Ενας πρώην «βυσσινί» στον θρυλικό Αγιαξ

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΛΚΑΝΗΣ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ - «ΠΩΣ ΕΦΥΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΜΟΛΙΣ ΕΙΣΕΒΑΛΕ Η ΧΑΜΑΣ»

Δημοσίευση: 10 Νοε 2023 11:40

Ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας βρήκε τον πρώην παίκτη και αρχηγό της ΑΕΛ Μιχάλη Βαλκάνη προπονητή στο Ισραήλ και συγκεκριμένα προπονητή στη Χάποελ Τελ Αβίβ.

«Έφυγα από το Τελ Αβίβ την πρώτη μέρα που χτύπησε η Χαμάς. Το προηγούμενο βράδυ είχαμε αγώνα. Θυμάμαι ήταν δεν ήταν 6.30 το πρωί όταν άρχισαν να χτυπούν οι σειρήνες στην πόλη. Δεν κατάλαβα τι γινόταν. Σηκώνομαι, φτιάχνω καφέ και πριν ανοίξω τηλεόραση και μπω στο ίντερνετ με παίρνουν από την ομάδα και με ενημερώνουν. Πίστευα πως το κακό θα σταματήσει, αλλά μάταια. Περίπου στις 9 δέχθηκα ξανά τηλεφώνημα, στο οποίο μου είπαν πως έχουν ξεκινήσει ενέργειες για να βρουν αεροπορικά εισιτήρια σε όλους τους ξένους της ομάδας, ώστε να βγουν από τη χώρα χωρίς πρόβλημα, αφού αυτή ήταν η κυβερνητική εντολή. Και όντως δούλεψαν πολύ γρήγορα. Εμένα μου βρήκαν εισιτήριο για την Κύπρο» αφηγείται σε συνέντευξή του.
Όμως, γρήγορα βρήκε το νέο του προπονητικό «καταφύγιο» στον Άγιαξ ως συνεργάτης του Τζον Φαν’τ Σχιπ.
Η γνωριμία του με τον Τζον Φαν’τ Σιπ χρονολογείται από τον Ιούνιο του 2016, όταν ο Βαλκάνης ανέλαβε ασίσταντ στη Μελβούρνη Σίτι (Α’ League Αυστραλίας) με προπονητή τον Φαν’τ Σχιπ.
O Φαν’τ Σχιπ τον Ιανουάριο του 2017 αποχώρησε, αφήνοντας τα ηνία στον Βαλκάνη. Το 2018, όταν ο Ολλανδός τεχνικός ανέλαβε την Τσβόλε, πάλι πήρε τον Βαλκάνη.
Όταν ανέλαβε τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας (2019-21) δεν θα μπορούσε να μην τον ακολουθήσει ο 49χρονος ασίσταντ, ο οποίος λόγω της καταγωγής του βοήθησε τον Ολλανδό προπονητή να εγκλιματιστεί γρηγορότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Στη συνέχεια, ο Βαλκάνης συνέχισε την καριέρα του αρχικά ως ασίσταντ και στη συνέχεια ως πρώτος προπονητής στη βελγική Εουπέν, ενώ το περασμένο καλοκαίρι ανέλαβε ακόμα μία μεγάλη πρόκληση για την καριέρα του, αποδεχόμενος την πρόταση που του έκανε η Χάποελ Τελ Αβίβ.
Στoυς 3,5 μήνες που δούλεψε στον ισραηλινό σύλλογο, ο ομογενής τεχνικός κέρδισε την εκτίμηση όλων, αφού η Χάποελ συνδύασε έφερε θετικά αποτελέσματα, συνδυάζοντάς τα με καλό ποδόσφαιρο. Με εξαίρεση τη βαριά ήττα από την Μακάμπι, σε όλα τα υπόλοιπα ματς ήταν αήττητη.
Ο Τζον Φαν’τ Σιπ γνωρίζοντας τις δυνατότητες και το προπονητικό όραμα του Μιχάλη Βαλκάνη, του εμπιστεύθηκε, στην πιο κρίσιμη στιγμή ίσως στην ιστορία του Άγιαξ, τον ρόλο του άμεσου συνεργάτη και μένει να φανεί πόσο σύντομα θα καταφέρει το ελληνο-ολλανδικό δίδυμο να «αφυπνίσει» μία από τις πιο ιστορικές ομάδες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Επιμέλεια: Σωτ. Κέλλας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass