CIES: Καταπολέμηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Δημοσίευση: 07 Νοε 2023 10:15

Σύμφωνα με την έρευνα του CIES Football Observatory (Διεθνές Κέντρο Αθλητικών Σπουδών, που βρίσκεται στην Ελβετία και δημιουργήθηκε το 1995 ως κοινοπραξία της FIFA με το Πανεπιστήμιο του Νοσατέλ) για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ανδρών τo 2023, οι ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η καταπολέμηση της

νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες θα πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για τους ρυθμιστικούς φορείς.
Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότεροι από έξι στους δέκα ερωτηθέντες (62,1%) θεωρούν πράγματι ότι η δράση για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες μέσω του ποδοσφαίρου είναι εξαιρετικά απαραίτητη.
Ο ρατσισμός των φιλάθλων (60,3%) και οι σύλλογοι που ανήκουν σε Κράτη (58,5%) είναι οι άλλοι δύο τομείς όπου υπάρχει η ισχυρότερη συναίνεση ότι χρειάζεται δράση, ακολουθούμενη από τη διαφθορά (53,5%) και τη βία (51,8%). Σχεδόν ένας στους δύο ερωτηθέντες θεώρησε, επίσης, ότι χρειάζεται πολλή δράση σε σχέση με προμήθειες που καταβάλλονται σε μάνατζερ σε σχέση με μεταγραφές. Αντίθετα, από τα 32 ζητήματα που εξετάστηκαν, οι τρεις τομείς όπου οι ερωτηθέντες ένιωσαν τη λιγότερη ανάγκη για δράση είναι η ποιότητα των αγώνων, καθώς και η επιθετικότητα των παικτών.
Μεταξύ των κοινωνικών ζητημάτων που ερωτήθηκαν, ο ρατσισμός των φιλάθλων (απαραίτητη δράση για το 60,3% των ερωτηθέντων) προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία από τη βία (51,8%), την ομοφοβία (42,1%) και τον σεξισμό (29,0%).
Το ερωτηματολόγιο στάλθηκε σε δύο γλώσσες στους συνδρομητές CIES, με αποτέλεσμα 1.100 έγκυρες απαντήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass