ.ΖΩ. κ. Ξενοφών Λέτσας, ενώ τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο πρόεδρος της ΠΕΠΦΑ Ν. Λάρισας κ. Κώστας Τσιτώτας, που ευχαρίστησε τους συναδέλφους του για την εντυπωσιακή προσέλευση, τονίζοντας ότι αυτό δίνει δύναμη στον σύλλογο για να συνεχίσει με άλλες εκδηλώσεις.
Εκτός των δύο, ομιλήτρια ήταν και η διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου κ. Χρύσα Βουλγαράκη, που μίλησε για τη συνεργασία με την ΠΕΠΦΑ Ν. Λάρισας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, όπου θα δοθεί η ευκαιρία η Λάρισα να μπει στο πνεύμα τον Αγώνων που θα διοργανώσει η γαλλική πρωτεύουσα.
Σκοπός της Ημερίδας ήταν η ενημέρωση και εκπαίδευση σε βασικές, αλλά σωτήριες γνώσεις και δεξιότητες, για την Παροχή Α’ Βοηθειών σε επείγουσες καταστάσεις -Αντιμετώπιση Τραυματισμών και Αντιμετώπιση Παθολογικών περιστατικών- και καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) με χρήση απινιδωτή.
Η Ημερίδα υλοποιήθηκε με βάση τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες και πρωτόκολλα εκτίμησης και αντιμετώπισης τραύματος διεθνώς και περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Δόθηκε βεβαίωση συμμετοχής σε όλους/-ες τους/τις συμμετέχοντες/-ουσες, ενώ, μεταξύ των άλλων, παρακολούθησαν την Ημερίδα η σύμβουλος Εκπαίδευσης Φυσικής Αγωγής κ. Ελένη Δημητρίου και ο πρώην προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής κ. Βασίλης Κούργιας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass