Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει ο ΠΟΕ

*Κέρδισε τον Σμόλικα με 2-1 στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΛ *Με νίκες προχώρησαν Ανθούπολη και Οικονόμος Τσαριτσάνης *Μεγάλα «διπλά» για Απόλλωνα Λάρισας και Δωτιέα Αγιάς *«Δύο στα δύο» ο Δαμασιακός *Επέστρεψε στις επιτυχίες ο Όλυμπος Γόννων *Σημαντικό τρίποντο για Αργυροπούλι

Δημοσίευση: 13 Νοε 2023 12:00

Του Άρη Γκουτρουμάνη


Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει από χθες το απόγευμα ο ΠΟ Ελασσόνας

ο οποίος επικράτησε του Σμόλικα Φαλάνης με 2-1 στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΛ και τον υποχρέωσε να υποχωρήσει στην 4η θέση (ισοβαθμεί με τον Ηρακλή Λάρισας). Αυτή ήταν η πρώτη νίκη για τον Ζήση Ζιάγκα στον πάγκο του ΠΟΕ, ο οποίος ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τη θητεία του. Σταθερά στη δεύτερη θέση με έναν βαθμό λιγότερο βρίσκονται η Ανθούπολη που κέρδισε εύκολα με 4-1 τον Ιπποκράτη και ο Οικονόμος Τσαριτσανης που έφυγε από το Δασοχώρι με το φτωχό, αλλά σημαντικό 1-0 στο ματς με αντίπαλο τον Φαλανιακό.
Ο Απόλλων Λάρισας συνεχίζοντας την πολύ καλή παρουσία του στη φετινή διοργάνωση κέρδισε στα Βούναινα το Μαυροβούνι με 1-0, ο Όλυμπος Γόννων επιβλήθηκε της Πελασγιώτιδας με 2-0, ενώ ο Δωτιέας Αγιάς πέτυχε μεγάλο «διπλό» στην Αμπελιά κερδίζοντας τον Αχιλλέα Φαρσάλων με 2-0.
Η δεύτερη σερί επιτυχία για τον Δαμασιακό αυτή τη φορά με 2-0 επί του Κισσάβου Συκουρίου και η πολύτιμη νίκη για τη Δόξα Αργυροπουλίου με 2-1 επί των Αγ. Αναργύρων συμπλήρωσαν τη χθεσινή αγωνιστική δράση στο μεγάλο τοπικό πρωτάθλημα.
Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:

ΠΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ    2
ΣΜΟΛΙΚΑΣ    1
Νίκη με την οποία έμεινε μόνος στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα πέτυχε ο ΠΟΕ. Οι «κυανόλευκοι» αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όταν στο 21’ ο έμπειρος Κακαβίτσης με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1), έβγαλαν αντίδραση στη συνέχεια, και αρχικά στο 29’ ο Καραμούλας μετά από ασίστ του Τσιάκου ισοφάρισε σε 1-1, με το οποίο έληξε το α’ ημίχρονο. Στο 72’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στον Τσιάκο, όμως η διαιτητής κ. Τσιοφλίκη είχε αντίθετη άποψη, για να φτάσουμε στο 79’ όταν μετά από σέντρα του Γκαμπέτα, ο Περτζιόνι με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και χάρισε την νίκη στην ομάδα του.
Διαιτητές: Τσιοφλίκη, Μάνος, Μπουρονίκος.
ΠΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Ζ. Ζιάγκας): Γούπος, Μπούσιας (62’ Μουλτσιάς), Κορτσάρι, Τσιάκος, Λαγός (62’ Ζιαγκλιαβός), Περτζιόνι, Κριεζής, Γκαμπέτας, Καραγκούνης (78’ Κουκούλης), Ρόναλντ, Καραμούλας (74’ Κωνσταντινίδης).
ΣΜΟΛΙΚΑΣ ΦΑΛΑΝΗΣ (Ν. Χρόνης): Παπαγιάννης, Πολύζος, Πόνηρος (56’ Χατζούλης), Πατσής (73’ Φούντογλου), Τάφα, Γούτος, Ζαμπέτας (88’ Κατσάρας), Νερπιέτρι, Κακαβίτσης, Χριστακέας, Γκιόνα (46’ Γκαλμπογκίνης).

ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ    4
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ    1
Εύκολη νίκη για την Ανθούπολη με 4-1 επί του Ιπποκράτη. Χαρακτηριστικό του αγώνα τα τέσσερα πέναλτι που καταλογίστηκαν τρία για τους γηπεδούχους (έχασαν το ένα) και ένα για τους φιλοξενούμενους. Οι Κουβελάς (5’ πέν., 20’), Κωστούλας (39’) και Αναγνώστης (90’+4’ πέν.) σκόραραν για τους νικητές που έχασαν πέναλτι στο 50’ με τον Αναγνώστη, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Χρ. Μήτρος είχε μειώσει προσωρινά με πέναλτι σε 2-1 στο 27’. Από τον Ιπποκράτη αποβλήθηκε στο 90’ ο Βίλλης.
Διαιτητές: Φακής, Κοσμάνος, Γρηγοριάδης.
ΑΝΘΟΥΠΟΛΗ (Μ. Ζιώγας-Κ. Μαντζιώκας): Ντιντής, Καραμπούζης (84’ Κατσάμπελας), Τσάτσος, Λάιος, Πανταζής Ηλ., Αναγνώστης, Κουβελάς (80’ Καρατζούκος), Σέσι (84’ Μαριγκούδης), Κωστούλας, Παπαδάκος (80’ Σινάν Τζ.), Βλαχάκης (75’ Αργύρης).
ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ (Γ. Χατζής): Αρκουδής, Ντόβας (71’ λ.τ. Φραχόλι Οτ.), Κωστάκης (64’ Παπακωνσταντίνου), Φραχόλι Φ., Βίλλης, Βούγιας, Μήτρος Β., Αλιάι, Μήτρος Χ., Ζυγούρης, Γεωργούλας (46’ Μήτρος Κ.).

ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ    0
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ    1
Με τους βαθμούς της νίκης επέστρεψε από ακόμη μία έξοδό του ο Οικονόμος Τσαριτσάνης, ο οποίος επικράτησε με 1-0 του Φαλανιακού στο γήπεδο Δασοχωρίου και πλέον περιμένει τον ΠΟ Ελασσόνας για το μεγάλο ντέρμπι κορυφής.
Οι «πράσινοι», πάντως, δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση των τυπικά γηπεδούχων «κιτρινόμαυρων», που είχαν σε πολύ καλή ημέρα τον τερματοφύλακά τους Αντώνη Κωνσταντίνου, ο οποίος νικήθηκε μόνον μία φορά, στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα.
Στο 20’ σουτ του Σεμερτζίδη αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 56’ το επικίνδυνο σουτ του Ματούλα εξουδετέρωσε με τη βοήθεια του οριζοντίου δοκαριού ο Κωνσταντίνου.
Στο 81’ οι φιλοξενούμενοι πανηγύρισαν όταν ο Αθανασούλης αξιοποίησε την εκτέλεση φάουλ του Ματούλα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1).
Διαιτητές: Βλιώρας, Γκαρέλης, Μπασινός.
ΦΑΛΑΝΙΑΚΟΣ (Τ. Παραφέστας): Κωνσταντίνου, Καρυώτης, Πάνου (86’ Μάρκου), Σούλι, Πανταζής, Γκανάτσας, Χοτάι (60’ Κωστόπουλος), Ιωαννίδης, Χριστοδουλόπουλος (60’ Σκόμπας), Αντωνόπουλος, Ντανίκας (78’ Αλατάς).
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Β. Μπακογιάννης): Ν. Δραχαλίβας, Μιφτάρι, Ηλ. Γκαντούνας, Αυλογιάρης, Γανός (65’ Μπουμπουνάρας), Αθανασούλης, Τσούτσας (60’ Δριστέλας), Κατσιαντώνης, Σεμερτζίδης, Ματούλας, Γκαραλιάκος (90’+1’ Βασιλειάδης).

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ    0
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡ.    1
Το γκολ του Τσιούτσια στο 20ό λεπτό αποδείχτηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη στον Απόλλωνα Λάρισας στο παιχνίδι με το Μαυροβούνι στα Βούναινα. Η φάση ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ, ο Νικολακούλης με κεφαλιά-ασίτ τροφοδότησε τον Τσιούτσια και ο τελευταίος με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Έτσι ο Απόλλων Λάρισας συνεχίζει την πολύ καλή πορεία του στη φετινή διοργάνωση, παραμένοντας στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας.
Διαιτητές: Στάικος, Δεδικούσης, Βαλιώτης.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ (Δ. Κουκουλιαύκας): Αναστασίου, Μπάγκας Δ., Κακαζούκης, Σταμέκος, Μπάγκας Κ., Μπατζέλας Ν., Λάλλος, Πιτσίλκας (75’ Αρχοντούλης), Μπέτσης, Κυριακίδης (61’ Ακριβόπουλος), Πράπας.
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Τ. Βενέτης): Φαρμάκας, Νικολακούλης Διβανές, Μπόρος (67’ λ.τ. Τερζούδης), Μπαγιώτας, Μπουκουβάλας, Σιάτρας (67’ Χατζής Κ.), Χατζηλιόντας (75’ Σκούπρας), Γερεντές Θ. (60’ Τσαπατόρης), Τσιούτσιας, Κούρτι.

ΓΟΝΝΟΙ    2
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ    0
Επιστροφή στις νίκες για τον Όλυμπο Γόννων ο οποίος επικράτησε δύσκολα της Πελασγιώτιδας με 2-0. Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελευταία λεπτά, με τους γηπεδούχους (που έχασαν νωρίτερα ευκαιρίες κυρίως με τους Μάντζαρη, Αθανασιάδη, Γελαλή και Σερίφη) να ανοίγουν το σκορ στο 86’ με τον Σερίφη και να «κλειδώνουν» το θετικό αποτέλεσμα στο 90’+4’ με τον Κολτσίδα.
Διαιτητές: Ακρίβος, Μπλιώνας, Μπατζιανούλης.
ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΟΝΝΩΝ (Δ. Κωστής): Μπαρμπαγιάννης, Ζαϊρές Γ., Μπούμπουλης Ευαγγ., Μπούμπουλης Αθ., Περδίκης, Αλεξίου (90’+1’ Γκαραβέλας), Σερίφης, Γελαλής, Αθανασιάδης (74’ Κολτσίδας), Κόκρας (63’ Κίτσιος), Μάνζιαρης.
ΠΕΛΑΣΓΙΩΤΙΔΑ (Γ. Μάτος): Καρυώτης, Ακριβός (30’ λ.τ. Χριστοδουλατος), Γελαλής, Λιλελάρι Θ., Ρακίπι, Παπακώστας Ηλ., Δάσσιος, Φασούλας (74’ Κουσιώρας), Μανακούσιος Δ., Παπακώστας Αθ., Οσμάνι (74’ Γκρίμπας).

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Φ.    0
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ    2
Μεγάλη νίκη στην Αμπελιά επί του Αχιλλέα Φαρσάλων πέτυχε ο Δωτιέας Αγιάς με 2-0. Οι γηπεδούχοι αν και ξεκίνησαν πιο δυνατά και δημιούργησαν ευκαιρίες κυρίως με τους Κερμελίδη και Γκατζούλη, δεν μπόρεσαν να σκοράρουν. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στην επανάληψη με τις καλές στιγμές των Σταμπουλή και Κερμελίδη (οριζόντιο δοκάρι). Τελικά στο 74’ ο Δωτιέας Αγιάς άνοιξε το σκορ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Τσακάλι με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (0-1), ενώ στο 83’ ο Γκουντίκας μετά από πάσα του Φουρίκη διαμόρφωσε με πλασέ το τελικό 0-2.
Δύο γκολ του Φουρίκη ακυρώθηκαν στο 87’ ως επιθετικό φάουλ (προηγήθηκε σουτ του Λαβαντσιώτη στο δοκάρι) και στο 89’ ως οφσάιντ.
Διαιτητές: Κουκούλης, Παραφέστας, Τοπαλσάββας.
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ (Τ. Μπεριτζάς): Γεωργαντζάς, Ποτόσογλου (80’ Κομισόπουλος), Μπρόσκα, Κουρτεσιώτης, Αποστολάκης, Γκουγκουλιάς, Γιαννακός (60’ Αετόπουλος), Παπακωνσταντίνου, Γκατζούλης, Σταμπουλής, Κερμελίδης.
ΔΩΤΙΕΑΣ ΑΓΙΑΣ (Ι. Σιάρκος): Πατέτσιος, Χονδροδήμος (90’ Γουργιώτης), Τσακάλι, Ντελής Δ., Παπανικολάου, Ντακούλας (65’ Φουρίκης), Νικολακούλης, Γκουντίκας (90’ Γκάζι), Φουκαλάς, Λαβαντσιώτης, Πασχαλίδης (72’ Μάντσε).

ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ    2
ΣΥΚΟΥΡΙΟ    0
Δεύτερη συνεχόμενη και πρώτη εντός έδρας νίκη για τον Δαμασιακό που αυτή τη φορά επικράτησε του Κισσάβου Συκουρίου με 2-0. Οι γηπεδούχοι «κλείδωσαν» τη νίκη στο πρώτο μέρος χάρη στα γκολ που πέτυχαν οι Δεληχάς με πλασέ στο 15’ και Λέτσιος στο 42’ (προηγήθηκε η κεφαλιά του Δεληχά στο δοκάρι). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στην επανάληψη, χάνοντας πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Κώτσια, ενώ εξέφρασαν για μία ακόμα φορά πολλά παράπονα για τη διαιτησία για το ακυρωθέν γκολ του Πλιάγκα.

Διαιτητές: Σκάρπας, Νίκζας, Μίχος.
ΔΑΜΑΣΙΑΚΟΣ (Ν. Φακίτσας): Νικολακούλης, Τέγος, Μουσιάρης Θ., Οικονόμου, Καρακάνος, Παπαθανασίου, Φορτούνας (71’ λ.τ. Μπακαΐμης Χρ.), Τσάτσος (84’ Κοτρούτσος), Λέτσιος, Δεληχάς (66’ Μουσιάρης Δ.), Τσατσελάρι (66’ Λούτσος).
ΚΙΣΣΑΒΟΣ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ (Απ. Τσιανάκας): Γιάκου, Λανάρας, Κουλουκτσής, Αγγελής, Τζιούρας, Κώτσιας, Πλιάγκας (46’ Φαρμάκας), Ζιόμπουρας (55’ Τριανταφύλλου), Κορδέλας, Ντιντής, Σβερκούλης.

ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ    2
ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ    1
Πολύτιμο βαθμολογικό έδαφος κέρδισε η Δόξα Αργυροπουλίου η οποία έκαμψε την αντίσταση των Αγ. Αναργύρων με 2-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 16’ με τον Γκατή μετά από ασίστ του Κίτσιου (1-0), για να ισοφαρίσουν οι φιλοξενούμενοι στο 48’, όταν μετά από σέντρα του Δοξαριώτη, ο Νούσιος με προβολή στο δεύτερο δοκάρι έστειλε την μπ΄λα στα δίχτυα (1-1). Το νικητήριο γκολ για τη Δόξα πέτυχε στο 79’ ο Τσιάγκος ύστερα από ωραία ατομική ενέργεια, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 2-1.
Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες καθώς στο 83’ αποβλήθηκε ο Χασιώτης.
Διαιτητές: Κοντογιώργος, Δίχρης, Πουρουτίδης.
ΔΟΞΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ (Φ. Γιαννακός): Γεωργούλας, Καράμπαλιος, Κίτσιος Π., Κίτσας, Δασκαλόπουλος, Τσιρογιάννης, Κίτσιος Δ., Γκάτης, Σακοράφας, Βογιατζής Αν., Βογιατζής Ν.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (Δ. Μητσής): Σβάρνας, Κατσογιάννης, Περήφανος, Παναγιώτου, Ντόρι, Πλατής (46’ Νούσιος), Ροκάς (68’ Μπακαρτζής), Χασιώτης, Τζεμολάρι (68’ Τσινούδης), Δοξαριώτης (79’ Γκαραβέλης), Παιδής.

ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Δαμασιακός-Συκούριο    2-0
Αργυροπούλι-Αγ. Ανάργυροι    2-1
Γόννοι-Πελασγιώτιδα    2-0
Ανθούπολη-Ιπποκράτης    4-1
Φαλανιακός-Οικονόμος    0-1
Μαυροβούνι-Απόλλων Λάρ.    0-1
Αχιλλέας Φ.-Δωτιέας Αγιάς    0-2
ΠΟ Ελασσόνας-Σμόλικας    2-1
Ηρακλής Λάρ.-Παναγροτικός    3-0 (ά.α.)

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (18/11, 15:00)
Γόννοι-Μαυροβούνι
Απόλλων Λάρ.-Δαμασιακός
Πελασγιώτιδα-Φαλανιακός
Συκούριο-Αργυροπούλι
Οικονόμος-ΠΟ Ελασσόνας
Αγ. Ανάργυροι-Ανθούπολη
Σμόλικας-Ηρακλής Λάρ.
Ιπποκράτης-Αχιλλέας Φ.
Παναγροτικός-Δωτιέας Αγιάς (0-3 ά.α.)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΠΟ Ελασσόνας    15-4    18
Ανθούπολη    19-2    17
Οικονόμος    16-4    17
Ηρακλής Λάρ.    15-8    15
Σμόλικας    14-7    15
Απόλλων Λάρ.    11-3    14
Γόννοι    12-9    13
Μαυροβούνι    8-4    11
Δωτιέας Αγιάς    6-4    10
Δαμασιακός    7-10    8
Αργυροπούλι    8-16    7
Συκούριο    10-8    7
Αγ. Ανάργυροι    8-10    7
Πελασγιώτιδα    5-12    5
Φαλανιακός    6-14    5
Αχιλλέας Φ.    6-13    4
Ιπποκράτης    6-23    3
*Ο Παναγροτικός αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα.

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass